Osmangazi Köprüsü’nde Garanti Edilenden Fazla Araç Geçtiği Gün Hazine’den 5,3 Milyon TL'den Fazla Para Çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun 40 bin araçlık geçiş garantisi verilen ve boş kaldığı için eleştirilen Osmangazi Köprüsü’nden 24 Temmuz tarihinde 64 bin araç geçtiğini açıklaması sosyal medyada tartışma yarattı.

Eski bankacı ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota, sözleşme geçiş ücretinin 370 TL, vergi mükellefi destekli geçiş ücretinin ise 147.5 TL olduğuna dikkat çekerek, “Fark 222.5 TL. Günlük garanti tutarı; 14.8 Milyon TL. 24 Temmuzda vergilerimizle ödenecek tutar yaklaşık 5.3 ile 14.3 Milyon TL arası. Bir tweet de cebimizden para çıkmadığı gün olursa atın lütfen” dedi. 

Eski Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan daha önce yaptığı açıklamada, Osmangazi Köprüsü’nden geçiş için 44,5 dolar olarak alınması gereken ücretin 15 dolar artı KDV olarak alındığını, araç başına yaklaşık 30 dolarlık farkın ise Hazine tarafından karşılandığını belirtmişti.

'Bayram verisi neden paylaşılır?'

Fatih Sezer ise Twitter'da “Bayram dönüşü ve cumartesi günü 64.406 araç geçiyorsa yılda günlük ortalama 16 bin araç ancak geçiyordur. En iyimser tahminle 20 bin. Bayram dönüşü yoğunluğunun verisi neden paylaşılır anlamıyorum. Üstelik ödenmesi gereken ücretin yarıdan fazlasını da devlet şirkete ödüyor” değerlendirmesi yaptı.

Yok mu Arttıran? Korona Aşısı Vaatleri Elmas Saat, Külçe Altın ve Otomobile Kadar Yükseldi
Almanya’da Atık Yakma Tesisinde Patlama: 5 Kişi Kayıp
Boksör Busenaz Sürmeneli Tarihe Geçti: 'Bu Galibiyet Ülkemin Kadınlarına ve Çocuklarına Armağan Olsun'

Popüler İçerikler

Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
Açıklama Geldi! Hz. Meryem Olduğunu İddia Eden Kadının Görüntüleri Gündem Oldu!
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
YORUMLAR
27.07.2021

sabah öğlen akşam sövmeden duramıyorum ne zaman daha kötüsü ne olabilir ki dedikçe adamlar beni şaşırtmaya devam ediyorlar hiçbir millet hiçbir ülke bu kadar yoksuzluk deryasına batmamıştır ve tarihte hiçbir dünya devletinin başına bu kadar hırsız bir iktidar daha gelmemiştir

27.07.2021

bence 365 gün bayram olsun. o zaman garanti geçecek araç sayısı tutar. ha yine cebimizden para çıkar mı çıkar tabi çıkmaz olur mu. adamlar öyle bi borç kitledi ki şartları sağlasan bile yine para ödüyosun. geçtin geçmedin, baktın bakmadın, gördün görmedin hiiiç farketmiyo. o yollara köprülere her türlü para veriyo bu millet. A'den Z'ye herkes.

27.07.2021

sanarsın yolu kendi ceplerinden yaptılar..

TÜM YORUMLARI OKU (4)