Ortalama Bir Film Diye Düşünülse de Beklentinizin Oldukça Üstünde Etki Yaratacak Birbirinden Kaliteli Filmler

Bazı filmleri çok büyük beklentilerle izledikten sonra hayal kırıklığına uğrayabildiğimiz gibi kimi filmlerde de ortalama bir yapım izlemeyi düşünürken beklentimizin oldukça üstünde bir iş izleyebiliyoruz. 

Jane Eyre, Akvaryum, Şarlatan, Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi ve Kusursuz Mavi filmlerini de dahil olduğu imdb puanlarına göre sıralanmış beklentinizin çok üstünde kalacak filmlere göz atmak için içeriğe bakabilirsiniz. İyi Seyirler.🎥🎬

30. American Honey (2016)

IMDb: 7.0

Özet: Star, yaşadığı fakir ve kötü giden hayatından sıkılmış bir kadındır ve bir gün Jack isimli karizmatik bir adamlara karşılaşır. Jack, bir grup evsiz gencin başındaki kişidir ve kapı kapı dolaşıp magazin üyeliği satarak geçimini sağlar. Star ise sıkıldığı hayatından kaçarak Jack ile birlikte bir minibüsle yeni ve hiç bilmediği bir maceraya atılır. 

Yönetmen: Andrea Arnold

Oyuncular: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough

29. Step (2017)

IMDb: 7.0

Özet: Kız lisesinde bulunan step dans grubunun Baltimote şehrinin arka planında yaşadıkları konu edinilir. Her biri ailelerinde üniversiteye giden ilk kişi olmaya çalışırken, kızlar sorunlu şehirdeki toplumsal huzursuzluk zemininde danslarını başarılı kılmak için büyük uğraşlar verirler. Dans grubunun verdiği çabanın anlatıldığı bir belgeseldir. 

Yönetmen: Amanda Lipitz

Oyuncular: Gari McIntyre, Amanda Leonard, Blessin Giraldo

28. Blood and Black Lace (1964)

IMDb: 7.1

Özet: Genç bir model olan Isabella, Max Morlan ve sevgilisi Kontes Christina Como tarafından işletilen bir pansiyonda gizemli maskeli bir figür tarafından onu katillikle ilişkilendiren bazı suçlayıcı kanıtlar bulunan günlüğü ortadan kaybolur, maskeli katil günlüğü bulmak için evin içindeki ve çevresindeki tüm modelleri öldürmeye başlamasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Mario Bava

Oyuncular: Cameron Mitchell, Eva Bartok, Thomas Reiner

27. Pariah (2011)

IMDb: 7.2

Özet: Brooklyn'li bir genç, çelişkili kimliklerle uğraşır ve umutsuz bir cinsel ifade arayışı içinde arkadaşlık, kalp kırıklığı ve aileyi riskler arasında bir hayat sürmeye başlar. Adepero Oduye Alike, annesi Audrey, babası Arthur ve küçük kız kardeşi Sharonda ile Brooklyn’de yaşayan 17 yaşında genç bir kızdır ve cinsel yönelimini yeni keşfeden genç kız toplumun baskısına rağmen hayatını idame ettirmeye çalışır. 

Yönetmen: Dee Rees

Oyuncular: Kim Wayans, Aasha Davis, Adepero Oduye

26. Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi (2006)

IMDb: 7.2

Özet: Film konu itibariyle oldukça kasvetli bir evrende geçer. Filmde Desiree ve Zia isimli daha yeni ayrılmış bir çift vardır. Ayrılık ile başa çıkamayan ikiliden Zia intihar eder ve gözlerini intihar eden insanlardan oluşan bir dünyada açar. Zia burada acı çekmeye devam eder ancak bir gün gerçek aşkı Desiree'nin de intihar edip bulunduğu evrende olduğunu öğrenince tek ümidi gerçek aşkını bulmak olur.  Zia aşkını bulmak için bir şarkıcı ve otostopçu ile eşi benzeri olmayan bir yolculuğa çıkar. 

Yönetmen: Goran Dukic

Oyuncular: Patrick Fugit, Shannyn Sossamon, Shea Whigham

25. Dope (2015)

IMDb: 7.2

Özet: Zor bir mahallede hayatta kalmaya çalışan bir geek olan Malcolm'un hayatını konu edinen bir filmdir. Bir yeraltı partisine şans eseri davet edilen Malcolm ve arkadaşlarını bu yeraltı partisi Los Angeles macerasına sürükler. Malcolm, gangster ve uyuşturucu çetelerinin hakim olduğu tehlikeli bir mahallede yaşar. Ancak Malcolm tüm bu kirli dünyaya inat bu mahalleden çıkarak Harvard'a gitmeyi kafasına koyan idealist bir gençtir. Malcolm ve arkadaşları bir gün Los Angeles'ta büyük bir partiye davet edilirler ve bu davet ile birlikte büyük bir maceraya atılırlar. 

Yönetmen: Rick Famuyiwa

Oyuncular: Shameik Moore, Tony Revolori, Kiersey Clemons

24. Cold Comfort Farm (1995)

IMDb: 7.2

Özet: Flora, zengin bir çevreye ve aileye sahipken bir anda yetim kalınca kalacak bir yeri kalmaz. Bu yüzden de bütün akrabalarına yanlarında kalmak için mektup yazar ve bütün akrabaları olumlu yanıt verir. Ancak bu geri dönüşler içerisinde Flora'nın en dikkatini çeken davet kuzeni Judith'ten gelir. Flora yazacağı roman için kuzenin yanına gitmesini ve burada yaşadıklarını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: John Schlesinger

Oyuncu: Kate Beckinsale, Ian McKellen, Eileen Atkins

23. Köpek Dişi (2009)

IMDb: 7.2

Özet: Şehir dışında lüks bir villada izole bir şekilde yaşan üç kardeşin hayatının konu edinildiği bir filmdir. Kardeşlerin ailesi çocuklarını dış dünyaya kapamışlardır ve villalarının etrafına bir çit sararak çocukların dış dünya ile olan iletişimlerini tamamen kapatmışlardır. Ailenin dışarıya çıkabilen tek üyesi babalarıdır ve çocukların ebeveynlerinin uyguladığı ağır bakıdan kurtulmak için tek çareleri köpek dişlerinin düşmesidir. 

Yönetmen: Yórgos Lánthimos

Oyuncular: Christos Stergioglou, Angeliki Papoulia, Mary Tsoni

22. Jane Eyre (2011)

IMDb: 7.3

Özet: 10 yaşındayken anne ve babasını kaybetmesi üzerine öksüz kalan kötü bir çocukluk dönemi geçiren Jane'i halası yatılı bir okula gönderir. Jane, 10 yıl boyunca bu yatılı okulda kalır sonrasında bu okulda öğretmenlik yapmaya başlar. Jane bir gün Edward Rochester malikanesine gider ve burada mürebbiye olarak çalışmaya başlar. Malikanede Bay Rochester ile aralında önce bir dostluk ardından da aşk başlar. Erkek egemen bir toplumda kadın olarak ayakta durmaya çalışan Jane bir yandan da aşkı ve aşık olduğu adamın sırları ile uğraşır. 

Yönetmen: Cary Joji Fukunaga

Oyuncular: Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Jamie Bell

21. Akvaryum (2009)

IMDb: 7.3

Özet: Annesi eve yeni bir erkek arkadaş getirdiğinde 15 yaşındaki Mia için her şey değişir. On beş yaşında agresif bir kız olan Mia, annesi Joanne ve erken gelişmiş küçük kız kardeşi Tyler ile bir Essex malikanesinde yaşar. Mia'nın tek tutkusu Hiphop'tur okuldan da atıldıktan sonra günlerini amaçsızca geçirmeye başlar. Bir süre sonra annesini erkek arkadaşı ile aralarında çatışmalı bir ilişki başlar ve annesini erkek arkadaşı genç kızı en büyük tutkusu olan dansa yönlendirir. 

Yönetmen: Andrea Arnold

Oyuncular: Katie Jarvis, Kierston Wareing, Michael Fassbender

20. 24 Hour Party People (2002)

IMDb: 7.3

Özet: 1976'da Tony Wilson Factory Records'u kurar ve Manchester'ın müziğini dünyaya taşır. Wilson, kurduğu şirket ile birlikte hem hayatının en kötü hem de en iyi deneyimini sağlar. Müzik tarihindeki bu önemli andan tamamen ilham alan ve kendi arkadaşları ile birlikte müzik dünyasının ufunu genişletmesini konu edinen bir filmdir. 70'lerin sonundan 90'ların başına kadar Manchester'ın müzik ve dans mirasını grafiksel olarak betimleyen bir komedi filmdir. 

Yönetmen: Michael Winterbottom

Oyuncular: Steve Coogan, John Thomson, Andy Serkis

19. Bir Dilim Suç (2004)

IMDb: 7.3

Özet: Başarılı bir kokain satıcısı, planladığı erken emekliliğinin arifesinde patronundan iki zorlu görev alır. İşten emekli olmayı planlayan satıcı kayıp prenses uyuşturucu bağımlısı  Charlotte Ryder’ı bulması gerekir. Diğer görevi ise işi hakkında birisiyle pazarlık yapmaktır. Uyuşturucu satıcısı iki birbirinden zor görevi yerine getirmek için zorlu bir mücadelenin içine girer. 

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular: Daniel Craig, Tom Hardy, Jamie Foreman

18. Rescue Dawn (2006)

IMDb: 7.3

Özet: Bir ABD savaş pilotunun Vietnam Savaşı sırasında Laos üzerinde bir görevde vurulduktan sonra efsanevi hayatta kalma mücadelesini konu edinen bir filmdir. Gerçek hayat hikayesinden uyarlanan bu filmde savaş esiri olarak bulunduğu kamptan kaçmak için mücadele veren Alman bir pilotun yaşadıkları konu edinilir. 

Yönetmen: Werner Herzog

Oyuncular: Christian Bale, Steve Zahn, Jeremy Davies

17. Aşk ve Küller (2010)

IMDb: 7.4

Özet: Cindy ve Dean yeni boşanmış iki kişidir. Çift büyük başarısızlıklarda dolu evlilik süreçlerinden sonra gençlik yıllarını ve yaşadıkları güzel günleri hatırlamak için çaba sarf ederler. Sevgi nefret, geçmiş günümüz, erkek kadın gibi zıt kavramlar arasındaki bağdan ilerleyen filmde çiftin tanışıp aşık olma ve yıllar sonra tükenme evreleri konu ediniliyor. 

Yönetmen: Derek Cianfrance

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel

16. Together (2000)

IMDb: 7.4

Özet: 1975 yılında, Stockholm’de yaşayan Elisabeth'in sürekli sarhoş olan kocasına daha fazla dayanamayıp kızı ve oğlu ile gidip kardeşinin yanına taşınmasını konu edinen bir filmdir. Goran, bir grup insanla beraber tek bir çatı altında komün hayatı yaşayan ve Lena, lezbiyenliğinin yeni farkına varmış Anna, onun biseksüel kocası ve onların komünist eşcinsel oğulları ile aykırı bir eve kaçan Elisabeth'in renkli ve karmaşık hayatını konu edinen bir filmdir. Filmde, ayrı hayatlardan olan kişilerin tek  bir çatı altında 'birlikte' yaşama çabaları konu edinilir.

Yönetmen: Lukas Moodysson

Oyuncular: Lisa Lindgren, Gustaf Hammarsten, Ola Rapace

15. Yetimhane (2007)

IMDb: 7.4

Özet: Bir kadın, ailesini, engelli çocukların yetimhanesi olan çocukluk evine geri getiriyor. Çok geçmeden oğlu, görünmeyen yeni bir arkadaşıyla iletişim kurmaya başlar. Öksüz ve yetimlerin korku dolu hayatlarının konu edinildiği bu fantastik filmde kaybedilmişlerin ıstırabı ve bir annenin sonsuz sevgisi üzerine kurulan bir dram anlatılır. Laura en güzel günlerini bu şefkat dolu yetimhanede geçirir ancak yıllar sonra yine aynı hislerle bu yetimhaneye geldiğinde işler Laura'nın beklediği gibi sonuçlanmamaya başlar. 

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

Oyuncular: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep

14. Köşe Kapmaca (1973)

IMDb: 7.5

Özet: Charley Varrick ve arkadaşları küçük bir kasaba bankasını soyar. Kendi aralarında bölüşmek için küçük bir meblağ beklerken, çok büyük bir para keşfettiklerinde şaşırırlar. Paranın MOB'a ait olduğunu çabucak anlarlar, MOB'u peşlerinden atmak için bir plan bulmaları gerekir ve bir grup insanın küçük bir banka soymayı hedeflerken yanlışlıkla başarına büyük belalar açmalarını konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: Don Siegel

Oyuncular: Andrew Robinson, Joe Don Baker, Felicia Farr

13. Gizemli Şehir (1998)

IMDb: 7.6

Özet: Bir gün uyandığında kendisini hiç bilmediği bir otel odasında bulan John Murdoch, bu bilinmeyen odada uyandığında vahşice işlenmiş bir cinayetin katil zanlısı olarak bulur. John, hafızasını kaybetmiş olduğu için gerçekten suçlu olup olmadığını bilemez. Dedektif Burmstead tarafından aranan John, hem kim olduğunu anlamak hem de bu karanlık şehrin gizemini çözmeye çalışır. Bir süre sonra yeraltında yaşayan garip yaratıkları görürü ve olayı çözmeye yakınlaşır. Bu yaratıklar zamanı durdurup insan beynini yönetebilme gibi yetenekleri vardır ve insanların geleceği için bu yaratıkların yok edilmesi gerekir. 

Yönetmen: Alex Proyas

Oyuncular: William Hurt, Richard O'Brien, Jennifer Connelly

12. Seni O Kadar Çok Sevdim ki... (2008)

IMDb: 7.6

Özet: Bir kadın, on beş yıl hapis yattıktan sonra ailesiyle iletişim kurmak ve toplumdaki yerini bulmak için mücadele etmesini konu edinen bir filmdir. Sessiz ve düşünceli bir kadın olan Juliette, hapisten çıktıktan sonra 15 yıl boyunca görmediği kız kardeşini bularak onun yanına yerleşir ve hayata adapte olmaya çalışır. 

Yönetmen: Philippe Claudel

Oyuncular: Kristin Scott Thomas, Elsa Zylberstein, Serge Hazanavicius

11. Mustang (2015)

IMDb: 7.6

Özet: İnebolu'da yaşayan beş kız kardeşin özgürlükleri için verdiği mücadelenin konu edinildiği bir filmdir. Kardeşlerin oynadıkları bir oyun beklenmedik bir skandala neden olur e ev hapsi ile cezalandırılırlar. Hatta bir süre oyun bu skandal yüzünden kardeşleri evlendirmek için planlar yapılmaya başlar. Beş kız kardeş bir süre sonra bu baskılardan kurtulmak ve özgürlüklerini elde etmek için yeni yollar denemeye başlar.

Yönetmen: Deniz Gamze Ergüven

Oyuncular: Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan

10. Dig! (2004)

IMDb: 7.7

Özet: The Dandy Warhols ile The Brian Jonestown Massacre grupları arasındaki tatlı çekişmeleri konu edinen bir belgesel filmidir.  Özellikle de Courtney Taylor-Taylor (The Dandy Warhols) ve Anton Newcombe (The Brian Jonestown Massacre) arasındaki sevgi- nefret ilişkisini konu edinen 7 yıllık arşivden oluşan görüntülerden meydana gelen bir filmdir. Bir zamanların gelecek vadeden Amerikan rock grupları The Brian Jonestown Massacre ve The Dandy Warhols ile kurucuları Anton Newcombe ve Courtney Taylor arasındaki dostluk/rekabet üzerine bir belgeseldir. 

Yönetmen: Ondi Timoner

Oyuncular: Courtney Taylor, Anton Newcombe, Peter Holmstrom

9. Murderball (2005)

IMDb: 7.7

Özet: Tekerlekli sandalyelerde tam temaslı ragbi oynayan kuadriplejikler, Yunanistan'ın Atina kentindeki Paralimpik Oyunlarında yarışmak için kimsenin düşünemediği engelleri aşmasını konu edinen bir filmdir. Bu film, Amerikan takımı ile rakiplerinin eski koçunun çalıştırdığı Kanada takımı arasında yer alan güçlü rekabeti konu edinir. Sert ve son derece hırslı sporcuların tüm engelleri aşmasını ve Dünya çapında elde ettikleri başarının anlatıldığı bir belgesel filmdir. 

Yönetmen: Henry Alex Rubin, Dana Adam Shapiro

Oyuncular: Joe Soares, Keith Cavill, Mark Zupan

8. Şarlatan (1947)

IMDb: 7.7

Özet: Sirkte çalışmaya başlayıp hırsı ve açgözlülüğü ile insanları dolandırarak zengin olan bir aradım hikayesi konu ediniliyor. Stanton Carlisle, sirkteki kadınların zihinlerini okumayı öğrenince hızla yükseliyor ve ünlenip sınıf atlıyor. Ancak bir süre sonra yolu kendisinden de daha beter bir dolandırıcı olan psikiyatrist ile yolu kesişiyor. Dram ve komedinin iç içe olduğu olduğu beklentinin oldukça üstünde olan bir filmdir. 

Yönetmen: Edmund Goulding

Oyuncular: Tyrone Power, Joan Blondell, Coleen Gray

7. Günahkar Rahibeler (2002)

IMDb: 7.7

Özet: Üç genç İrlandalı kadın, Magdalene Sisters Asylum'un mahkumları olarak insanlıktan çıkaran tacize katlanırken ruhlarını korumak için mücadele etmeleri konu ediniliyor. Üç genç kadının gönderildikleri manastır hapishaneden farksızdır ve buraya tıkılan bu üç kadın acı kaderlerinin kurbanıdır. Üçünün de ayrı acısı olan kadınların konu edinildiği bu filmde dini baskı da çarpıcı bir şekilde anlatılmıştır. 

Yönetmen: Peter Mullan

Yönetmen: Eileen Walsh, Dorothy Duffy, Nora-Jane Noone

6. Daima Lilya (2002)

IMDb: 7.8

Özet: Sovyetler Birliği'nin varoşunda yaşayan 16 yaşındaki genç kız Lilya, annesi tarafından terk edilmiştir ve baskıcı, kötü teyzesini yanında kalarak hayatına devam etmeye çalışır. Lilya'yı bu zor hayatından kurtaran tek şey arkadaşlarıdır ve Lilya bir gün Andrei isimli birisine aşık olup İsveç'e gitme kararı alır. 16 yaşındaki genç kız kötü hayatından kurtulup yeni güzel bir sayfa açmak isterken kendisini bir anda hayat kadını olarak bulur ve hayatın onun için daha da kötü olduğu gerçeği ile yüzleşir. Çocuk istismarı hakkında çarpıcı bir filmdir. 

Yönetmen: Lukas Moodysson

Oyuncular: Oksana Akinshina, Artiom Bogucharskij, Tonu Kark

5. Ay (2009)

IMDb: 7.8

Özet: Astronot Sam Bell, bilgisayarı GERTY ile birlikte çalışarak, gezegenimizin güç problemlerini azaltmaya yardımcı olan bir kaynağın paketlerini Dünya'ya geri gönderdiği Ay'daki üç yıllık görevinin sonuna doğru kendi benliğine dair bir takım durumları fark eder. Bu görevdeki en büyük sıkıntılarından bir tanesi yalnızlıktır ve 3 yıl boyunca uzayda kendisine arkadaşlık eden tek kişi robot Gerty'dir. Ancak Sam ailesine dönmesine az kalmasına rağmen yavaş yavaş aklını yitirmeye başladığını far eder. Unutmaya ve halüsinasyonlar görmeye başlayan Sam, artık yalnızlık ile değil kendi sağlığına karşı mücadele etmeye başlar. 

Yönetmen: Duncan Jones

Oyuncular: Sam Rockwell, Robin Chalk, Matt Berry

4. Kusursuz Mavi (1997)

IMDb: 8.0

Özet: Mima Kirigoe, ünlü bir şarkıcıdır ve artık müzik kariyeri yerine oyunculuk yapmak isteyen birisidir. Oyunculuğa adım atması ünlü şarkıcın fanlarının ağır tepkiler vermesine neden olur ve dergilerde çıplak pozlar vermesi de hayranlarının daha fazla sinirlenmesine neden olur. Mima bir süre sonra fanatik bir hayranının tacizine uğrar ve hayatı gittikçe bir çıkmaza sürüklenir. Mima'nın hayatının girdiği çıkmazın konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Satoshi Kon

Oyuncular: Junko Iwao, Rica Matsumoto, Shinpachi Tsuji

3. Son Darbe (1956)

IMDb: 8.0

Özet: Eski bir mahkum olan Johnny Clay'in bir planı vardır. Alcatraz'da beş yıl geçirdikten sonra, eğer suç işleyecekse aldığı riskin cezaya değmesi gerektiğine karar vermesi ile birlikte kimsenin zarar görmeyeceği bir yerel yarış pistinden 2.000.000 dolar çalmak için parlak bir suç planını planlamaya başlar. Ancak plan bir polis, gözlemci, keskin nişancı ve güreşçiden oluşan çeteyle çıkmaz bir yola doğru sürüklenir. Filmde, bir sürü talihsizliğe yol açan ve yaşananlarla mücadele etmeye çalışan bir çetenin hikayesi konu edinilir. 

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Sterling Hayden, Coleen Gray, Vince Edwards

2. Cinayet Günlüğü (2003)

IMDb: 8.1

Özet: 90'lı yılların Güney Kore'sinde askeri yönetimin baskıcı tavırlarının hakim olduğu bir dönemde ülkede bir cinayet haberi gündem olur. Tecavüze uğrayıp vahşice katledilmiş genç bir kızın cesedinin bulunmasıyla birlikte lokal bir polis dedektifi olan Park Doo-Man olayı çözmek için getirilir. Fakat getirilen dedektif olayı çözmenin aksine iyice davadan uzaklaşınca yanına Seo isimli birisi getirilir. Filmde ise hem bu iki kişinin birbirinin önüne geçme hem de cinayet davasını çözme çabaları konu edinilir. 

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Kim Sang-kyung, Hie-bong Byeon

1. Hachi: Bir Köpeğin Hikâyesi (2009)

IMDb: 8.1

Özet: Gerçek hikayeden uyarlanan bu filmde profesör Parker Wilson’ın, tren istasyonunda bulduğu Japon kökenli meşhur Akita inu cinsi köpeği evine almasıyla aralarında oluşan derin bağ konu edinilir. Profesörün eşi başlarda köpeği istemez ancak gün geçtikçe Hachi kendisini tüm aile bireylerine sevdirmeyi başarır. Hachi her gün işe giderken tren istasyonuna kadar profesör ile birlikte gider ve Wilson dönene kadar onu bekler. Bir gün profesör ölür ancak Hachi yine de yol arkadaşını beklemeye devam eder. Japonya'da sadakatin sembolü haline gelen köpeğin heykeli de istasyonun oraya yapılmıştır. 

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer

The Guardian Açıkladığı 21'inci Yüzyıla Çivisini Çakarak Bu Dönemin En İyi 100 Filmi Arasına Giren Yapımlar
2022'nin En İyi Filmleri! 2022 Yılında Dikkat Çekerek İzleyenleri Etkileyen Filmler
Ortalama Bir Film İzleyeceğinizi Düşünürken Ters Köşe Yapıp Beklentinizin Çok Üstünde Etki Yaratacak 21 Film

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı