Osmanlı Torunlarından Benzer Masallar: Kenize Murad 'Mustafa Kemal'i Anadolu'ya Vahdettin'in Gönderdiğini' İddia Etti

Osmanlı padişahlarından Sultan V. Murad'ın torunu Kenize Murad, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için çıkartılan 'idam kararına' rağmen, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere 'Padişah Vahdettin tarafından Anadolu'ya gönderildiğini' iddia etti.

Osmanlı padişahlarından Sultan 5. Murad'ın torunu Kenize Murad, hazırladığı kitabı ve Osmanlı'ya ilişkin çeşitli konularda Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a konuştu.

Osmanlı Devleti'nin yıkılması sürecinde yapılan en büyük hatanın kapitülasyonlar olduğunu söyleyen Murad, ''Biz çok güçlüyüz, bize bir şey olmaz' diye düşünülerek verilen bu kapitülasyonlar aşama aşama azınlıkların kendi güç sistemlerini kurmasına yol açtı' ifadelerini kullandı.

Murad, Vahdettin ile ilgili de açıklamalarda bulundu ve Atatürk ile Vahdettin'in 'çok yakın olduklarını' iddia etti.

Vahdettin'in 'Atatürk'ü Anadolu'ya yollayan kişi' olduğunu da söyleyen Murad, şu açıklamalarda bulundu:

'Vahdettin, Osmanlı'daki sorunları çözmek için çok uğraşmış. Mustafa Kemal'i Anadolu'ya gönderen de oydu. Mustafa Kemal'i iyi tanıyordu. Onun, ülkenin bağımsızlığını istediğini biliyordu ve bundan dolayı Anadolu'ya gönderdi zaten. Mustafa Kemal'le çok yakınlardı. Hatta Mustafa Kemal, Vahdettin'in kızı Sabiha Sultan ile evlenmek istiyormuş ama Sultan vermemiş. Aile üyelerimiz 'Verseydi sürgüne gönderilmezdik' diyordu. Vahdettin, Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşı'ndan başarıyla çıkacağını biliyordu. Ancak, Mustafa Kemal'in çevresindekilerin etkisiyle onu asacağından korktuğundan tekneyle gitmek zorunda kaldı.'

Belgeler Vahdettin'in Atatürk'ü ve milli mücadeleyi desteklediğini yalanlıyor.

Konuyu geçtiğimiz yıllarda Hürriyet'te köşesine taşıyan Yalçın Bayer 'Belgeler Vahdettincileri yalanlıyor' başlıklı yazısında şunları aktardı:

'İşin ilginç noktasına bakınız: İddiaya göre Anadolu’ya Padişah tarafından gönderilen Mustafa Kemal’in tutuklanmasına padişaha bağlı hükümet karar veriyor, bu yetmiyor, şimdi de bütün rütbeleri, fahri yaverlik unvanı madalya ve nişanları geri alınıyordu. Padişah da bu kararı onaylıyordu. Bu nasıl milli mücadeleyi görevlendirmedir diye sormazlar mı? Bunlar da yetmez... İdam edilmelidir.

Bu görevden alma ve rütbelerin sökülmesinden 10 ay sonra, İstanbul’da kurulan özel mahkeme “Divan-ı Harp” yokluğunda, gıyaben Mustaf Kemal’i yargıladı. Mustafa Kemal’i idama mahkum etti. (Tarih.11 Mayıs 1920)

Doğaldır ki, diyeceksiniz ki, Padişah’ın haberi olmadan İngiliz işbirlikçileri Mustafa Kemal’i yargılamışlardır, idama mahkum etmişlerdir. Padişah onu Anadolu’ya gönderdiğine göre, bu mahkeme hükmünü derhal iptal etmiştir.

Hayır öyle olmadı. Bu idam hükmü Padişah’a sunuldu ve Vahdettin Mustafa Kemal’i idam kararını onayladı. (Tarih:24 Mayıs 1920) (Belge: Atatürk’le ilgili Arşiv Belgeleri No: 82 ve 83)'

Atatürk Hakkındaki İngiliz İstihbaratı Raporlarından: 'Tehlikeli Biri, Rakipleri Bir Araya Getirilmeli'

Popüler İçerikler

Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
YORUMLAR
23.12.2019

Atatürk'ün notlarında, Osmanlı Padişahı Vahdettin, "Türkiye halkının hayatını, namusunu, onurunu yok eden kişi" olarak tanımlanmış... Seni Seviyoruz Mustafa Kemal Atatürk.

23.12.2019

Neden inanalım ? Kur'an için de gökten indiği sanılan kitap diyor Atatürk ?

23.12.2019

Mustafa Kemal "uzak kalsın" diye gönderildiği bi görevde, devrim ile geri döndü. Saray soytarıları o zamanda sadece kendi cebini düşünüyordu şimdi ki soytarılarda öyle.

23.12.2019

Kadının dediklerini boşverin de, hani şu biz osmanlı torunuyuz diyen, çarşaflı türbanlı mallar varya, görsünler esas osmanlı torununun modernliğini.

23.12.2019

O bağlantıyı kuramıyor onlar. Yani kafaları herhangi bir tutarsızlığı algılayıp "Bi dakka lan!" diyecek şekilde çalışmıyor. Köşeli jeton deyişine yeni bir boyut kazandırdılar. 96 senedir düşmüyor.

TÜM YORUMLARI OKU (58)