Otomobil Leasing Nedir? Leasing Yapmanın Avantajlarını İnceliyoruz

Kiralama yöntemlerinden biri olan Leasing konusunu inceleyeceğiz. Bilindik kiralama yönteminden farkı nedir, kimler faydalanabilir, faydaları nelerdir, hep birlikte öğrenelim.

Leasing nedir?

Leasing, bir araç kiralama yöntemidir. Genellikle işletmelerin tercih ettiği bu yöntemde araçlar genellikle yatırım malıdır. Bu araçlar günlük hayatta kullandığımız otomobil, motorsiklet veya diğer şahsi ulaşım araçları dışındadır.

Bir diğer adı ile finansal kiralama olan Leasing nasıl işler?

Yatırımcı (yani kiracı) tarafından seçilen bir makine, ekipman ya da taşıtın finansal kiralama şirketi tarafından satın alınır. Satın alınan bu malların tüm kullanım hakları, sözleşme bitimine kadar kiracıya aittir.

Peki ya otomobil leasing nedir?

Araç kiralamada Leasing yöntemi, teoride daire kiralamaya benzer. Aylık olarak belirli bir miktar kira bedeli ödersiniz anca araç sizin olmadığı için uymanız gereken belirli kurallar vardır.

Faydaları nelerdir?

Araç kiralama denince aklımıza klasik araç kiralam yöntemleri gelir fakat Leasing konusunda işler biraz farklı.

Araç kullanım için aylık maliyetler düşüktür.

Araba satın alırken aracın bedeli dışında birçok faiz ile karşılaşırsınız ve bundan ötürü maliyetler de artar. Fakat Leasing yönteminde faizlerle ve çeşitli masraflarla karşılaşmazsınız. Ödemeniz gereken tutar her ay aynıdır.

Aracı ne kadar süre kullanacağınız bellidir.

Kiralamak istediğiniz aracı seçtikten sonra sözleşme imzalarsınız. Bu sözleşmede aracı ne kadar süre kullanacağınız yazılır. Tabi gün içinde saatlerce sürmek size kalmış!

Birden fazla seçeneğiniz vardır.

Araba satın aldıktan sonra onu kısa bir süre sonra değiştirmek pek kolay değil ve pratikliği tartışılır. Değiştirene kadar aynı arabayı sürmek durumunda olursunuz. Fakat Leasing yönteminde istediğiniz aracı seçmekte özgürsünüz. ÇEşitlilik her zaman iyidir!

Masraflar azdır.

Araç satın alırken peşin vermeniz gereken miktarlar bazen bütçemizi aşabilir. Fakat Leasing'de peşinatlar çok azdır hatta bazen peşinat bile ödemek zorunda kalmazsınız. Ev kiralamak istediğinizde depozito, aylık veya yıllık kira miktarı, komisyon ve daha birçok ödeme ile karşılaşırsınız. Leasing ile böyle bir problem ortadan kalkar.

Onarım maliyetleri düşüktür.

Eğer becerikli bir şoförlüğünüz varsa ve şanslı iseniz, aracınızı kiraladığınız süre içerisinde kaza yapma veya bir yere çarpma ihtimaliniz oldukça düşüktür. Zaten çoğu araç kiracısı, temel ihtiyaçlarını karşılamak için araç kiralamakta. bu yüzden ekstrem durumlar dışında aracınızı tamire götürmek pek sık karşılaşacağınız bir durum olmayacaktır.

"Arabamı satmak istersem hemen satar mıyım?" endişesi yaşamazsınız.

Şahsi aracınızı bir süre kullandıktan sonra yeni bir modele geçmek veya paraya sıkıştığınız için satmak isteyebilirsiniz. Leasing ile aracı satabilme kaygısı yaşamazsınız. Sözleşmeniz bittikten sonra yeni bir araba için sözleşme imzalayın ve merhaba deyin!

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı