Oscar'a Hazırlık Başlasın! Ödül Töreninden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken 22 Film

1. Annette

IMDb: 6,4

Konusu: Film, bir stand-up komedyeninin (Adam Driver) ve opera sanatçısı karısının (Marion Cotillard) hikayesini ve çocukları olduğunda hayatlarının nasıl değiştiğini anlatıyor.

Potansiyel Adaylıklar: Adam Driver büyük ihtimalle En iyi Aktör dalındaki adaylardan biri olacak. Bunun yanı sıra En İyi Özgün Senaryo veya En İyi Orijinal Şarkı dalında da adaylıkları olması yüksek bir ihtimal gibi görünüyor.

2. Black Widow

IMDb: 6,4

Konusu: Avengers: Endgame’in ön bölümü niteliğinde olan bu filmde Natasha Romanov, beyinlerindeki çipler tarafından kontrol edilen bir grup suikastçıyı sahte Rus ailesinin yardımıyla devirmeye çalışıyor.

Potansiyel Adaylıklar: En iyi Görsel Efekt dalında yüksek bir ihtimalle aday olacak bu film, aynı zamanda En İyi Ses kategorisinde de aday olabilecek potansiyele sahip.

3. Coda

IMDb: 8,1

Konusu: Genç bir kız olan Ruby, işitme engelli bir ailenin işiten tek üyesidir. Ruby, ya müziğe olan tutkusunu takip edecektir ya da ailesinin işini ayakta tutmak için çevirmenlik yapmaya razı olacaktır.

Potansiyel Adaylıklar: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde Marlee Matlin’in adaylardan biri olması yüksek bir ihtimalken Troy Kotsur, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisindeki adaylardan biri olabilir. Filmin aday olabileceği bir diğer kategori ise En İyi Uyarlama Senaryo.

4. Cruella

IMDb: 7,4

Konusu: Cruella de Vil, palto yapmak için yavru köpeklerin derisini yüzmeden önce, Londra’nın önde gelen tasarımcılarından biri olmak için patronunun işini mahvetmeye çalışan bir stajyerdi.

Potansiyel Adaylıklar: Eğer bu film En İyi Kostüm Tasarımındaki adaylardan biri olmazsa gerçekten çok şaşırtıcı olur. Mulan gibi filmler bu adaylığı almaya hak kazanmışken, konusu tamamen moda üstüne olan bu filmin bizce kesinlike bu dalda aday olması lazım.  Aynı zamanda En İyi Saç ve Makyaj kategorisi de Emma Stone’un filmde taktığı peruklara çok uyuyor.

5. Cry Macho

IMDb: 5,8

Konusu: Clint Eastwood, yönetmenliğini de yaptığı bu filmde, bir iş teklifi alır: Arabayla Meksika’ya gitmesi, bir çocuğu kaçırması ve onu ABD’ye geri getirmesi gerekmektedir. 

Potansiyel Adaylıklar: Eastwood’u En İyi Erkek Oyuncu adaylarından biri olarak göreceğimiz kesin gibi. Eğer Akademi filmi beğenirse, En İyi Film, Yönetmen ve Uyarlanmış Senaryo kategorilerinde de bu filmi görme ihtimalimiz var.

6. Everybody's Talking About Jamie

IMDb: 6,3 

Konusu: Filmde, bir drag queen olma hayaliyle yanıp tutuşan Jamie'nin yaşadıklarını izliyoruz.

Potansiyel Adaylıklar: Çoğu müzikal filmlerinde olduğu gibi bu filmde de ekip orijinal bir şarkıyı filme dahil ediyor. O yüzden bu kategoride Jamie isimli şarkıyı görmemiz mümkün. Eğer film ses getirirse, En İyi Saç ve Makyaj ya da En İyi Kostüm kategorilerinde bu filmle karşılaşabiliriz.

7. Godzilla vs. Kong

IMDb: 6,4

Konusu: Godzilla adındaki dev canavar ve King Kong adındaki dev maymun kavga ederken Millie Bobby Brown etrafta koşuşturup onları durdurmaya çalışıyor.  

Potansiyel Adaylıklar: Potansiyel adaylık demek daha doğru olur gibi çünkü sadece En İyi Görsel Efekt kategorisinde aday olabilir.

8. The Green Knight

IMDb: 6,6

Konusu: Sir Gwain ve Yeşil Şövalye arasındaki mücadeleyi anlatan bu film 14. yüzyıl şövalye destanının bir uyarlamasıdır. 

Potansiyel Adaylıklar: En İyi Kostüm Tasarımı adaylığı ihtimali ilk sıradayken, hemen arkasından En İyi Saç ve Makyaj geliyor. Ancak, Akademi üyeleri filmi garip bulmazsa ve eleştirmenler filmi beğenirse, En İyi Görsel Efekt ve Sinematografi gibi kategorilerde de aday olabilir.

9. In the Heights

IMDb: 7,4 

Konusu: Washington Heights, New York’ta zor koşullarda yaşayan mahalle sakinleri bunun hakkında şarkı söylerken bir yandan da aşık olmaya ve piyangoyu kimin kazandığını bulmaya çalışıyorlar.

Potansiyel Adaylıklar: En İyi Yönetmenden tutun da En İyi Orijinal Şarkıya kadar neredeyse tüm kategorilerde aday olma potansiyeline sahip bir film var karşımızda. Anthony Ramos’un aday olması zor fakat Olga Merediz rahatça En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisindeki adaylardan biri olabilir.

10. Luca

IMDb: 7,5

Konusu: İki deniz canavarı evden kaçıp, deniz canavarlarından nefret edilen küçük bir kasabada yaşamaya başlarlar. 

Potansiyel Adaylıklar: En İyi Animasyon Filmi adaylığı en kuvvetli ihtimal gibi görünüyor.

11. Pig

IMDb: 7,0

Konusu: Toplumdan uzak bir yerde yaşayan Nic Cage, çalınan domuzunu bulmak için Portland, Oregon’da yolculuğa çıkıyor.  

Potansiyel Adaylıklar: Filmin tek umudu Nic Cage gibi görünüyor. Eğer o adaylık almazsa başka kimse alamaz gibi.

12. A Quiet Place Part II

IMDb: 7,3

Konusu: Filmde, bir aile insanları avlayan ve öldüren ürkütücü yaratıklardan kaçıp güvenli bir yer bulmaya çalışıyor.

Potansiyel Adaylıklar: En İyi Ses adaylığı kesin gibi gözüküyor ancak, yaratıkların filmdeki sahnelerinin yoğunluğuna baktığımızda En İyi Görsel Efekt adaylığı da bir seçenek. Tabii ki Blunt’tan da bir En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adaylığı bekliyoruz.

13. Raya and the Last Dragon

IMDb: 7,4

Konusu: Raya adındaki bir kız kendi dünyasından kötü ruhları kovmak için son ejderhayı arıyor.

Potansiyel Adaylıklar: En olası ihtimal En İyi Animasyon Filmi adaylığı olsa da filmdeki orijinal şarkıyla, En İyi Orijinal Şarkı dalındaki adaylardan biri olabilir. Ancak, bu uzak bir ihtimal.

14. Respect

IMDb: 6,6

Konusu: Aretha Franklin’in hayatını konu alıyor.  

Potansiyel Adaylıklar: Tabii ki Jennifer Hudson’dan En İyi Kadın Oyuncu adaylığı bekliyoruz. Eğer Hudson’dan adaylık gelmezse En İyi Orijinal Şarkı dalında da adaylık olabilir ama Hudson’ın adaylığı bu film için en iyi seçenek.

15. Rita Moreno: Just a Girl Who Decided to Go for It

IMDb: 7,8

Konusu: Bu belgesel, Oscar ödüllü oyuncu ve şarkıcı Rita Moreno'nun hayatını anlama fırsatı sunuyor. 

Potansiyel Adaylıklar: Tek bir adaylık şansı var; En İyi Belgesel.

16. Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain

IMDb: 7,8

Konusu: Belgesel, ünlü şef, yazar ve sunucu Anthony Bourdain'in hayatına odaklanıyor. 

Potansiyel Adaylıklar: Rita Moreno'da olduğu gibi bu belgeselin de sadece En İyi Belgesel kategorisinde şansı var.

17. Shiva Baby

IMDb: 7,2

Konusu: Genç Yahudi bir kız, bir Yahudi ritüeli olan Shiva’ya katılır. Bu ritüelde onu bir sürpriz beklemektedir; İlişki yaşadığı adam karısıyla beraber oradadır.

Potansiyel Adaylıklar: Filmin şansının en yüksek olduğu kategori En İyi Uyarlama Senaryo ama eminiz ki Molly Gordon eninde sonunda bir Oscar adaylığı alacak. Umarız bu filmle alır.

18. Stillwater

IMDb: 6,6 

Konusu: Filmde, işlemediği bir cinayetten tutuklanan kızını kurtarmaya çalışan bir babanın mücadelesini izliyoruz.

Potansiyel Adaylıklar: Bu film için bir tahminde bulunmak zor. Damon, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde rahatça adaylardan biri olabilirdi ama basın turu sırasında yaptığı yorumlar işini zorlaştırabilir. En İyi Orijinal Senaryo kategorisinde, uzak bir ihtimal olsa da, bu filmi görmek mümkün.

19. Street Gang: How We Got to Sesame Street

IMDb: 8,1 

Konusu: Hepimizin çocukken bayılarak izlediği Susam Sokağı'nın hikayesini anlatıyor. 

Potansiyel Adaylıklar: Sadece En İyi Belgesel dalında aday olabilir gibi.

20. Summer of Soul (...or, When the Revolution Could Not Be Televised)

IMDb: 8,2

Konusu: Bu belgeselde, haftalarca süren ve Woodstock'un gölgesinde kalan 1696 Harlem Kültür Festivali’nin görüntülerine yer veriliyor.

Potansiyel Adaylıklar: Biz de isterdik ki artık başka bir kategori söyleyelim ancak belgesellerin çoğunun En İyi Belgesel kategorisinde şansı oluyor.

21. Together, Together

IMDb: 6,5

Konusu: Yalnız ve bekar bir adam, çocuğunu doğuracak olan taşıyıcı anneyle 9 aylık hamilelik sürecini beraber geçirir. 

Potansiyel Adaylıklar: Bu film için en uygun adaylıklardan ikisi; En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu (Patti Harrison). Eğer film ilgi çekerse ve izlenirse, Ed Helms, En İyi Erkek Oyuncu kategorisindeki adaylardan biri de olabilir.

22. Zola

IMDb: 6,5

Konusu: Seks işçisi olan Stefani ve bir kafede garsonluk yapan Zola'nın maceralarla dolu yolculuğu. 

Potansiyel Adaylıklar: Çılgın aksanı ve manipüle etmedeki başarısıyla, Riley Keough, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde rahatlıkla adaylardan biri olabilir. Filmi, ayrıca, Sinematografi ve Uyarlama Senaryo dallarında da görmemiz olası.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Hepimizin Hayran Olduğu Son 20 Yılın Oscar Alan En İyi Aktörleri
2021 Oscar Ödül Töreni Sırasında Yaşanan ve Hepimizi Şaşırtan Birbirinden Garip Olaylar
"Nasıl Ya" Dediğinizi Duyar Gibiyiz: Oscar Alamadığına Üzüleceğiniz Birbirinden Kaliteli Filmler

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
29.09.2021

"Konusu: Godzilla adındaki dev canavar ve King Kong adındaki dev maymun kavga ederken Millie Bobby Brown etrafta koşuşturup onları durdurmaya çalışıyor. " sesli güldüm:D

29.09.2021

Bu yıl sinema açısından leş bi yıl oldu..

Jamie'yi izlemedim ama Kore versiyonu müzikalini izlemiştim gayet güzeldi. Saç, makyaj, kostüm ve şarkılar çok iyiydi. Orijinalinin de bir o kadar iyi olduğunu düşünüyorum.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ