ÖSYM Başkanı Aygün'den Mabel Matiz Sorusu İçin Açıklama: 'Sorumlu Kişiler Soru Hazırlama Süreçlerinden Çıkartılacaktır'

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen YKS sınavına, Türkçe oturumunda sorulan şarkıcı Mabel Matiz ile ilgili soru damgasını vurmuştu. 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada '2020 YKS’nin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır.' dedi.

Aygün Yeni Akit'e konuştu

Yeni Akit gazetesi, YKS sınavında yer alan Mabel Matiz sorusuyla ilgili ÖSYM Başkanı Aygün'e, 'skandal' olarak nitelediği soruyla ilgili neler yapıldığını sorduğunu aktardı

Aygün, soruya verdiği yanıtta '2020-YKS yaklaşık 2 buçuk milyon adayın katılımıyla üç oturum halinde 188 sınav merkezinde güvenle ve başarıyla tamamlanmıştır. Soru havuzu ülkemizin farklı üniversitelerinden binlerce akademisyenin katılımıyla oluşturulmaktadır.' ifadelerini kullandı.

'İnceleme başlatıldı, ilgili kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkarılacak'

Aygün, açıklamasını şöyle sürdürdü:

'Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’nin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır.”

Başarılı şarkıcının yer aldığı soru şu şekildeydi 📌

Mabel Matiz, kendisiyle ilgili soruyla ilgili sosyal medya hesabında 'Sevgili arkadaşlar selam. Bugünkü YSK sınavında şarkılarımı konu alan sorulardan şimdi haberim oldu :) Valla ne diyim, en az sizin kadar şaşırdım. Buna ek olarak, sevindim de galiba. Bu, ne bilmiyorum, ama bu bir şey' ifadesini kullanmıştı.

YKS'de Mabel Matiz Sorusu: 'En Az Sizin Kadar Şaşırdım'

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
03.07.2020

Niye ? Sorularda adından söz ettiğiniz kişilerin yatak odalarını hayal ederek mi hazırlıyorsunuz soruları ? O yüzden mi uymadı ?

03.07.2020

süperdi kardeşim helall

03.07.2020

Gerçekten tek sorunumuz bu mu? Gerçekten ülkece tek derdimiz LGBT destekçisi olan Mabel Matiz'in üniversite sınavında soru olarak karşımıza çıkması mı? SALAKSINIZ!

03.07.2020

bir sorunu çözmek için onun tek dert olma şartı mı var ?

03.07.2020

"toplumsal ve milli değer" lafını duyunca, görünce kusasım geliyor artık. neymiş kardeşim bu değerler

TÜM YORUMLARI OKU (53)