Otomobil Satışları 2021 Ocak Ayında Geçen Yılın Aynı Ayına Göre Yüzde 60 Arttı

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) verilerine göre, otomobil satışları, 2021 yılı ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre %60,6 oranında artarak 35.358 adet oldu.

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2021 yılı Ocak ayında bir önceki yılın Ocak ayına göre yüzde 60,3 artarak 43 bin 728 adet olarak gerçekleşti. Satışlarda 2011 yılından bu yana en yüksek Ocak ayı rakamlarına ulaşıldı.

2020 yılında Türkiye otomotiv pazarı 800 bin adetin altında kalırken, 2021 yılının ilk rakamları yeni yılın hızlı bir yükselişle başladığını gösterdi.

Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2021 yılı Ocak ayında bir önceki yılın Ocak ayına göre yüzde 60,3 artarak 43 bin 728 adet oldu.

Otomobil satışları, 2021 yılı Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 60,6 oranında arttı ve 35 bin 358 adet oldu.

Hafif ticari araç pazarı da yüzde 59,2 artarak 8 bin 370 adede ulaştı. 10 yıllık ortalamalara bakıldığında da Ocak ayının pozitif sonuçlara sahne olduğu görüldü. Buna göre Otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 10 yıllık Ocak ayı ortalama satışlarına göre yüzde 35,8 arttı.

Çin'den Alibaba'nın Kurucusu Jack Ma İçin Yeni Hamle! Gözden Düştü mü?
Bakan Soylu: 'LGBT Sapkınlarına Müsamaha Göstermeli miyiz? Elbette Hayır'
Emniyet Genel Müdürlüğü'den Boğaziçi Açıklaması: Polis 'Aşağı Bak' Değil, 'Aşağıdan' Dedi
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

TasteAtlas Açıkladı: Türkiye'nin En Kötü Yemeği Belli Oldu!
En Düşük Emekli Maaşı İçin SGK Uzmanından Çok Konuşulacak Tahmin
Arnavutluk'un Yapay Zeka Bakanı Rüşvet Aldığı İçin Görevden Uzaklaştırıldı İddiası Ortalığı Karıştırdı
YORUMLAR
02.02.2021

Benim de alasım var ama kendimi tutmaya çalışıyorum. Kendi arabamı satıp üstüne borçla alabilirim ancak. İbiza'dan yeni leon fr'a geçmeye o masrafa rağmen değer mi bilemedim. Bekar olarak daha büyük bir arabaya direkt ihtiyacım yok.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ