Ploşnik Savaşı, Osmanlı Devleti'nin ilk yenildiği savaş olarak tarihe geçmiştir. Bu savaşın tarihi bazı kaynaklara göre 1386, bazılarına göre ise 1387'dir. Dönemin Osmanlı hükümdarı Sultan Murad, ilk başta Karamanoğlu Alaüddin Beyi Konya'da yendi. Daha sonra yanında bulunan bir kısım askeri Şahin Paşa komutasında Bosna'ya gönderdi. Topliça Nehri'nin kenarında Ploşnik diye anılan bir bölgede Şahin Paşa ve askerleri karşısında düşman birliklerini bulamayınca 18.000 asker bölge de bulunan ganimetleri yağmalamaya başladı. Şahin Paşa'nın yanında ise sadece 2.000 akıncı birliği kaldı.
Ancak Sırp ve Boşnak birlikleri Osmanlı kuvvetlerini izlemekteydi. Bu durumu fırsat bilen 30.000 kişilik askeri birlik bir anda Osmanlı askerlerinin karşısına çıktı. Sırp birlikleri, merkezde bulunurken, Sırp süvari kuvvetleri ve kanatlardan okçu hafif süvari desteği ile hücuma geçti. 2000 kişilik Osmanlı birliği, karşı tarafın askerlerinin sayısının fazla olmasından dolayı geri çekildi. Ayrıca Sinan Paşa bu saldırı karşısında canını zor kurtardı. Sırplar bunun üzerine yağmalama yapan 18.000 askerin üstüne saldırdı. Bu durum karşısında Osmanlı Devleti neye uğradığını şaşırdı ve sadece 5.000'ni Sırp askerlerden kaçabildi.
Bu savaş ile Osmanlı büyük bir bozguna uğradı ve fetihleri durma noktasına geldi. Ploşnik Savaşı'nı kazanan Sırplar ve Boşnaklar daha da cesaretlendi ve yaklaşık 1 yıl sonra Kosova Savaşı başladı.
Güzel bir içerik olmuş sonuçta her bir yenilgi bir deneyimdir bu deneyimler ile savaşlar kazandık belki bir kazanacakken 10 kazandık kaybetmeden kazanılmaz güzel bir bilgi olmuş
Güzel paylaşım için sağolun ama içerikte Şahin Paşa sefere çıkıyor, canını zor kurtaran Sinan Paşa oluyor, o kısmı anlamadım...😇