Önlem Alınmazsa Durum Vahim: Avrupa'da Küresel Isınma Nedeniyle Ölümler 50 Katına Çıkabilir

Mevsimlerin dengesinin ne kadar değiştiğini hepimiz ne yazık ki yaşayarak gözlemliyoruz. Mevsim şartlarının üzerinde seyreden kavurucu sıcaklar, zamansız bastıran yağışlar ve aniden gelen soğuklar hepsinin bir nedeni var; küresel ısınma. Durumun yarattığı olumsuzluklardan biri ise sıcağa bağlı ölümler. Bilim insanlarının araştırmasına göre eğer gidişat tersine döndürülmez ise Avrupa'da bu yüzyılın sonunda ölümler 150 bini aşacak.

Fotoğraf: AFP

İtalyan Çevre Koruma ve Araştırma Entitüsü'nden Dr. Giovanni Forzieri liderliğinde, Avrupa Komisyonu'nun Ortak Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre küresel iklim değişikliği nedeniyle 100 yıl içinde Avrupa'da hava durumundan kaynaklı ölümler 50 katına çıkabilir.

1981-2010 yılları arasında Avrupa'da aşırı sıcaklık gibi hava koşulları nedeniyle yılda 3 bin ölüm gerçekleşti.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın Lancet Gezegen Sağlığı dergisine dayandırdığı habere göre 2100 yılı itibariyle ise bu sayının 152 bine ulaşabileceği hesaplandı.

İklim dengesinin bozulması sadece sıcaklıktan ibaret değil. Uzmanlara göre sel kaynaklı ölümler de artacak.

Araştırmacılar, 'Hava durumu kaynaklı hastalıkların 2100 yılı itibariyle Avrupa nüfusunun 3'te 2'sini etkileyeceğini belirledik' derken, bu oranın 1980-2010 döneminde yüzde 5 seviyesinde olduğuna dikkat çekti.

Araştırmada ayrıca kıyılarda gerçekleşen seller yüzünden yılda altı kişi olan ölümlerin yüzyılın sonunda yılda 233 kişiye yükselebileceği aktarıldı.

Küresel ısınmanın etkileri bir şekilde azaltılmazsa 350 milyon Avrupalının zararlı iklim koşullarına maruz kalacağı belirtiliyor.

Küresel iklim değişikliğinin yarattığı tahribatı grafikte daha ayrıntılı görebiliriz 👇

Diğer yandan Avrupa Cuma günü itibariyle Lucifer ismini taşıyan sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi.

Özellikle İtalya ve Balkanlar'da etkisini hissettiren sıcak hava dalgası sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkmasına yol açtı.

Polonya, Romanya ve İtalya'da birer kişi olmak üzere en az üç kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
05.08.2017

bu sicakdan olenleri avrupali bir arkadasa sormustum, buralar cok daha sicak bu kadar adam olmuyor, nasil is diye. cevabi nufus yasli, adam oldu olecek, sicak bahanesi oluyor olmustu.

05.08.2017

ilk başta avrupalılar özellikle kuzeyi soğuk olduğundan insanlar sıcağa dayanıksız diye düşünüyorum ama yaşlı nüfus tespiti nokta atış

05.08.2017

el birligiyle asirlarca ugrasip gezegenin ... koyduk kendimizi alkislayalim 👏🏻

05.08.2017

Öngörülemez sonuçlar bir yerden sonra önlenemez sonuçlar doğurabilir.İnsandaki bencillik duygusu en başından beri evrimsel tehditti. Tüm hayvanlara eziyet ve doğa katliamlarının altında hep o var. Dini veya siyasi bir ideoloji isimleşip kurumsallaştığında o ideolojinin gereklerini karşılamak için mega çaplı bencilliklerden daha tehlikeli birşey yok. Bütün üzüntüm diğer canlılara.

TÜM YORUMLARI OKU (13)