Otobüsteki Tesettürlü Bir Kadına ''Burası Türkiye, Peçeni Al Git'' Diye Sataşan Kişi Gündemde

Kocaeli'de toplu taşımada yolculuk eden bir kadın, bir başka kadının çarşaf giymesinden rahatsız oldu. Oturan çarşaflı kadına 'Burası Türkiye, peçeni al git' diye tepki gösteren kadın diğer yolcular tarafından uyarıldı.

Kocaeli'nde Umuttepe'ye doğru giden bir otobüste meydana gelen olay kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Otobüsteki bir kadın, tesettürlü bir yolcuya, 'Burada böyle yaşanmıyor. Peçeni al git' diyerek tepki gösterdi. Yaşanan olaya sessiz kalmayan diğer yolculardan biri 'Abla terbiyesizlik yapma. Polis çağırttırma bize burada. Sesini kes otur. Başı kapalıysa kapalı, peçesi varsa var. Terbiyesizlik yapma. 12 yıl askerlik yaptım ben bu ülkede. Sen ne yaptın? Benim de annemin başı kapalı. Ne anlatıyorsun' diyerek kadını eleştirdi.

Yaşanan anları kameraya alan bir başka kadın ise olaya karşı sessiz kalmadı.

'Kim peçesini alıp gidecek? Burası Türkiye. Türkiye Cumhuriyeti'nde istediğimiz gibi yaşarız. Anladın mı? Aldın mı cevabını? Elhamdülillah. Gidin Yunanistan'da yaşayın eğer memnun değilsen' diyerek sesini yükseltti.

O görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından ilgili kadın hakkında soruşturma başlatıldı.

Polis ekipleri, kimliği tespit edilen şüpheli kadın M.D.G'yi (52) gözaltına aldı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise 'İlimizde toplu taşıma aracında bir vatandaşımızın giyim tercihine ilişkin sözlü hakaret ve saldırıda bulunan M.D.G. adlı zanlı tespit edilerek güvenlik birimlerimizce gözaltına alınmıştır. Bireysel hak ve özgürlükleri korumaya kararlıyız.' açıklamasını yaptı.

İşte o anlar 👇

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
20.08.2023

Açık diye saldıranlar ve böyle saldırı yapanlar aynı bağnazlıkta, fark yok!

21.08.2023

cok haklısın bacım

20.08.2023

Ay yeteeeer. Kimse o çarşafı "Ben arabım, Arap kültürünü temsil ediyorum" diyerek giymiyor, "Müslümanım" diyerek giyiyor. Nasıl ki başka bir kadın şortunu eteğini "Ben batı kölesiyim, modernim, tek amacım bana bakmanız" diyerek giymiyorsa. Özgürsün ve şort giyiyorsun, kimse buna laf edemez. Özgürüm ve çarşaflıyım, kimse buna laf edemez. Ha özgürlüğü savunup çarşaflı - sarıklı cübbeli insanlar görmek istemiyorsanız ya savunduğunuz özgürlük kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz, ya da sadece kendi kabul ettiklerinizi özgürlük kavramına sığdırmaya çalışıyorsunuz.

20.08.2023

Yahudi rahibeler ve hristiyan rahibeler dw bu kıyafeti giyiyor.

20.08.2023

istediği kadar açık olsun kapalı olsun kişinin kendisini ilgilendirir sanane. kıyafet uzerinden elestiremezsiniz kimseyi. şort giyenlere tepki verenle bu aynı şey sacmalamayın

21.08.2023

bi siktir git,senın o yobazlardan bı farkın varmı??sananee sananeeee

TÜM YORUMLARI OKU (123)