Seçimler Yaklaşırken Muhakkak Karşılaşacağımız Asgari 9 Şey

Seçimlere 2 aydan az bir süre kaldı. Artık sokaklarınızdan halı yıkamacı, overlokçu, hırdavatçı, simitçiden daha çok adayların arabaları geçecek. Alışverişe çıktığınızda istisnasız her binadan bir adayın suretinin düşük pikseli afişlerine bakmaktan, çarşıyı pazarı karıştıracaksınız. Parti bayrakları renk renk ağaçların arasına asılıp hamak gibi sallanacak, siz tatilinize hala çok uzak olacaksınız. Sosyal medyada parti ve adayların propogandaları peşinizi bırakmayacak. Televizyon programlarına ürün yerleştirir gibi aday yerleştirilecek.

Buyrun efendim sizler için derlendi; seçim kampanyalarında muhakkak karşılaşacağımız 9 asgari şey:

1. Sloganlar

Partilerin birbirinden yaratıcı sloganları, rüyalarımıza bile girecek.

2. Halkla iç içeyiz mesajları

3. Seçim otobüsleri

Otobüsler kiralanacak, giydirilecek, bilmemkaç wattlık ses sistemi döşenecek, tepesinde gezecek insan bulunacak. Sonra sabah akşam demeden sokakları gezen, trafiği tıkayan, kafanızı şişiren seçim otobüslerinin şovu başlayacak.

4. Promosyon Ürünleri

Kalem, çakmak, rozet, bardak altlığı gibi promosyon ürünleri hazırlanacak. Yerli yersiz herkese dağıtılacak, ayıp olmasın diye cebe konulacak, bir sonraki baharda yazlık şortun cebinden çıkıp mutlu edecek.

5. Seçim Şarkıları

6. Reklam Panosu / Billboard

Kaç kontör bilinmez ama billboardlar parti ve adayların reklamlarıyla dolacak. Hatta bir arada aynı masaya oturmaz dediğimiz isimleri billboardlarda yan yana görünce kıs kıs güleceğiz.

7. Sosyal Medya Stratejileri

Sadece markaların değil siyasi partilerin de çok ciddi, uzun soluklu ve meşakkatli bir sosyal medya çalışması ve ekipleri var. Bir tane caps e gülerken, bir rt yapayım derken kendinizi yavaş yavaş siyasi parti ve adayların mesajlarına doğru gidiyor olacaksınız.

8. Seçim Bayrakları

İl il, cadde cadde, sokak sokak dolaşanlar parti ve adaylar değil, seçim bayrakları olacak. Göz zevkimizi bozan renk kombinasyonları bir yana, sandığa gittikten aylar sonra çevreyi kirletiecekler. Sevmiyoruz bayrakları, boşa dünyanın parası.

9. Resmi kıyafetli heyetler

Partilerin teşkilatları, adayların sağ kolları, sol bacakları, danışmanları derken resmi kıyafetle sıcağın altında dolaşan bir sürü insan... Her an her yerden çıkabilirler.

Seçim Vaatleri

Uc uca konulsa dünyanın etrafını 3 kere dolaşacak uzunluğa erişebilecek kapasitedeki seçim vaatleri, sandık sonrasında tozlu raflarda yerini bulacak. Yeri gelmişken Türkiye'de şimdiye dek görülmüş en gerçekçi seçim vaatlerinin sahibi Şafak Başgan'a selam yollayalım.

Hiçbir şeye gülmediyseniz, buna gülün:

Popüler İçerikler

Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!