Bugün 24 Kasım öğretmenler günü...
Bugün 24 Kasım öğretmenler günü...
Hüseyin Cebe cinayeti öğrencilerin gözünün önünde işlendi, aradan yıllar geçti; okulun ortasında yapılan bu barbarlığın hesabı sorulmadı.
Raporlu, psikolojik sorunları olan bir kişinin eğitim yuvasında nasıl istihdam edildiğine bir açıklama getirilemedi.
Protesto esnasında, ve fenalaşmasının ardından ambulansta biber gazının etkisi altında kaldı. Ancak Adli Tıp raporları, herhangi bir kimyasal gaz etkisinin söz konusu olmadığını, kalp ve damar fenalaşmasından ötürü yaşamını yitirdiğini ifade etti.
Hayatını öğrencilerine, memleketine adamış 55 yaşındaki Lokumcu'dan geriye protesto gününde çekilmiş son fotoğrafları kaldı...
Oğlu Ulaş Lokumcu, Metin hocanın ölümünün ardından, ilk babalar gününde gazetecilere şu açıklamayı yaptı;
...insanları koşulsuz seven biriydi, beni de bu felsefeyle yetiştirdi. Cenazesinde her siyasi görüşten insan vardı. Onun ölümünü hala kabullenemiyorum, çıkıp gelecekmiş gibi hissediyorum.
Cenazesinde her görüşten insan vardı, öyle bir insandı. Ancak devlet büyükleri tarafından, 'üzerinde durulmaya gerek bulunmayan birisi' olarak ifade edildi.
Yürüyüş esnasında çekilen bu karede Halil Serkan Öz'ün rahatsızlandığı an görülebiliyor. Olayın ardından Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, olayla ilgili üzüntü duyduğunu açıklasa da, yıllarını eğitimciliğe vermiş Halil hoca bir daha geri dönmedi.
Gazeteci Arkadaşı Özkan Güven şu sözleri sarf etmişti Serkan öğretmen için,
'(...) Saçıyla, sakalıyla uğraştılar bir zaman, umursamadı. Kimseye eyvallahı olmadı. Çocuklara bir şey vermenin kutsallığından hep bahsederdi. Konuşurken yüzünden tebessüm hiç eksilmezdi. Kalbine 'azar'la vurdular Serkan'ın. El üstünde tutulması gereken bir insan gitti buralardan. Onun kalbini kıranlar rahat uyuyabilir artık.'
Beden eğitimi öğretmeni Ata Önder Atabay'ın annesi, ona bu sözlerle veda etmişti;
'Benim canımı yaktılar. Analar ağlamasın, yeter artık yeter. Evimin direğiydi. Ben ne zorluklarla yetiştirdim kuzumu. Kuzum atanamadı ama direndi. Tırnağı ile geldi. Atandı ama çabuk avladılar kuzumu. Kendileri de avlansın'
Kuyucu, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Necmettin Kuyucu’nun ismi, görev yaptığı liseye verildi.
Ceren Damar Şenel, üniversite yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürüldü.
Dünyanın en kutsal mesleğini icra eden öğretmenlerimizin, bu uğurda canını ortaya koyan bu insanların Öğretmenler Günü'nü kutluyor, aramızdan ayrılmış olan hocalarımızı saygıyla anıyoruz.