İslam'da mazeretsiz olarak oruç tutmamak veya kasten bozmak durumunda kefaret gerektiği biliniyor. Pek çok kaynak, kefaretin peş peşe 60 gün oruç tutmak veya buna gücü yetmeyenler için 60 fakiri doyurmak olduğunu ifade ediyor. Ancak, Prof. Dr. Mehmet Okuyan, Cansu Canan Özgen’in programında bu konuda farklı bir görüş dile getirdi.
oradaki hassas çizgi bence şöyle orucu sağlık bir sıkıntı sebebi ile bozarsan yerine tekrar 1 gün tutman gerekir.ama orucu amaan ben acıktım ya vazgeçtim tutmaktan yani keyfi olarak ortada bir sebep yokken bozarsan bu bir yandanda Allah'a senin ibadetini çokda ciddiye almıyorum demek olduğu için 61 günlük oruç cezası mantıklı olabilir
Hadis 60 gun diyo hocam. Hadisi inkar edeceksek ebubekiri ömeri osmanı aliyi de inkar etmemiz lazim. Namaz nasil kiliniri da inkar etmemiz lazim. Muhammedin hayatini eşlerini akrabalarini da inkar etmemiz lazim. Ne güzel din ya lastik gibi çek her yer :)
Mehmet Okuyan hocayı X'de takip ediyorum günümüz şaklaban hocalardan değil çok mantıklı, sözüne güvendiğim itimat ettiğin tek din adamı diyebilirim..