Halk ozanları, toplumun değerlerini kuşaklar boyu tanıtmakta aracı olmuş ve bunları kalıcı kılmışlardır. Çaldıkları sazdan çok, söyledikleri söz önemlidir. Kültürel değerleri kuşaktan kuşağa aktarmak, asıl önemli olandır onlar için. Kimi geleneksel, kimi çağdaş halk ozanları olan bu sanatçılar kültürümüzün tanıtılmasında büyük emeği olan insanlar. İyi ki geçtiler bu topraklardan...
güzel ama biraz eksik bir liste. gözlerim Hacı Taşan, Hisarlı Ahmet, Maçkalı Hasan Tunç, Özay Gönlüm, Nesimi Çimen ve Fahri Kayahan'ı da aradı. tabii ki daha çok isim var. Hatta farklı bir kulvardan da olsa Ozan Arif de buraya dahil olabilir. konserlerinde yöresel kıyafetlerini ve çarıklarını giyip sadece bağlaması ile konser vermesi de bu listeye dahil olabilmesine gerekçe olabilir. Bu arada Barış Manço ve Cem Karaca'nın da birer ozan olduğunu hatırlattığınız için teşekkür ederim.
Mahsuni Şerif Ulan !
Kültürümüz Arap ve Avrupa kültürü arasında kalmış ufalanıp duruyor. Yöresel kıyafetlerimiz fotoraflarda kaldı, yaşayan kültürümüzden kala kala halk ozanlarımız kaldı. Onlar da ya çok yaşlandı ya öldü. Bu geleneğin de yok olmaması için kültür bakanlığının halkımıza bu ezgileri sevdirmesi, üniversitelerin sanat ile ilgili alanlarının yeni nesli bu alanda sanat icra etmeye teşvik etmesi gerekiyor.