Ormanda Gezerken Pokemonların Gerçek Hali ile Karşılaşabiliriz

Efsane Pokemon serisinin yaratıcısı Satoshi Tajiri bu kadar fazla Pokemon türünü, hiçlikten bulamazdı değil mi? Tabii ki de bu Pokemon'lar gerçek hayattan ve mitolojilerden esinlenilmiş canlılardı, Pokemon GO'nunda ülkemize gelmesi şerefine sizler ile birlikte Pokemon'larınn gerçek hayattaki benzerlerine bir göz atalım.

Drowzee - Hint Tapiri

Hint tapirleri, tapir türleri arasında asya bölgesinde yaşayan tek tapir türüdür. Drowzee kelimesi ise ingilizce drowsy yani uykulu/uyuşuk kelimesinden gelmektedir.

Pikachu - Pika Faresi

Ash'in sağdık dostu ve yol arkadaşı Pikachu ismini de aldığı Pika faresi ile benzerlik gösteriyor. Pika fareleri Çin ve Tibet dağlarında çok ender rastlanan ve soyları tükenmek üzere olan bir canlı türü.

Entei - Aslan

Hikayeye göre efsane Pokemon Ho-oh tarafından yaratılmış olan Entei de efsanevi bir Pokemon'dur. Animede 259. bölümde ve 3. filmde kendisini görmüştük. Ormanların kralı olan aslanlar ile fazlasıyla benzer gözükmüyor mu?

Snubbull - Buldog

Asırlar önce İngiltere'de dövüştürülmek için üretilmiş olan Buldog ırkı, serimizdeki Snubbull ve Granbull ile fazlasıyla benzerlik gösteriyor.

Noctowl - Baykuş

İsminde de ingilizce baykuş anlamına gelen owl kelimesine barındıran Noctowl adeta ben gerçek hayattan geldim der gibi.

Spinarak - Micrommata Virescens

Micrommata Virescens, 10-15mm civarında yengeç örümceklerine benzerlik gösteren bir örümcek türüdür. Zehirli ipek tükürerek avlarını yakalayan Micrommata Virescenslar, Spinarak ile fazlasıyla benzerlik gösteriyor.

Ursaring - Ayı

Ayılar Ursidae yani ayıgiller familyasında bulunan tehlikeli etçil memelidirler. Ursaring'in ayılardan fikir edinildiği hatta Ursidae familyasının isminden baz alındığı su geçirmez bir gerçek olarak görünüyor.

Charmander - Kırmızı Karınlı Japon Semenderi

Latince Cynops Pyrrhogaster ismi verilen Kırmızı Karınlı Japon Semenderi her ne kadar kuyruğunda duygularını belli eden bir ateş ile gezmiyor olsa da Charmander ile benzerliği fazlasıyla belli oluyor.

Torchic - Civciv

3. Jenerasyon başlangıç Pokemon'larından birisi olan Torchic, bir alev türü Pokemon'dur. Görünüş itibarıyla civcivi andıran Pokemon evrim geçirdiğinde de Combusken olarak bir horozu andırıyor. Ayrıyeten ismini torch yani meşale kelimesinden alıyor.

Sandslash - Pangolin

Büyük pençeleri, ve pullu sırt yapısı ile Pangolinler ve Sandslash fazlasıyla benzerlik gösteriyor değil mi? İsmi de ingilizce sand yani kum ve slash yani kesmek/biçmek kelimesinden geliyor.

Zigzagoon - Tanuki

Japon Rakun Köpeği olarak da bilinen Tanuki'ler, Japon kültüründe önemli bir yere sahiptirler. Her ne kadar köpek olarak anılsalar da bazı özellikleri kedilere benzer, örneğin Tanuki'ler başka bir canlıyı korkutmaya çalışırken sırtını kamburlaştırır. Görünüş olarak sizce de fazlasıyla benzemiyorlar mı?

Mudkip - Aksolotl

Aksolotl'lar kaplan semenderi grubuna ait Meksika köstebek semenderlerinin bir türüdür. Bu canlılar metamorfoz geçirmedikleri için solungaçları vardır ve suda yaşarlar. Asıl yaşam yerleri Meksika olan Aksolotl'lar hem özellik hem görünüş bakımından fazlasıyla Mudkip ile benzerlik gösteriyor.

Stunfisk - Stargazer Balığı

Kendilerini kuma gömerek üzerlerinden geçen canlıları yakalayıp onlar ile beslenen Stargazerların bazı türleri zehirli bazı türleri ise elektrik çarpmasına neden olabilir. Bazı balıkçılar hem pusu yetenekleri hem de zehir ve elektrik vererek tehlikeli olması nedeniyle onlara '' yaratılan en adi varlık '' demektedir. Stunfisk ile Stargazer ne kadar da benzerlik gösteriyor değil mi?

İlginizi Çekebilir

Hasret ile Beklenen Pokemon GO Türkiye'de!
Yapmıyorum Diyen Yalan Söyler! The Sims Oynarken Türlü Entrikalar Çeviren Oyuncuların İtirafları

Popüler İçerikler

ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü