Ortadoğu Sorgulamaları Fenalık Getirdi: Psikanalizle "Aşk Böyle Bir Şey mi?" Sorgusu Kullanıcıları İkiye Böldü

'Coğrafya kaderdir' söylemini Türkiye'de bol bol yaşarken, zaten jeopolitik zorlukları hem ekonomik hem de sosyolojik şekilde yaşıyoruz. Bir de üzerine 'aşk' eklenince kimsenin doya doya yaşayamadığı bu ortamda minnoş görüntüler yüreğimizi ısıtsın derken, psikanaliz kasanlar da devreye girince yine bir sıkışmışlıkla isyan ediyoruz.

İçimizi ısıtan görüntüler, sosyal medya aracılığıyla imrenmekten mi, hasetten mi bilinmez yayılıyor. Bazen gereksiz yorumlar yapılırken, "Aşk böyle bir şey mi?" söylemiyle paylaşılan bu resme biraz uzun bakın ki sonraki yorumlar için güç toplayın.

Bu paylaşıma gelen yorumlardan birinde "psikolog bir arkadaşın" analizi yorumları coşturdu. Belki de sosyal medyanın getirdiği sosyal gelişimde herkes her şeyi analiz etme derdine düşmüştü. Yetmedi bir de coğrayfa işin içine girdi.

psikolog arkadaşa, 'bütün çocukluğun boyunca annenin hayatının zorluğuna tanık edip bir de bizzat annen tarafından her fırsatta hatırlatıldığın için, sen sevginin öteki insanların hayatını kolaylaştırmak olduğunu sanıyorsun,' demişti.

ortadoğu'da her aşkın ardında bunu görürüm.

Ortadoğu deyince sinirleri gerilenler de bu analizi yorumladı.

Sosyal medyanın da sinirleri gerdiği gerçeği görülürken,

Toksik kalıpların günümüz dünyasına her alanda hakim olması zaten yeterince yorucuydu.

"Özel" hayatın "özel" kalması gerektiği düşünülürken,

Genellemeler yoruyordu.

Tartışmalar da birbirini izliyordu.

Ortadoğu'nun yoruculuğuna bir madde daha ekleniyordu.

Sonuçta herkesin aşkı da travması da kendineydi.

Sizce aşk neydi? Yorumlara bekliyoruz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Eski Sevgililerini Hatırlattığı İçin Uzak Durdukları Şeyleri Paylaşarak Derdiyle Dertlendiren 15 Kişi
Aşık Olduklarında Neye Benzediklerini Paylaşarak "Allah Kurtarsın" Dedirten Kullanıcılar
Dostluk Hakkında Birbirinden Şahane Tweetler İle Sizi Hem Düşündürecek Hem Güldürecek 15 Twitter Kullanıcısı
Kız Etiği Nedir? Kızlar Arasında Uygulanan Ama Yazılı Olmayan Kurallar Gerçekten Var mı?

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
YORUMLAR
15.10.2023

Öncelikle son yoruma imzamı atarım. Sevdiğiniz kişiye dünyayı dar edip onun için herşeyi zorlaştırıyorsanız zarardan başka bişey vermediğinizi biliyor olmanız gerekiyor zaten. Bir insanı "aşk" ile sevmek üzerine buraya tonlarca şey yazabilirim ama hayatı kolaylaştırmak üzerine bı konu olduğu için vazgeçiyorum, bı zahmet her şeye ve her ilişkiye sadece kendi pencerenizden bakmayı kesin!

15.10.2023

Simdi her kotu durum guzelleyenleri ve herbokaloglar ziplar simdi sizin yoruma.

15.10.2023

Her ilişkinin kimyası kendine özeldir... içinde olmadığınız "sizi ilgilendirmeyen" durumlar hakkında ahkam kesmeye bayılıyor bazıları..dış kapının dış mandalı olduklarının farkında bile olmadan... çok seviyoruz banane demeden milletin ilişkisine burnumuzu sokmayı.. herkes görmek istediğini görür pencerenizin kir/pis oranı bunu belirler... Ve evet @greg_pal sonuna kadar katılıyorum ne güzel yazmış "ilişkiler konusunda alt metin okumaya çalışan herkesin çenesini sonsuza dek kapatmalarını gerektiğini düşünüyorum" diye.. Al benden de o kadar.. 👏

15.10.2023

Hak veriyorum yaziniza. Aile ici dengeler, bireysel farkliliklar. cevresel etkiler, biyolojik sebepler gibi onlarca farkli sebepler varken her duruma MAMAMIA`ninda dedigi gibi kendi acisindan bakip , sonra topluma genelleyenler birde HERBOKALOGLAR cok baydi. Ayni durum baska toplumlarda olunca uzerine cokomelli yorum yapar ama bize gelince camurla sivarlar. Birde kotu durumlari guzelleme artik bir cibana donusmus ulkede.

15.10.2023

ya kardeşim erkek belli kadın belli hatta lgbt de katayım içine ilişkinin iki tarafı da belli başka bir şey çıkmaz zaten burada bunun cografyayla ne ilgisi var amk.. sen belli ki başka kültüre ilgi duyuyorsun oraya git o zaman.. orada da begenmedigin bir nokta buldugunda napacaksın? sktir git o zaman dünyadan amk.. dünyadaki insanın temeli belli zaten duygular belli.. yeni duygu yeni ilişki şekli mi icat edelim nasıl olacak o? bazısı böyle sever öbür tarafa bakarsın başka türlü sever buraya bakarsın birbirlerine küfür ederler ama seviyorlardır zilyon tane ilişki var.. herkes bir kalıba uymak zorunda mı? ben de eşimi dolmuşta tutarım hep elimi omzuna atıp gazda frende uçmasın diye hayatını da istedigim kadar kolaylaştırırım o da benim için hayatı kolaylaştırır sanane amk sen kimsin.. bıktım mal romantizminizden bir salın insanları ya.. vaaaoov müthiş düşüncelerin analizlerin varmış seni dünyanın yöneticisi yapalım

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ