Düğününüzü hayatınızda bir kere deneyimleyebileceğiniz bir şey olarak düşünmek her tür limitin sınırlarını zorlamanıza neden olabilecek bir büyü gibidir. Fakat kredi kartı ve kredi dünyasına adım atmadan önce uzmanların bu konuda söyleyeceklerini duymak isteyebilirsiniz...
correlation causation fallacy. iki olayin korelasyon icinde bulunmasi birbirlerinin nedeni olduklari anlamina gelmez. pahali dugun yapanlarin bosanma oraninin yuksek olmasinin nedeni zengin insanlarin daha pahali dugun yapiyor olusu. herhangi bir gecim sikintisi olmayan, bosanmanin getirecegi ekonomik yukden ve dengesizlikden korkmayan biri en ufak anlasmazlikda bosanmaya dogal olarak daha meyilli olacaktir.
Düğün sektöründeyim, organizasyonlar yapıyorum bu zamana kadar 2000 den fazla çiftin düğününü / nişanını yaptım. Kimle boşandı / ayrıldı kimle mutlu mesut bilemem ancak bunca yılın insan sarraflığına dayanarak, çiftlerin geleceği daha görüşme aşamasında kendini belli ediyor diyebilirim. Tamahkar olan çiftler daha fazla "iyi günde kötü günde birbirimizin yanındayız" tavrındayken, lükse fazla kaçanlarda; tartışmalar, bezgin tavırlar, "olsun bitsin artık" modu çok daha fazla. Bu sebeple bu araştırmadan çıkan sonuca ben de hak veriyorum.
Düğünü de geçtim yeni evlenenler artık herşeyi ile hazır eve geçmek istiyorlar. Yeni evlenenlere tek tavsiyem öyle herşey hazır olsun kafasıyla girmeyin evinize. Yavaş yavaş biriktirin eşyalarınızı. O kadar borç yapınca aldigin 10 binlik koltuğu götün bi akşam yorgunluktan bayılmayım diye oturunca görüyor. Gerek yok kardeşlerim o kadar para harcamanıza gerek yok. Bir arkadaşım düğün eşya toplam 90 bine evlendi, biri 20 bine evlendi balayı içinde. Bize de, onlara da hiç fark etmedi sonuç ama borç etti tabiki. Doyumsuz olmayın eşyaya para gömmeyin. Detaylara bogulmayin. Aşkınıza bakın.