Online Dersine Hiçbir Öğrencisi Katılmayan Akademisyenin Sitem Dolu Paylaşımı ve Gelen Yorumlar

Ne öğrencilere kızabiliyorum ne de öğretmenlere/akademisyenlere...

Yaklaşık bir senedir ülke olarak Koronavirüs ile mücadele ediyoruz. Bildiğiniz ve yaşadığınız gibi bu süreçte iş yerleri ve okullar da bir süre aktif olamadı.

Eğitimin aksamaması için de online platformlar üzerinden derslere devam edildi. Şu anda da üniversitelerin çoğu online olarak eğitimine devam ediyor. Bu noktada üniversiteler ve akademisyenler hem verimlilik hem de derse katılım konusunda zorluklar yaşadıklarını dile getiriyorlar. Koronavirüsten korunurken eğitim kalitesinin ve öğrencilerin ilgisinin düştüğünden yakınıyorlar. Bununla ilgili sosyal medya uygulamalarında birçok paylaşım da gördük. Derslerine katılım sağlanmayan öğretmenlerin, akademisyenlerin üzüntülerini paylaştık.

Dumlupınar Üniversitesi'nde akademisyenlik yapan Dr. Erkan Ağaslan da online dersine katılmadıkları için öğrencilerine sitem ettiği bu paylaşımı yaptı.

@erkanagaslan

Ardından da bu paylaşımı görenlerden bazıları akademisyenin durumunu üzülüp eğitim sistemini değerlendirdi bazıları da öğrencileri eleştirdi.

@erhanachar

@Mr_MuratCkmk

@coffeeandwine4

@ahmedbozkurt1

@lk95210258

@ihavemyownslave

@OzlemAkdogan6

@Elifdedimbeddm

@thebabyhound

@turgutozeer

@mindfuck3rberg

Sizce üniversitelerde yoklama zorunluluğu olmalı mı? Online derslerin eğitim sistemine olan etkisi nasıl?

@tunesya

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
05.03.2021

Yorumlarda tek avantajı 15-20 sene önce doğmak olanlar burada Z kuşağını gömmüş. İlkokul, lise mezunu çöpçülere 5000 lira verildiği yerde; 2-3 dil bilen ve yine 3-4 tane program kullanabilen mühendise 3000-3500 lira maaş önerilse siz kaç derse girersiniz, okul okumak ister misiniz? "Eama kendini gelüştürmüyür" goygoyu yapmayın bile. Tek aktivitesi annesinin soyduğu meyve yemek olan gençlerden nasıl bir sağlıklı zihin yapısı bekliyorsunuz? Siz ve sizin dinozor düşünceleriniz yüzünden ülke gelişmiyor amk, düşün bir milletin, ülkenin yakasından.

05.03.2021

mühendis olarak yaptığın yorumun aşşırı yanlış olduğunu düşünüyorum. 88 doğumlu biri olarak ortalama 12 yıl önce doğmuş biriyim. bizim dönemlerde herşey güllük gülistanlık değildi. mesela lise sınavına girdiğim yıl sistem değişti üniversite sınavına girdiğim yıl sistem değişti herşey altı üst oldu. teknoloji bu kadar gelişmiş değildi ansiklopedilerden öğrenirdik herşeyi. ama şunu biliyordum. 70li yıllara ait birine sorsan evet lise bitince öğretmen oluyorduk ama o liseyi nasıl okuyorduk bir bilseniz der. evet kendilerini geliştirmiyorlar üzgünüm. 2005 doğumlu kardeşim var bunu bizzat görerek deneyimliyorum. biz dürtüyoruz bak onu da yap bak bunu da yap bak şu kursa yazdıralım bak bu eğitim varmış. z kuşağı özgürlüğüne ve keyfine fazla düşkün bir kuşak olmalı da ama bunu yaparken kişisel gelişiminden bu denli ödün vermemeli.

05.03.2021

Bence gençlerin geleceğe karşı umutları tükendi, Haklılarda maalesef

05.03.2021

kendileri için bir şeyler yapmak zorundalar. durum değişir, ekonomi değişir, her şey değişir ama aldıkları eğitim her zaman yanlarına kalır bence.

05.03.2021

Ne yapsın gençler? Uğraşıyorlar, didiniyorlar, bakıyorlar ki eğitim değil yalakalık performansı iş getiriyor koy veriyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (44)