Orman Yangınına Müdahale İçin Yola Çıkan Komünist Başkan ve Gönüllülere İktidar Engeli...

Tunceli’nin Hozat ilçesinde çıkan orman yangını 3 gündür devam ediyor. Konuyla ilgili Hozat Belediyesi, Tunceli Belediyesi ve Dersim Dernekleri Federasyonu’ndan (DEDEF) peş peşe çağrılar gelmişti. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu ve gönüllülerin Hozat’a girişinde önleri polis tarafından kesilerek yangın söndürmelerine yardım etmeleri engellendi.

Tunceli’nin Hozat ilçesinde önceki gün akşam saatlerinden itibaren başlayan orman yangını nedeniyle çeşitli kurumlar yardım çağrı yapmış, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve gönüllüler bu sabah yangının söndürülmesi için ekiplere yardım için yola çıkmışlardır. Hozat ilçesi girişinde polis tarafından durdurulan Maçoğlu ve gönüllü vatandaşların ‘özel güvenlik bölgesi' olduğu  gerekçesiyle yangın bölgesine gitmelerine izin verilmedi.

'Ormanlarımız yanıyor; söndürme çalışmalarına katılmaya hakkımız var...'

Polisler tarafından araçları durdurulan ve bölgeye gidilmesi izin verilmeyen Fatih Mehmet Maçoğlu, şunları söyledi:

  • Biz isterdik ki oraya müdahale edilseydi o yangın durdurulsaydı. Üç gün sonra biz buraya geliyoruz.  Biz de oradaki kamu çalışanları arkadaşlarımıza destek vereceğiz. Biz de kamu çalışanıyız.

  • Biz şimdiye kadar onlarca yangına müdahale ettik, çağrı yaptığımızda yine bu insanlar geldi. Bu arkadaşlarımızın buradaki yangınları söndürmede tecrübesi belki de şu anda gönderdiğiniz kamu kurumunda çalışanların tecrübesi o kadar değildir.

  • Bu müdahalede hep başarıyla sonuçlandı. Bu özel güvenlik bölgesiyle alakalı bir durum değil. Arama noktaları şehirde ancak buraya geliniyor ve burada şehre sokmama çalışması yapılıyor. Böyle bir yöntem olmaz.

Marmaris Turunç'ta Deniz Yoluyla Tahliyeye Başlanıyor: İki Çıkarma Gemisi Görevlendirildi
Yunanistan'da 58 Noktada Yangın Çıktı: 'Birçoğu Büyümeden Söndürüldü'

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
01.08.2021

Yardım istiyorlar yardıma gideni geri çeviriyorlar... Hükümet demeye dilim varmıyor artık, akpli diyeceğim; akplilerin derdi yangını söndürmek değil, yangın üzerinden prim kasmak ki onu bile beceremiyorlar. Allah topunuzun cezasını versin... Ciğerimiz yanıyor bilmem ne yazmışlar. Ulan siz yıllarca ciğerlerimizi yaktınız. En basitinden Atatürk Orman Çiftliği'ni yakıp saray yaptınız o zaman nerdeydi ciğerleriniz. Çiğerleriniz kurusun...

Pasif Kullanıcı
01.08.2021

lan oğlum bi şeyler yazacaktımda hemen yan tarafta yangın söndürme çalışmalarında, tankerin biten suyunu bidonlarla doldurmaya çalışan vatandaşların haberi var:D neyse ya, havada kemik yakalayan köpek gibi çay kapan insanlarımız ve tepkisiz bi halk varken ne desen boş. git eşşeğe konuşmayı öğret daha kolay.

01.08.2021

En trajikomigi de akpli olmayan kendini sivri zekali saniyor, Aziz Nesin'i buradan rahemetle aniyorum bence az bile söylemis .d

01.08.2021

İnsanları ayrıştırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz çok yazık

TÜM YORUMLARI OKU (28)