Otomobil Sektöründe Son Dönemlerde Dikkat Çeken 10 Çevre Dostu Yenilik

Otomobil sektörü her geçen gün daha sürdürülebilir ve çevre dostu olmaya doğru adım adım ilerliyor. İşte sektörde öne çıkan çevre dostu gelişmeler!

1. Lityum pil

Toyota Prius Prime'da kullanılan lityum pil arabayı daha da çevreci bir hale getiriyor. 1040 millik menzili ile 2022'nin en çevre dostu otomobili seçildi.

2. E-yakıt

Çevreye duyarlı temiz bir şekilde üretilen e-yakıtlar için Porsche da düğmeye bastı. Sentetik yakıt üretimine geçen Porsche 2024'e kadar 55 milyon litre sentetik yakıt üretmeyi hedefliyor.

3. Biodizel

1970'li yıllarda bulunan biodizel temelinde bitkisel yağlardan geliştirilen çevre dostu bir seçenek. İçerisine eklenen kimyasal etkenler ile sentetik bir yaakıt türevi olarak karşımıza çıkıyor.

4. Güneş enerjisiyle kendi kendini şarj edebilme

Yakın dönemde tanıtılan Lightyear 2 güneş enerjisinden faydalanarak kendi kendini şarj edebiliyor. CO2 emisyonunu da yarı yarıya indiriyor.

5. Kendi kendini şarj eden hibrit araç Vegan

Dünyanın ilk hafif hibrit aracı olan Vegan aslında kendi kendini şarj edebilen üç tekerlekli bir bisiklet. Maksimum hızı 70km olan Vegan'da güneş enerjisi desteği de bulunuyor.

6. Frene basıldığında kendi kendini şarj eden hibrit sistem

Trafikte ve kırmızı ışıkta araçta meydana gelen aşırı yakıt tüketimini engelliyor.

7. Vegan deri seçenekleri

BMW ve Mini başta olmak üzere pek çok araba firması iç dizaynda hayvansal kökenli hammadde kullanımını yüzde birin altına düşürmeyi hedefliyor. Bu yüzden de vegan deri ve ürün seçeneklerini kullanmaya gidiyor.

8. Lastik geri dönüşümü

Michelin ömrünü tamamlamış lastikleri geri dönüştürerek karbon siyahı, yağ, çelik ve gaz elde etmek için Şili'de fabrika kurdu.

9. Tamamen elektrikli karavan

Açılabilir tavanı ile çadır kurma imkanı da sunan Crosscamp Flex Opel'in tamamen elektrikli karvana modeli olarak öne çıktı. 322 km'lik menzili ile 75 kWh'lik bataryaya sahip.

10. Güçlü ve hızlı pil sistemleri

Peugeot'un Inception'ında da görülen güçlü pil sistemi ile 5 dakikada şarj olarak 150 km menzile çıkabiliyor. Gelişen piller de elektrikli araçların kullanımını artırıyor.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'