Orta Asya'dan Göç Etmesine Rağmen Türkler Neden Çekik Gözlü Değil?

Akılları meşgul eden bir soru bu!

Kaynak

Bu konuyla ilgili bilinmesi gereken ilk bilgi Türk adının bir ırk değil, üst tanımlama olduğudur.

Tıpkı Slav ya da Cermen gibi...

Türk adı altında da Kıpçak ve Oğuz Türkleri olarak iki ana grup bulunur.

Kıpçak Türkleri Kazak, Özbek, Kırgız denilen Doğu Türkleridir.

Kıpçaklar, Siriderya, İdil ve Don arasında, Kafkas ve Kırım dağlarında, Hazar'ın Kuzey düzlüğü ile bugünkü Kazakistan'ın orta ve kuzeybatı kısmında yaşadıkları için pek çok Türk kavmi ile de karışmışlardır.

Oğuz Türklerine gelecek olursak, onlar Orta Asya'nın Maveraünnehir bölgesinden çıkmadır. Bu bölge de tam olarak Orta Asya'da, Ceyhun ve Seyhun nehirleri arasında kalan tarihi bölge aslında.

Yani günümüzde Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan arasında bölünen bölge.

Peki ama "Anadolu'da yaşayan Türkler neden çekik gözlü değil?" sorusuna gelecek olursak, bunun nedeni soydaşlarımızın aslında Orta Asya'daki Kazaklar ve Kırgızlar değil, Türkmenistan, Azerbaycan Türkleri olması.

Kıpçakların bulundukları coğrafya dolayısıyla Moğollar ve Çin ile kaynaşma halinde olduğundan daha çekik gözlü olduğu bilgisini de ekleyelim.

Günümüzde Oğuz Türkleri çoğunlukla Türkiye, Azerbaycan, İran ve Türkmenistan'da yaşıyor.

Türkiye'de Oğuz Türkü oranı % 67 civarında iken, Kıpçak Türkü oranı %10 kadar.

Kısacası Oğuz ve Kıpçak Türkleri aynı dil ve kültüre sahip olsa da, aynı genetiğe sahip değil diyebiliriz.

Bilgiyle kalın :)

İzlerken Zekasına Hayran Kalıp Dibimizin Düştüğü Dizi Tarihinin En Zeki 26 Karakteri
Herkesten Önce Duymak İsteyenler İçin Amme Hizmeti: 2021'de Netflix'te Yayınlanacak Birbirinden Güzel Filmler
Biraz da Bilim Konuşsun: Kadın Orgazmı ile Erkek Orgazmı Aynı Değil!

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Öldürülen Ata Emre Akman Cinayetinde Yeni Gelişme: Azmettirici Olduğu İddia Edilen Baba da Tutuklandı
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
17.01.2021

Tamamen yanlış ve hatalı bir anlatım. Türk bir ırk adıdır, üst ne la ? Slav,Cermen falanla alakası yok. Türkler sadece Kıpçak ve Oğuz'dan oluşmaz. İkiside birbirine yakın bölgelerde bulunuyor dediği yerlere haritadan bakarsanız. Türkler sadece Orta Asya'dan oluşmuyor. Metehan OrtaAsya'da değildi. Ve Kıpçak ya da Oğuz'da değildi. Eee, o zaman Metehan Türk değil mi yani ? Hayır tabiki. O da Türk, biz Moğolistan bozkırlarında da yaşadık. Kuzey ormanlarında da yaşadık. Hun kelimesini öğrenememiş bu cahilce yazıyı yazan arkadaş. Biz Türkler Hun adıyla Ötügen'de, Karakurum'da yaşadık. Moğollar bizim tebamızdı, halkımızdı. Ve Çin'e kök söktürdük.

17.01.2021

Ben neden çekik gözlü olmadığımızı söyleyim. Coğrafya yüzünden. Ve biraz da genetik. Kıpçak ya da Oğuz meselesi değil bu. Oğuzlarda da çekik gözlü var. Bütün Orta Asya,Moğolistan,Çin,Japonya,Kore ve Vietnam ve çevresi çekik gözlüdür çoğunluğu. O coğrafya insanı çekik gözlü yapıyor. Bizde çekik gözlüydük. Asya'dan Anadolu'ya göç ettik. Ve coğrafya değiştiği için, çevremizdeki kavimlerle cinsel ilişkiye girdiğimiz için gözümüz açıldı.

17.01.2021

Türklerin göz yapısının değişmesinin sebebi Anadolu'ya geliştir. Belirttiğinizin aksine Türkler Çinliler yada Moğollar gibi çekik gözlü değil, badem gözlüdür. Bu oradaki Türklerin, Çinlilerle karışmasından ziyade, Anadolu'da diğer ırklarla karışarak göz yapılarının değişmesinden kaynaklıdır. Bununla ilgili biraz daha araştırmanız gerekli sanırım. Entry yanlış bilgilendirmeler içermekte...

17.01.2021

Hocam ekşi nickiniz nedir? Takip edelim

17.01.2021

Genetik tarafını bilemem ama benim tarih bilgime göre yüzyıllardır gerek iranlılar, orta doğu ve balkanlar da yaşayıp o halklarla çiftleşmemizden dolayı kaybettik gözlerimizi

24.02.2022

Bu günümüzde geçerliliğini kaybetti. Eski Türklerde Caucasion ve Mongoloid tipi iki ırkın birleştiği Turanid bir ırk oluştuğu kanıtlı. Türkler çekik değil badem gözlü. ESKİ Türkler genetik olarak çok çeşitli araştırmalar var

TÜM YORUMLARI OKU (100)