Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı risk haritasına göre ‘çok yüksek riskli’ iller 17’den 58’e yükseldi. OMÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asuman Birinci, vaka artışlarında öğrencilerin önemli bir faktör olduğunu belirterek, bulaş konusunda öğrencilere eğitim verilmesi gerektiğini ifade etti.
Samsun’da vaka sayılarının arttığını belirten Prof. Dr. Asuman Birinci, “Artışın etkenlerinden birisi de okulların açılması. Çocuklar yayılımda çok önemli bir faktör. Karadeniz Bölgesi’nde bir şehrimizde 5 çocuk, aynı flütü kullanıyor ve ardından da aileleri de olmak üzere toplam 14 kişi koronavirüs oluyor. Bir çocuk masumca ‘ben flütü silmiştim’ diyor ama birçok kişiye virüs bulaşıyor.
Yayılımda çocuklarımız çok etkili bu konuda çocuklara eğitim verilmesi gerekiyor. İnsanlar kendilerini koruyor fakat torunlarıyla ve çocukları ile görüşmeye devam ediyorlar. Aynı evde yaşamayan herkes birbirlerine karşı risk faktörü. Bir anneanne ve dede, ‘pandemi boyunca hiç kimse ile görüşmemiştik, sadece kızımız ve oğlumuz gelmişti’ diyor. Dede torununu kucağına alıyor ve severken torunu hapşırıyor. Şimdi dede ve anneanne pozitifler. Bulaş konusunda çocuklara eğitim verilmesi ve öğretmenlerimizin de bir an önce aşılanması lazım. Normal hayatımıza bir şekilde geçmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Asıl soru şu; Bu çocuklar neden aynı flütü kullanıyor. Maddi durumları yoksa okul neden ilgilenmiyor. Yıllarca her sene başı para toplayan okul aile birliği yok mu ? Okul aile birliği yok diyelim flütün kaçı kaç kuruş MEB'e harcanan ödenekler nereye gidiyor ? Bunların cevabını aramak lazım öncelikle sonra korona ile ilgili eğitim verirsiniz o masum çocuklara..
Eğitimde reforma gel! Araç gereç sıkıntısı, öğretmen açığı olmasına rağmen atama yapılmaması, imam hatip seçme zorunluluğu, sınav yapmasını bile becerememe, ölçütü ilçe teşkilatına üyelik olan memurluklar...
ibrahim tatlısesin filmi aklıma geldi haklı isyanmış......kaç para ulan bi flüt... 7 tl miş