Operasyona 162 Polis Katıldı! 10 Yıl Önce Canan Karatay'ı Dolandıran Şüpheli Yakalandı

10 yıl önce Prof. Dr. Canan Karatay'ı dolandıran zanlı Şanlıurfa'da 162 polisin katıldığı operasyonda yakalandı.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın 2013'de dolandırılması olayının şüphelilerinden olan ve hakkında "silahlı yağma ve dolandırıcılık" suçundan 19 yıl 9 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü M.K'nin de operasyonda yakalandığı öğrenildi.

Kasım 2013'te Urfa ve Adana'da telefon dolandırıcılarına yönelik operasyon yapan polis teknik takip sonucu şebekenin İstanbul'da bir kişiyi dolandırdığını tespit etmişti Bunun üzerine takip edilmeye başlanan şüphelilerin parayı alması için gönderdikleri kurye belirlenmişti. Kuryeyi takip eden polis Fenerbahçe Kalamış Parkı'na gelmiş, yapılan operasyonda şüpheliler Ahmet Ö. (33) ile Mehmet K. (23) yakalanmıştı. Şüphelilerin üzerinden 50 bin dolar ve 10 bin lira para ele geçirilmişti.

Canan Karatay ise dolandırıldığını kendisini arayan gerçek polislerden öğrenmişti. Karatay "Adeta hipnotize olmuştum. Ne derlerse yapıyordum. Devletle gizli bir operasyon yaptığım için heyecanlandım. Dolandırıldığım hiç aklıma gelmedi" demişti.

Şanlıurfa'da çeşitli suçlardan aranan ve 2013'de Prof. Dr. Canan Karatay'ı dolandıran şüphelinin de aralarında bulunduğu 47 zanlı yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde aranan şüphelilere yönelik 162 personelin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.

Silahlı yağma, uyuşturucu veya uyuşturucu madde ticareti yapmak, hırsızlık, kasten yaralama, nitelikli dolandırıcılık suçlarından aranan 19'u hükümlü toplam 47 kişi, saklandıkları adreslerde gözaltına alındı.

İşte o anlar:

Emekli Zam Oranını Yanlış Tahmin Eden Fatih Portakal'dan Tepki: 'Yüzde 49'a Çekileceğini Tahmin Ediyordum'
100. Yıl Konuşması Gündem Olmuştu: Cumhuriyeti Savunan O Öğretmen Görevden Alındı
Yine KYK Yine Asansör Kazası: 10 Öğrenci Asansörde 45 Dakika Mahsur Kaldı

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR
17.01.2024

Ali yerlikaya’nın yoğun çalışmaları ve baskısı sayesindedir bunca yıl sonra yakalanmaları tam gaz devam ancak biter temizlik…

17.01.2024

Sahte elma sirkesi satmışlar😅

17.01.2024

Zaten bu olaydan sonra Canan Hocayı hiç ciddiyec alamadim? Benim 85 yaşında anamı bile kaç kere aradılar, arayana benim kocam Istanbul emniyet müdürü deyip kapatıyor🤣🤣🤣🤣🤣

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ