Ortaokul Öğrencisinin Sınav Kağıdında Eğitim Sistemini Eleştirdiği Yazısı Hepimizi Kahretti!

Yazdıkları o kadar değerli ki...

Gazeteci Abbas Güçlü Twitter hesabından hepimizi üzen bir yazı paylaştı. Yazıda daha küçücük bir çocuğun okullarla ilgili isyanı yer alıyordu.

LGS'ye giren bu öğrenci okulların robot yetiştirdiğini ve beyinlerini kullanmayı öğretmediklerini dile getirmiş.

Başından sonuna kadar haklı eleştirilerin yer aldığı bu yazı sosyal medyada da konuşuldu.

Çocuklarımızın geldiği nokta çok üzücü değil mi? Geleceğimiz onlar bizim ve mücadele ettikleri, düşündükleri şeylere bakın!

Yorumlarda konuşalım!

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
14.06.2021

9 10 yaşındaki çocukların bile hayallerini para yaptınız amk. Çocukların hayallerinin doktor olup hasta kurtarmak mühendis olup icat yapmak topçu olup gol kralı olmak sanatçı olmak olması lazımdı. Zengin olmak değil...

14.06.2021

14 yaşımdayım. Okula erken başladığım için bu sene 9. sınıfım. Ben her gün kafamı yastığa koyduğumda ülkem ne olacak diye neden düşünüyorum? Büyünce işim olacak mı diye neden düşünüyorum? Neden bir şey alacağım zaman 3 kez düşünüyorum? Çözemediğim için kaç kez test kitaplarımı duvara fırlattığımı, 4 kez sınavlar için intihara kalkıştığımı anlatamam bile. BANA BİR ÇOCUKLUK BORÇLUSUNUZ !!!

14.06.2021

Senden 10 yaş büyüğüm kardeşim. SBS sınavlarının üçüne birden giren jenerasyondanım, bizi resmen kobay faresi olarak kullandılar o dönem. Ben de senin gibi lise/üniversite sınavlarına hazırlığımda stresten sinir krizi geçirdim, kurdeşen döktüm, kilo bile aldım. Okulum klüp etkinliği yapıp, aklımızı sınavlardan biraz olsun uzaklaştırmaya çalıştı ama hiçbir zaman etkili olamadılar malesef. Öğretmenler de kaygı içindeydiler çünkü. Ama eğitimin şu anki haline baktıkça ne kadar şanslıymışım diyorum, çünkü malesef o zamandan beri durum daha da kötüleşti. Halime şükrettiğim için kahroluyorum, çünkü hiçbirimiz yaşadıklarımızı hak etmiyoruz. Bile bile eğitimi temelden göçerttiler. --

14.06.2021

Özellikle orta okul döneminde çocuklar becerilerine göre yönlendirilmeli. Sayısalı iyi olana tarih ile, sözeli iyi olana fizik ile eziyet edilmemeli. (Çok daha temel seviyede bu dersler verilmeli).

TÜM YORUMLARI OKU (30)