Osmanlı'nın Yeme İçme Kültürüne Dair Daha Önce Duymadığınız Şahane Bilgiler

Osmanlı İmparatorluğu'ndan bizlere kültürel ve tarihi zengin bir miras kaldı. Her detayın kitaplarca anlatıldığı bu zenginlikten ise en çok ilgi çeken bölüm şüphesiz ki yemek kültürü. Twitter'da Osmanlı Yemekleri adlı hesap, bu kültüre ait çok güzel bilgiler paylaşıyor. Hatta kuzubudu.com adlı internet sitesinde Osmanlı mutfağına ait tarifler de yayınlıyor.

Biz de bu hesabın paylaştığı birbirinden şahane bilgilerden bazılarını sizler için derledik.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
YORUMLAR
13.01.2017

o değil de kahve görünce aklıma utanç verici bi anım geldi. Yolda çok eskiden görüştüğüm bi arkadaşımla karşılaştım, oturup kahve içelim vs. dedik. Neyse kahve-muhabbet derken kızın arkadaşım olmadığını, sadece benzettiğimi fark ettim. Mutemelen onun için de durum aynıydı ama çaktırmamaya çalıştı. Neyse şimdi defolup gideyim.

13.01.2017

Biz de şimdi buğday falan ithal ediyoruz. Yerli tohumları terk edip ülkemize Monsanto denen illeti musallat ettik. GDO analizi yapılabilen laboratuvarlarımız var. Ama analizleri yapabilecek yeterli sayıda mühendis istihdam edilmediği için ve Mersin limanına gelen plastik pirinçleri ülkeye sokma peşindeki rantçı çakallar üst mevkilerden torpilli olduğu için analizlere gerek duymuyoruz. Neticede vatandaşa ne versen yiyor. Ve Osmanlı torunu olduğunu iddia edenler bu durumdan hiç şikayetçi değil.

13.01.2017

Plastik Prinç Derken ?

13.01.2017

#1 osmanlı zamanlarında benim de herkes kadar rahatsız olduğum bazı şeyler var ama kimse bu kadar ince fikirli olan bir millete barbar diyemez

TÜM YORUMLARI OKU (34)