Oruç Tutacaklar Dikkat! İşte İftar-Sahur Arasında Yendiğinde Sizi Rahatlatacak 13 Besin

Bu gece kalkılacak ilk sahurla Ramazan ayı başlıyor. Yaklaşık 17 saat oruç tutulacak, sıcak ve susuzluğun da etkisiyle zorlu bir ay bizi bekliyor. 

Bu zorlukları biraz olsun kolaylaştırmak için iftar ve sahur arasında özellikle sahurda yemeniz gereken 13 besini sıraladık.

1. Süt

Biri iftarla sahur arasında biri sahurda olmak her gün 2 bardak süt içerseniz yararınıza olur. Süt ve süt ürünlerini sahurda bulundurmak tokluk sürenizi uzatmanızı sağlar. İçerdiği yüksek protein ile çabuk acıkmanızı engellemektedir.

2. Ceviz-Fındık-Badem

Yağlı tohumlar besinlerin mideden geçiş hızını yavaşlatır ve tokluğun uzamasına neden olur. Bu nedenle sahurda ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlardan bir avuç yemeniz yararınıza olacaktır.

3. Su

Suyun önemini bilmeyen yoktur. Özellikle yaz aylarında idrar ve terleme ile atılan su miktarı çok fazla oluyor. Atılan suyu mutlaka yerine koymak için günde en az 8-10 bardak su içmek gerekiyor. Ramazanda da oruçlu olmadığımız 7 saat içerisinde olabildiğince su içmek bizi rahatlatacaktır.

4. Hoşaf

Yediğimiz yemeklerin hazmını kolaylaştıran hoşafa bir tutam da tarçın eklersek,  insülin tırmanışlarını engelleyip, açlıklara son verdiririz.

5. Elma

Yoğun miktarda lif ve su içeren elmayı, sahurda 1 adet yediğiniz takdirde kendinizi iftara kadar daha tok hissedeceksiniz.

6. Muz

Diğer meyvelerden daha az oranda şeker içeren muz, 1 adet yediğiniz takdirde sizi tok tutacaktır.

7. Maden Suyu

Maden suyu; tokluk hissi vereceğinden gün içinde kendinizi bitkin ve yorgun hissetmenizi engeller. Özellikle yaz aylarında ter ile atılan su ve minerallerin kaybını telafi etmek için maden suyu eşsiz bir içecektir. İftar sahur arası 2 şişe maden suyu sizi iyi hissettirecektir.

8. Tam buğday ekmeği

Sahurda esmer ekmek tercih etmek daha az kalori ile daha uzun süre tokluk sağlamanıza yardımcı olacaktır. Çabuk doymanızı sağlayan esmer ekmek, uzun bir tokluk süresi de sağlayacaktır.

9. Yoğurt

Süt ürünü olduğu için  tokluk sürenizi uzatmanızı sağlar. İçerdiği yüksek protein ile çabuk acıkmanızı engellemektedir. İftarla sahur arası maksimum 1 kase yoğurt ertesi gün orucunuz için sizi rahatlatacaktır.

10. Domates- Salatalık

Yoğun magnezyum, potasyum ve lif açısından zengin olan domates, salatalık gibi çoğu sebze ortalama yüzde 95 oranında su içerir. Hem tok tutar hem de gün içerisinde daha az susuzluk yaşanmasını sağlar.

11. Yumurta

En kaliteli protein olması, uzun süreli doygunluk hissi sağlaması yumurtanın ramazan ayında sahur sofralarında bulunmasını gerekli kılıyor.

12. Kefir

Sindirimi ve hazmı kolay, besleyici bir içecektir. İçeriği zengin mineral, vitaminlerle dolu kefir sıcak yaz günlerinde sıvı alımını artırmak için kullanılabilir.

13. Kavun - Karpuz

Kavun ve karpuz, vücudun su ihtiyacını karşılarken yararlı vitamin ve mineralleri de sağlar. Bu sayede hem serinleyebilir hem de açlığınızı bastırabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Yarışmaya Katıldıktan Sonra Başından Vurulan Mutlu Kaya'nın "Başardım" Paylaşımı Duygulandırdı!
DEM Partili Batman, Mardin ve Halfeti Belediyelerine Kayyum Atandı
Deha Dizisinden Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun Olaylı Dansına Gönderme