Ondan Hiçbir Şey Gizleyemezsiniz: Bu Yapay Zeka Uygulaması Tek Bir Fotoğrafla Nasıl Bir İnsan Olduğunuzu Söylüyor!

Yapay zeka her gün daha korkutucu bir boyut alıyor. Şimdi de çekceğiniz bir selfie ile yüz hatlarınızı inceleyerek mesleğinizi, hobilerinizi hatta karakterinizi tahmin eden bir uygulama geliştirildi! ImageNet Roulette ile tanışın!

Yapay zeka, telefon galerinizde, sizin veya bir arkadaşınızın yüzünü tanıyarak fotoğraflarınızı bulabiliyor hatta, bir nesne belirttiğinizde o nesneyi içeren fotoğraflarınızı dahi seçebiliyor. Peki sadece yüzünden sizin nasıl birisi olduğunuzu tahmin edebilir mi?

Bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi gelecek ancak yapay zeka programcıları, yüzünüzü analiz ederek sizin kişilik özelliklerinizi ortaya koyan bir uygulama tasarlamayı başardı.

Fikir, 'İnsanları Eğitmek' isimli bir serginin yaratıcısı Trevor Paglen ve yapay zeka araştırmacısı Kate Crawford'a ait.

ImageNet Roulette isimli uygulama, yükleyeceğiniz fotoğraf ile yüz şeklinize göre karakterinizi, mesleğinizi, hobilerinizi ve bazı özelliklerinizi tahmin ediyor.

Ne var ki henüz deneysel boyutlarda olan uygulama pek de isabetli değil. Eğer A'dan Z'ye tahmin etseydi birazcık korkutucu olurdu, kabul ediyoruz. Ancak yapay zeka kendini geliştirebilen bir yapıda olduğu için zamanla daha isabetli tahminler de görebiliriz.

Örneğin Onedio ekibinden Selen'in arabulucu bir insan olduğunu söyleyen uygulama, İdil'i ise dil ve psikolojik gelişim arasında araştırmalar yapan bir insan olarak tanımladı.

Onedio Yemek'ten tanıdığınız Sercan Çam şefimiz içinse 'Boşanmış, dul' tanılarını koydu. Ne var ki şefimiz hiç evlenmedi. 😂

Siz de deneyip yapay zekanın sizi nasıl tanımladığını bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Buraya tıklayarak ImageNet Roulette uygulamasına erişebilirsiniz!

Play Store'da 'Joker Virüsü' Yarım Milyondan Fazla İndirildi! İşte Korunmak için Kaldırmanız Gereken Uygulamalar

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
17.09.2019

Sanal ortamda bütün kişisel veriler para demektir. Kişiyle ilgili en dogru verileri elinde bulunduran şirket ön plana çıkar. İleride ama çok zaman sonra degil, dünyaya yüz tanıma sistemleri döşenmeye başladıgında elinde ki verileri yüzde olarak en iyi başarı gösteren şirketler yüzünüzü ve kimliginizi satmaya başlarlar. Bu yüzden bu uygulamalar sizlere önce eğlence gibi gösterilir. Gitgide profosyonelleşme başlar. Aynı faceb. un sosyal eglence platformu gibi çıkıp bütün kişisel verileri topladıgı gibi. Ama korkmaya gerek yok eninde sonunda yüzünüzü siz taratmasanız bile devlet zorunlu tarayacaktır.

Not: Estetikli yüzlerde sistem hata vermektedir :D

17.09.2019

başlık ve içerik tezatlığı...

TÜM YORUMLARI OKU (11)