Op. Dr. Umut Suadiye: "Estetik Cerrahide Kendinizi Uzman Ellere Teslim Edin"

Estetik ve plastik cerrahi alanında hem hekim hem de eğitmen olarak hizmet veren Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı ünlü Op. Dr. Umut Suadiye uyarıyor: “Sosyal medyadaki paylaşımlara kanmayın. Estetik cerrahide hastalar bilgi eksikliğinden kaynaklı yanlış kararlar verebiliyor. Sağlığınızı ve bedeninizi korumak için kendinizi uzman ellere teslim edin.

”Yapılan araştırmalar insanların güzelliğe büyük önem verdiğini, genç kalmayı çok önemsediklerini ortaya koyuyor. Söz konusu araştırmalarda en büyük estetik sorunlar sırasıyla fazla kilolar, kalın bel-göbek gibi bölgesel yağ fazlalıkları ve burun biçimi olarak sıralanıyor. Modern dünyada plastik cerrahi işlemlerine ilgi hem sağlık hem de güzellik kaygısıyla büyük. Fakat operasyonlar noktasında bilgi yetersiz. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı ünlü Op. Dr. Umut Suadiye, istenmeyen sonuçlarla karşılaşılmaması için uyarıyor.

"Suistimale açık bir alan"

Plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi alanında uzman olan, uyguladığı farklı tekniklerle adından söz ettiren ünlü Op. Dr. Umut Suadiye, “Estetik ve plastik cerrahi ehil ellerde harikaya, tersi durumda ise trajediye dönüşebiliyor. Talep fazlalığı maalesef suistimalleri de beraberinde getiriyor. Özellikle sosyal medya üzerinden, photoshop kullanılarak yapılan paylaşımlarla insanların akılları çeliniyor. Hem paralarından hem sağlıklarından oluyorlar. İşin psikolojik olarak yarattığı hasar da cabası. Söz konusu estetik ve plastik cerrahi olduğunda hastalar iyice araştırmadan operasyon sürecine geçmemeliler. Operasyonu yapacak hekimin tecrübesi, operasyonun yapılacağı klinik ya da hastanenin yeterliliği, hastaya uygun teknik gibi birçok parametre bir arada değerlendirilmeden bıçak altına yatmamalılar” diyor.

"Doğru hekim, başarılı sonuç"

Ataköy’deki özel kliniğinde hizmet veren ve kendi geliştirdiği tekniklerle ameliyatlarını gerçekleştiren ünlü Op. Dr. Umut Suadiye, aynı zamanda yurt dışından gelen meslektaşlarına eğitimler veriyor. Dr. Suadiye, Türkiye’nin estetik ve plastik cerrahide dünyada söz sahibi ülkeler arasında yer aldığını belirtip sözlerini şöyle sürdürüyor: “Sağlık turizminde estetik ve plastik cerrahi önemli bir rol üstleniyor. Geldiğimiz noktada artık yabancı meslektaşlarımıza eğitimler veriyoruz. Ülkemiz coğrafi avantajı ve uygun maliyet avantajıyla neredeyse rakipsiz. Alanında uzman, uluslararası ünü olan birçok başarılı hekime sahibiz. Estetik operasyonlarda başarıyı belirleyen öncelikli kıstas da hekim. Kendinizi, bedeninizi, sağlığınızı emanet edeceğiniz elleri özenle seçmelisiniz.”

Popüler İçerikler

Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den Fatih Altaylı’ya, Youtube Yayınlarına ve Sokak Röportajlarına Sert Sözler