Online Eğitimin Devam Etmesiyle Büyük Problem Yaşayan Üniversiteliler #SiteÇöktüÇareHibrit Diyerek İsyan Ettiler

Hibrit eğitim uygulanmasını isteyen öğrencilerin isyanı büyüyor: #siteçöktüçarehibrit

YÖK Başkanı Yekta Saraç yaptığı açıklamayla üniversitelerin 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlanmasını istemesi üzerine birçok üniversite online eğitim kararı aldı.

Ancak teknik aksaklıklar ve altyapı sorunlarıyla birlikte birçok eğitim kurumunun sitesi daha ilk günden çöktü.

twitter.com

Bir dönemimiz daha heba olacak diyen üniversiteliler çarenin hibrit eğitim olduğunu dile getirerek #siteçöktüçarehibrit hashtagiyle trend oldular.

twitter.com

Milli Eğitim Bakanı'nın Ziya Selçuk'un detaylarını paylaştığı harmanlanmış eğitim olarak da bilinen hibrit eğitimde online eğitime ve yüz yüze dersler harmanlanmış olarak uygulanıyor.

twitter.com

Hibrit eğitime geçilmesini isteyen öğrencilerin isyanı ise Twitter'da büyüyor 👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com
Üniversitelerin Bir Türlü Açılmaması Sebebiyle Aile Evinde Anksiyete Krizi Geçirenlerin Aşırı Haklı İsyanları
Koronavirüs Nedeniyle Başlanan Uzaktan Eğitim Sürecinde Yaşadıklarıyla Hepimizi Güldüren Öğretmenlerimiz
Uzaktan Eğitim İçin Eba Uygulamasını Cihaz Eski Olduğu İçin İndiremeyen Adam İsyan Etti: 'Son Model Cihazlar 5 Bin Liradan Başlıyor, Bu Milletin Cebinde Bu Kadar Para Var mı?'

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
05.10.2020

Ülkedeki pandeminin durumu ve yönetimi ortadayken üniversiteler açılsın isteyenlerin derdi eğitim almak değil üniversite ortamında takılmak, aile evinden uzaklaşmak. Avmler kafeler açıldı, okullar da açılsın diye çığırtkanlık yapacağınıza avmler kapatılsın, mitingler askıya alınsın, düğünler ertelensin diye ses çıkarsanız belki birkaç hayat kurtulacak. Türkiye'nin her tarafından öğrencilerin otogarlarda, havalimanlarında yaratacağı kalabalığı yada 100 kişilik amfide 250 kişi ders alan öğrencilerin yayacağı virüsü düşünemiyor iseniz zaten sizin yeriniz üniversite değil. Üniversiteler ders öğretilen yerlerden ziyade öğrenmeyi öğreten yerlerdir. 21. yüzyılda hala aldığınız derse ait kaynaklara, makalelere erişemiyorsanız, okuyup anlamlandıramıyorsanız zaten yüz yüze eğitimle de çok bir beklentiniz olmaması lazım. Ayrıca avrupadaki okullar ile bizim okullarımızı kıyaslarken lütfen kalabalık, temizlik ve toplum bilinci faktörlerini de göz önünde bulundurun.

Hibrit ayağına baba ocağından kaçıp, baba parasını arkadaş sevgiliyle hunharca ve boş yere piç etmek isteyenlerin haksız isyanı :D

Yorum yazcaktım tam düşündüğümü dile getirmişsin :)

Anlatamadık gitti. Arkadaşlar, bu pandemi döneminde sivil halktan kimseyi zorla riskli bir ortama toplayamazsınız; bu kadar basit. Yok barlar, plajlar doluymuş; o kişisel tercihtir, isteyen gider. İntihar gibi; intihar da bir tercihtir, isteyen kendini camdan atabilir ama atlamaya zorlama oldu mu suç olur. Lisans döneminde sınıfta durup dururken bile astım krizine giren bir arkadaşımız vardı; şimdi onun gibilere zorla okula gel de öl mü diyeceğiz!

TÜM YORUMLARI OKU (14)