Kuantum teorisi madde ve ışığın, atom ve atomaltı seviyelerdeki davranışlarını inceler. Moleküllerin, atomların ve bunları meydana getiren elektron, proton, nötron, kuark, gluon gibi parçacıkların özelliklerini açıklamaya çalışır. Çalışma alanı parçacıkların birbirleriyle ve ışık, X ışını, gama ışını gibi elektromanyetik radyasyonlarla olan etkileşimlerini de kapsar.
Temelleri 20. yüzyılın ilk yarısında Max Planck, Albert Einstein, Niels Bohr, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger, Max Born, John von Neumann, Paul Dirac, Wolfgang Pauli gibi bilim adamlarınca atılmıştır. Belirsizlik ilkesi, anti madde, Planck sabiti, kara cisim ışınımı, dalga kuramı, Kuantum alan kuramı gibi kavram ve kuramlar bu alanda geliştirilmiş ve klasik fiziğin sarsılmasına ve değiştirilmesine sebep olmuştur.
evrim biyolojinin temel taşıdır :)) ne güldüm ya işiniz gücünüz bol atış, bol propaganda. Bu konuda genetik bilim ne diyor hiç düşündünüz mü? Türler arası değişim genetik olarak imkansız hele tesadüfen gerçekleşmesi daha imkansız. Her türün DNAsı kendine özgüdür, diğer türlerin DNAsı ile eşleşmez, buna biyolojide gen sınırı denir. Kedi ile köpek, balık ile köstebek genleri eşleştiğinde ortaya yeni bir tür çıkmaz :)) kedi ile ancak kedi eşleşir ve ortaya yine kedi çıkar. Bilim bunu söylüyor ama evrim ateist bir felsefe olduğu için bilimi kendine göre uyduruyor. Varyasyonlar mesela, insan türü içindeki insanların fiziksel farklılıklarına denir. Bu insanı başka bir türe dönüştürmez :)) Mutasyonlar genetiğe bilgi eklemez, onları tahrip eder. DNA içinde tek bir harf değişikliği kanser, tümor, down sendromu gibi ölümcül hastalıklara neden olurken böyle bir açıklama yapmak tamamen bilgisizlik.
Araya evrimi de sıkıştırdınız hani. 9 doğrunun arasında 1 yanlışı kimse farketmez hesabı.
Gözler Newton'u aradı.