Orijinal Apple AirPods Pro ile Sahte Versiyonları Arasındaki Farklar X-Ray Görüntüleri ile Gün Yüzüne Çıktı!

Teknoloji pazarının en büyük sorunları arasında yer alan sahte cihazlar, günden güne tasarım boyutunda esinlendiği orijinal modellerle daha da çok benziyor. Özellikle günümüz 'çakma' kablosuz kulaklıklarının dışardan bakıldığında esas model ile tıpa tıp aynı olduğunu söyleyebiliriz. Peki donanım tarafındaki durum ne? Ülkemizde 6 bin TL karşılığında satılan 2. nesil Apple AirPods Pro ile sahte versiyonlarının bir arada çekildiği bir röntgen görüntüsü, bu sorunun cevabını bulmamıza yardımcı olabilir. 

Detaylar 👇

Kulaklık pazarında sayısı günden güne artan sahte cihazlar, dışarıdan bakıldığında kopyalandığı orijinal modeller ile neredeyse ayırt edilemez hale geldi.

Hal böyleyken, birçok kullanıcı bu cihazların görünümüne aldanarak, markaların orijinal kulaklıkları yerine daha uygun fiyatlı, "çakma" veya "replika" ismi verilen modellere yönelmeye başladı.

Peki sahte kulaklıklar, gerçekten de ucuz fiyatına kıyasla orijinallerinden daha mı iyi? Bu soru dış görünüm açısından her ne kadar tartışılır olsa da iç tarafta durumlar pek de iyimser değil.

Lumafield isimli bir firma, piyasada talep gören sahte kulaklıkların düşük kalitesine dikkat çekmek adına orijinal AirPods Pro modeli ile çakma versiyonlarının röntgen görüntülerini karşılaştırdı.

Sonuç ise kimseyi şaşırtmadı. X-ray görüntülerinde 2. nesil AirPods Pro'nun sahte versiyonlarına kıyasla çok daha kaliteli, kompleks ve düzenli donanımlara sahip olduğu ortaya çıktı.

Özellikle orijinal cihazın batarya için özel bir düğme pil modeli barındırırken, iki farklı sahte versiyonun da sağlık açısından riskli lityum iyon kese piller kullanması dikkat çekti.

Tabii ki farklar batarya ile sınırlı değil. AirPods Pro çakması iki üründe birçok aygıtın bağlandığı yerlerde özensiz lehimlemeler ve yine pil için tehlikeli boşluklar görmek mümkün.

Bununla beraber yine aynı cihazlarda, orijinaline kıyasla daha az sayıda mikrofon bulunduğunu kolayca anlaşılıyor. Sahte kulaklıklar ile esas modeller arasındaki kötü konuşma deneyimi tam da bu noktadan kaynaklanıyor.

Ek olarak, röntgen altına yatırılan sahte kulaklık modellerinden birinin kablosuz şarj özelliğine sahip olmadığı, diğerinin ise şarj kutusuna bağlanmasını sağlayan mıknatıs sayısından daha azına sahip olduğu da gün yüzüne çıktı.

Birçok tüketici, sahte kulaklıkların orijinal modellerden daha kalitesiz olduğunu bilse de işin donanım tarafında böylesine bir uçurum olduğunun farkında değil.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz....

İlginizi çekebilir:

Elveda Efsane: Audi, Sevilen TT serisinin son modeli "TT Roadster Final Edition"ı Tanıttı!
Herkes Kendi Yapay Zekasını Oluşturabilecek: OpenAI, Kişiselleştirilmiş Sohbet Robotu Sistemi GPTs'i Duyurdu!
Hangi Rengini Daha Çok Beğendiğine Karar Veremeyip İki Tane iPhone 15 Pro Max Alan Kadın Gündem Oldu
Elon Musk ile Kafes Dövüşüne Hazırlanan Mark Zuckerberg Bacağından Geçirdiği Sakatlık Sonrası Ameliyat Oldu!

Popüler İçerikler

RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
Demet Akalın 'Laiklik' Açıklamasıyla Gündem Olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Ateş Püskürdü!
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi