Onlar Sadece Kuyruk: Filistin Zirvesinde Konuşan Fatih Erbakan'ın Timsah Metaforu Dikkat Çekti

Dünyada Gazze'de yaşananlardan sonra Filistin hakkındaki düşünceler oldukça karmaşık. Bizim ülkemiz toplumunda ve siyasetinde de durum böyle. Fatih Erbakan'ın Filistin için düzenlenen Avrupa Zirvesi'nde yaptığı timsah metaforu da işte bu yüzden dikkat çekti. Detaylar içerikte!

İsrail-Hamas çatışmasının ardından uluslararası ve ulusal çevrelerin ilk gündem maddesi tabii ki Filistin meselesi. Gazze'de yaşananların ardından tüm dünyadaki hükümet yetkilileri, siyasi çevreler, aydınlar, sanatçılar ve halk 'kendi çapında' tepkilerini göstermeye başladı.

Türkiye'deki farklı çevrelerin de Gazze'de yaşananlara tepkisi elbette homojen değil. Sokaktaki vatandaşın, ünlü kişilerin, siyasi gücü olanların tepkileri farklı. Kısaca sağ-sol düşünceler birbirinden ayrık.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Filistin için düzenlenen Avrupa Zirvesi'nde bir konuşma yaptı. Konuşmasında siyonizmi timsaha benzetmesi dikkat çekti. Tabii bu sözlerini daha önce babası Necmettin Erbakan da dile getirmişti; yani yeni bir metafor değildi.

Erbakan konuşmasında timsahı işte bu sözlerle tasvir etti:

'Timsahın üst çenesi Amerika Birleşik Devletleri, alt çenesi Avrupa Birliği, kuyruğu ise İsrail' dedi. Erbakan'ın açıklamasına göre ise NATO, BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi ülkelerse dolaylı olarak katliama ortak olmakta.

Videoyu buradan izleyebilirsiniz:

'Üç din, iki devlet, tek çözüm' temalı zirve, Avrupa Müslüman Forumu, Filistin Kadılığı ve Yeniden Refah Partisi tarafından gerçekleştirildi. Zirveye İsrail'in Gazze şeridine yönelik saldırılarını kınayan siyasiler, ünlüler, gazeteciler ve dini liderler katıldı.

Siz Fatih Erbakan'ın bu ifadesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendisi daha önce TSK askerlerinin Gazze'de görevlendirilmesini meclisten talep etmiş ve tepki çekmişti. Yorumlara buyrun!

Bunlar da İlgini Çekebilir

Vajinalı Eylemleriyle Putin'e Savaş Açan Feminist Müzik Grubu 'Pussy Riot'un Hikayesi Dizi Olacak
Canlı Yayında Haber Sunan Spikerin El Hareketi Çektiği Anlar Dünya Medyasında Viral Oldu
Mossad'ın Türkiye'de Suikast Planları Hazırladığı İddiasına Karşılık MİT'in "Şakamız Yok" Açıklaması Gündemde

Popüler İçerikler

Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
YORUMLAR
07.12.2023

sosyal medya ebu ubeyde bin ibine resimli hesaplarla dolu böyle kitle den böyle bir siyasetçi çıkar ancak. sıfır mesafeden israilli kızın kafasına sıkılırken kıs kıs gülenler metaforu kendilerine geçirdiklerinde emin olun daha büyük felaket olur

07.12.2023

Yani mankurtları gütmek için timsah neslinin devamlılığı şart. Örneğin ekonomik kriz mi var? Timsah çenesini bir açıyor, açlıktan nefesi kokan şeylerin tek derdi bu oluyor.

07.12.2023

Milli içeceği ayran olan abilerine bi sor bakayım abdılla kardeşiyle beraber peres ile niye kadeh kaldırmışlar

07.12.2023

Ayran, yayıkta durmadığı gibi durmadığı için çarpmıştır. Yoksa onlar yapmaz öyle şeyler!

TÜM YORUMLARI OKU (5)