Otizmli Çocuk Babası İsyan Etti: 'Oğlum Öfke Nöbeti Geçirdiğinde Anne-Babalığımızın Sorgulanmasından Bıktım'

Otizmli çocuk sahibi olan Ömer Ekinci, sosyal medyada paylaştığı video ile isyan etti. Ömer Ekinci gözyaşları içinde 'Otizmli oğlum her öfke nöbeti geçirdiğinde oradan geçen insanların anne babalığımızı sorgulamasından bıktım. Otizmli çocuklar bazı yetişkinlerden bin kat anlayışlı' dedi.

Ömer Ekinci, otizmli çocuk sahibi olduğunu söyleyerek sosyal medyada bir video paylaştı.

'Bu videoyu paylaştığıma pişman olacağımı biliyorum. Ama artık başka çarem yok' notuyla paylaştığı videoda Ekinci göz yaşları içinde 'Siz bu çocuğu çok şımartmışsınız, diyorlar. Ne olur yapmayın! Nereden biliyorsun? Benimle beraber mi büyüttün bu çocuğu? Orada yanımdan geçmen sana yorum yapma hakkını nereden veriyor? Biraz insan olun! Otizmli çocuklar sizden bin kat daha anlayışlı' dedi.

İşte o video:

Kaynak: @omerekinci

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
YORUMLAR
24.03.2021

İşte böyle böyle insanları bilmeden yargilayarak o çocukları ve aileleri evlerde hapsolmaya mahkum ediyorlar. Oysa bu çocukların/bu insanların hayata karismasi toplum içinde yaşamaya adapte olması gerekiyor. Yakınımda olduğu için biliyorum ne zor zamanlar gecirdiklerini. Çocuklarını bir parka çıkardıklarinda gözlerini öküz gibi diken insanlar yüzünden çocuklarını kaçıran diğer ebeveynler yüzünden zehir oluyor gitmeleri. Hele o kriz anlari geldiğinde...Yaş büyüdükçe ailelerin de korkuları artıyor "Biz olmazsak ne olur" diye. Toplumdan ya da devletten gercek anlamda bir yardım/bakım desteği gelmeyeceği belli. Yapmayın etmeyin...İnsanları iki saniye gorusunuzle bu şekilde zor durumda bırakmayın.

Çok haklısın. Otistik değilim ama ben de bedensel engelliyim. Skolyoz yani halk dilinde ''Gergin Omurilik Sendromu'' var bende. %79 bedensel engelliyim. Ve bu videodaki abinin de dediği gibi bu videodaki abinin çocuğunun yaşamı benim yaşantımla benziyor hatta birebir diyeyim. Çok özür dilerim ama o beyinlerine soktuğumun insanları ben ne zaman dışarı çıksam bana bakıyorlar, yürümem bakıyorlar. Artık o görgüsüz insanların yüzünden yere bakarak yürür oldum. Çünkü başımı kaldırsam bütün insanların gözleri benim üstümde olduğunu biliyorum. Ve maalesef sadece bu olsa keşke.... Beni görüp 2 dakika sonra annemi arıyorlar bu çocuk niye böyle oldu diye. Ulan annem ulan annem!! Annemi niye arıyorsun lan görgüsüz pezevenk!! Sonra o akşam benim hayatım zehir oluyor, annemden falanca kişi sana bakmış diye ailecek üzülüyoruz. Ulan sizin yüzünüzden dışarı çıkamıcak mıyım lan ben görgüsüz herifler !!

24.03.2021

bu gülen emoji koyanlar kim ya ! ruh hastaları

24.03.2021

Mustafa Berat kardeşim oncelikle cevap yazdığımda görünmedigi için buraya yazıyorum. Öncelikle gerçekten yaşadıkların için üzgünüm burada özel durumundan değil insanların davranışları yüzünden yaşadıklarından bahsediyorum. O arayanlar ve o şekilde bakanlar inanılmaz hadsiz. Anneni de seni de böyle uzdukleri için o mallar yerine ben utanıyorum asıl. Sen niye yüzünü yere eğecekmişsin ya ?Onlar biraz insan olacak önce. Asıl bizlerin birbirimize yardım etmesi gerekirken bir de köstek oluyoruz. Sana bu insanlar karşısında kolaylık diliyorum gerçekten. Dediklerini okuyunca sinirim daha da zıpladi

TÜM YORUMLARI OKU (9)