Osmanlı Şehri Bursa’da Yenilmesi Gereken 9 Lezzet

1. KESTANE ŞEKERİ

Kestane şekeri, kestane ve şekerli şerbet karışımı bir tatlıdır.Bursa’nın meşhur tatlılarından bir tanesidir. Kestane şekeri Bursa ili sınırları içindeki Uludağ’da yetişen kestanelerden yapılmaktadır. Kestane şekeri haşlanmış kestane soyulduktan sonra tülbentlere bağlanarak kaynayan şerbet içine batırılarak yapılır. Kestane şekerinin çikolata kaplı vb. türleride vardır.

2. PİDELİ KÖFTE

Pideli köfte, Bursa’ya özgü bir yemek.İskender kebap’tan esinlenerek yapıldığı söylenmektedir.

Pideli köfte, pide üzerindeki küçük köftelerin üzerine kızgın tereyağı ve domates sosu dökülerek yapılıyor, yanında yoğurt ile servis ediliyor. İskenderden tek farkı pide üzerinde döner yerine köfte olması.

3. BAĞDAT HURMASI TATLISI

Bağdat hurması tatlısı, Bursa’ya özgü, Bursa’da üretilen ve diğer şehirler tarafından isminin bile bilinmediği ama tadanların vazgeçemeyeceği derecede lezzetli bir Bursa tatlısıdır.

4. TAHİNLİ PİDE

Bursa’da 100 yıllık geçmişi olduğu tahmin edilen “tahinli pide”, kent sakinleri ve turistlerin özellikle kahvaltılarda vazgeçemediği damak tatlarının başında geliyor.

5. CANTIK

Cantık,Tatar mutfağında yapılan bir çeşit çörektir.Bursa’da ağzı açık olarak pide şeklinde yapılır. Kıymalı, kuşbaşılı ve kaşarlı yapılır. Doğu yöresi pidelerine göre daha az baharatlı ve hamuru biraz daha mayalıdır.

6. CEVİZLİ LOKUM

Bursa ‘da yaşıyorsanız lokum size ilk olarak kına gecelerini ve “Bursa’nın ufak tefek taşları”nı hatırlatır. Aslında eğlenceyi, kına gecelerini, düğünleri pek seven biri olmasanız da bu lezzeti yedikten sonra hem sevecek hem de tutkusu olacaksınız.

7. İNEGÖL KÖFTE

İnegöl köfte 110 yıldan bu yana aynı şekil ve aynı lezzet ile hazırlanan ve İnegöl´de ortaya çıkan lezzetli bir yiyecektir.İçinde dana eti ve kuzu eti beraberce kullanılır. Bilinen genel kanı İnegöl köftesinin 20. yüzyılın başlarında Balkanlardan göç eden Türkler tarafından getirildiğidir. Hazırlanması oldukca zahmetlidir.

8. İSKENDER KEBAP

İskender kebabı, Bursa’nın meşhur kebap yemeklerinden biridir.1867 yılında Kayhan Çarşısı’nda başlamıştır. Aslında temel malzemesi Döner olsa da, İskender’i İskender yapan, üstündeki tereyağ, domates sosu, yanındaki yoğurt ve altındaki yağlı pide parçalarıdır. Ayrıca, İskenderin eti herhangi bir dönerin etinden farklıdır.İskender kebabının yapıldığı et Uludağ kekiği ile beslenen koçlardan elde edilir. İskender etinin yağı daha az olur. Kullanılan domates sosu ve yoğurt da kaliteyi çok etkilemektedir.

9. KEMALPAŞA TATLISI

Kemalpaşa Tatlısı, yüzlerce yıldır, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, küçük süthanelerde üretilmeye başlanan ve eski adı Kirmastı olan Mustafakemalpaşa ilçesine ait bir tatlı çeşididir. Bir başka yerden Mustafakemalpaşa’ya gelmemiş, tamamen bu ilçede bulunmuştur. Günümüzde de, sadece Mustafakemalpaşa ilçesinde üretilmektedir.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Yeni Doğmuş Bebeğin Başının Örtülmesi Tepki Topladı
Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!
İş Kadını Olan Eski Eşinden Aldığı Nafakayla Düğün Yapan Damat, Düğünden Sonra Nafaka İstemeye Devam Etti
YORUMLAR
30.09.2016

Bursa'da İskender Nerede Yenir? http://www.gurmex.com/kebapci-iskender-bursada-iskender-kebap-nerede-yenir.html Bursa'da Cantık Nerede Yenir? http://www.gurmex.com/cantik-nedir-bursada-cantik-nerede-yenir.html Bursa'da Pideli Köfte Nerede Yenir? http://www.gurmex.com/pideli-kofte-bursa-pideli-kofte-nedir-bursa-da-pideli-kofte-nerede-yenir.html Bursa'da Tahinli Pide Nerede Yenir? http://www.gurmex.com/tahinli-pide-bursa-da-en-iyi-tahinli-pide-nerede-yenir.html

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ