'Örgüte Üye Olmak' Suçundan Yargılanıyordu: Fetullah Gülen'in Yeğeni Zeynep Gülen'e Tahliye

Beykoz'da sahte kimlikle yakalanan Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Zeynep Gülen'in 'örgüte üye olmak' suçundan yargılandığı davada, tahliye edildiği ortaya çıktı.

DHA'da yer alan habere göre, İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 31 Mart'ta görülen duruşmada savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

'Örgüte yardım' suçundan 10 yıla kadar hapsi talep edildi

Duruşma savcısı, sanığın örgüt liderinin talimatı ile Bank Asya'ya 75 bin TL para yatırması nedeniyle 'Örgüte yardım' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Tutuklu kaldığı süre göz önünde bulunduruldu

Ancak mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak sanığın tahliyesine karar verdi. Sanık ve avukatına savunma için süre veren heyet, duruşmayı erteledi. Öte yandan sanık Zeynep Gülen hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca 'sahtecilik' suçundan da ayrı bir soruşturma yürütülüyor.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, sanık Zeynep Gülen'in Beykoz'da 24 Ekim 2019 günü polisin yaptığı rutin kontrolde 'Zeynep Setenay Özcan' adına düzenlenmiş üzerinde kendi fotoğrafının bulunduğu sahte nüfus cüzdanıyla yakalandığı belirtildi. Şüpheli hareketler sergilemesi üzerine kendisini 'Neşe Ateş' olarak beyan ettiği belirtilen Gülen'in daha sonra Zeynep Gülen olduğunu itiraf ettiği kaydedildi. 

Sanık Zeynep Gülen'in Bank Asya hesap hareketlerinin incelemesinde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 'Bank Asya'ya para yatırın' talimatının ardından 19 Ağustos 2014 tarihinde Bank Asya'da ilk defa hesap açtırarak 75 bin TL yatırdığı vurgulandı. Şüpheli Gülen'in ifadesinde atılı iddiaları kabul etmediği, 'Bu kişilerin soyadını taşımak dışında örgütle bağlantısı olmadığını, yaklaşık 4 yıldır ailesini reddederek tek başına yaşadığını, geçmiş dönemde ailesiyle beraber Amerika'ya giderek Fetullah Gülen ile ailecek görüştüklerini, babasının hastalığı yüzünden Bank Asya'ya hesap açtırarak para yatırdığını, ailesiyle görüşmediğini' söylediğine yer verildi.

İddianamede, sanık Zeynep Gülen hakkında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
06.05.2020

Burada 'Fütü Fütü' diye salya atanların hepsine gelsin bu diyeceklerim: Eline silah almamış, tecavüz etmemiş, vergi kaçırmamış, hırsızlık yapmamış, elin iranlısının önüne yatmamış masumlar, bu saydıklarımın hepsini yaptığı tescilli bir güruh tarafından darbecilikle suçlanıyor ve hayatları karartılıyor ve sizler de hala zulme destek oluyorsunuz ya Allah hepinizin belasını versin. Eğer yazdığınız kadar mert vatanperver olsaydınız İŞİD İstanbul-Fatih'te ofis açıp milleti maaşa bağlayıp askerlerimizi diri diri yakarken, Osman Öcalan devlet kanalında arz-ı endam ederken yine PKK askerlerimizi dağa kaçırırken yeri göğü inletirdiniz. Ama yemez, garibanları buldunuz bir tekme de siz vurun onlara. Bu insanlar derdest edildiğinden beri ülke gün yüzü görmüyor daha neyin kini bu?

Pasif Kullanıcı
06.05.2020

fetöyle mücadeleye bak amk.. meCliste fetö araştırılsın dendiğinde hayır diyen akp ve mhp nin gerçek yüzü bu kararlarla ortaya çıkıyor ,çaycıyı fetöcü diye süründür,yeğenini sal..vay be

06.05.2020

Fetöyle mücadele de göz yaşartıcı başarılara imza atıyorsunuz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sonra mağdur olan yine siz oluyorsunuz.

06.05.2020

kandırılmışlardır yine !

TÜM YORUMLARI OKU (14)