Orta Kulak İltihabı Nasıl İyileşir? Orta Kulak İyileşme Belirtileri…

Orta kulak; kulak zarı ve kemikçiklerden oluşur, burada bir enfeksiyon oluştuğunda orta kulak iltihabı meydana gelir. Soğuk algınlığı, solunum yolu enfeksiyonları ve alerjiler orta kulakta iltihaplanmaya neden olabilir. Bu nokta da orta kulak iltihabı nasıl iyileşir sorularına cevap aranır. Yetişkinlere nazaran çocuklarda sık karşılaşılan orta kulak iltihabı iyileşme belirtileri de enfeksiyon nedeniyle ağrı yaşayan pek çok kişi tarafından merak konusudur. Peki, orta kulak iltihabı nasıl iyileşir? Orta kulak iyileşme belirtileri nelerdir? İşte tüm detaylar…

Orta kulak, kulak zarının iç tarafında bulunur, kulak zarı ve üç kemikçikten meydana gelir. Orta kulak iltihabı tam olarak burada kendini gösterir. İçi hava dolu bu boşlukta çeşitli faktörler orta kulak iltihabı adı verilen bir durumun ortaya çıkmasına neden olur. Kış ayları ve mevsim geçişlerinde sık rastlanır. Özellikle üst solunum yolları enfeksiyonları bu sorunun kaynağıdır. Burun ve boğazdaki virüs, bakteri ve mikroorganizmalar orta kulağa yerleştiğinde orta kulak iltihabı sancılı bir süreç yaşatır. Peki, orta kulak iltihabı nasıl iyileşir? Orta kulak iyileşme belirti nelerdir? Bilinmesi gerekenler haberimizde…

Orta Kulak İltihabı Nasıl İyileşir?

Orta kulak iltihabının tedavisi enfeksiyonun türüne göre farklılık gösterebilir.  Orta kulak iltihabı, genelde kendiliğinden ortadan kalsa da bazen sorunun daha da artmasına neden olabilecek bir hastalıktır. Kullandığınız kulak damlası ya da kulak damlası şeklinde alınan antibiyotikler iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Şikayetlerin artması halinde doktorunuza başvurduğunuzda kulak tüpü yıkanabilir. Kulak zarına takılan tüple dış ortam ve orta kulak arası basınç dengelenir. Kulak tüpü zamanla kendiliğinden çıkar ve orta kulaktaki problem giderilmiş olur.

Orta Kulak İyileşme Belirtileri

Orta kulak iltihabı tedavisinde iyileşme süreci elbette takip edilmelidir. Tedavide en önemli konulardan biri iltihabın işitme kaybına neden olup olmadığıdır. Uzun süren enfeksiyon varlığında mutlaka işitme testine ihtiyaç duyulur. Hastalığın tedavisi için verilen ilaçlar kullanıldığında kısa sürede belirtileri ortadan kaldıracaktır. Kulakta meydana gelen şiddetli ağrı, zonklama ve çınlamalar düzelecektir. Kulak akıntısı, işitmede azalmaların iyileşmesi için biraz zamana ihtiyacınız olabilir. Ancak yüksek ateşte dahil olmak üzere orta kulak iltihabı belirtileri uygun ve temiz bir tedavi ile kısa sürede ortadan kalkar ama çocuğunuz sık sık enfeksiyon geçiriyorsa orta kulakta meydana gelen sıvının takip edilmesi için doktor kontrolleri aksatmamalıdır.

Popüler İçerikler

"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
Üç Milyon Emekliyi Bekleyen Tehlike: 2025'te 12 Bin 500 TL Maaş Almaya Devam Edebilirler!