1. Satın aldığınız ürünleri öncelik sıralamasına koyun.
Kolombiya Üniversitesi'nden beslenme uzmanı Deborah Gerszberg; özellikle küçük çocuklar, hamile kadınlar ve düşük bağışıklığı olan kişiler için organik beslenmenin çok önemli olduğunu söylüyor. Ayrıca yumurta ve süt dahil olmak üzere bütün hayvansal gıdaların mümkün olduğu sıklıkta organik alınmasını öneriyor.
Eğer sebze meyveyi kabuğuyla tüketiyorsanız burda da organik tercih etmeniz önemli. Beslenme çalışma grubunun 'Kirli 12' ve 'Temiz 15' listesine göre; en yüksek zirai ilaç kalıntısı bulunan ürünlerden bazıları çilek, elma, nektarin, üzüm ve ıspanak; en düşükler ise avokado, mısır, ananas, lahana ve karnıbahar.
2. Mevsiminde ve yerel üretim satın almaya çalışın
Organik yiyecekleri mevsiminde almak maddi olarak biraz daha kolay. Hem daha taze hem de daha lezzetli, üstelik sebze ürünleri ya da hayvansal ürünler olsun çiftçiler üretimin her aşamasının içindeler. Yerel üreticilerden satın almak o bölgenin çevre sağlığı için faydalı ayrıca bölge halkının gelir kaynağının devamlı olmasına yardımcı bir etken. Tüketiciye daha yakından gelen ürün tazeliğini koruyor ve çok daha uzaktan gelen ürünün sebep olduğu araç yakıtı kullanımına dolayısıyla da ekstra çevre kirliliğine sebep olmuyor.
3. Toptan satın alabildiğiniz ürünler varsa bunları toptan alın.
Diğer ürünler gibi, mümkün olduğu durumlarda organik ürünleri de büyük miktarlarda almak tasarruf etmeye yardımcı olacaktır.
4. Organik pazarları tercih edin.
Şehrin farklı noktalarında kurulan; organik pazarlar, köy pazarları veya kooperatiflerden alışveriş yapmayı tercih etmek.
5. Kendi sebze meyvenizi yetiştirin.
Kulağa zor ve zahmetli gelebilir ama kendi ürünüzü yetiştirmek o kadar da imkansız değil. Kuşkusuz organik tarım yapmak biraz emek ve sabır istiyor amd ister eviniz bahçeli olsun ister bir apartman dairesinde oturuyor olun, kendi sebze meyvenizi yetiştirebilirsiniz.
Anne Babam yaz boyu köyde yaşıyorlar. Tamamen yerli tohum kullanıyorlar ve suni gübre, zirai ilaç vs. kullanmıyorlar. Domatesinden patlıcanına, üzümünden karpuzuna her şeyi üretiyorlar. Annem peynirini kendisi yapıyor. Bir turşu kuruyor, içindeki sirke dahil kendi üretimi. Köylerimizde insanlar büyük oranda bu şekilde yaşıyor ve besleniyor. Eğer gerçekten organik ürün yemek istiyorsanız, böyle insanlara yada onları tanıyan insanlara ulaşın. Hem ucuz hem sağlıklı beslenin.
zamanında her şeyi insanoğlu kendisi yetiştiriyordu, sonra teknoloji paralar harcanıp geliştirildi herkes parasını verip bu gelişmiş teknolojiyi aldı ki daha çok ve daha hızlı üretebilsin.Daha çok kazansın.(Hem para hem zaman) sonra dönüldü böyle üretim sağlıklı değil denildi, biraz daha para harcayın da eskiye dönün vs. falan. Valla bi bit yeniği var bu işte, madem eskisi iyiydi insanlara bu paraları niye harcattınız zamanında. Başkaları kazanıyor bizler yine piyon :((