On Binlerce Kişinin İndirdiği 5 Uygulamanın Kredi Kartı Bilgilerini Çaldığı Ortaya Çıktı

Kullanıcıların kredi kartı bilgilerini saniyeler içinde çalabilen Sharkbot isimli trojanin gizlendiği 5 uygulama ortaya çıktı. On binlerce kişi tarafından indirilmiş olan bu uygulamalar yüklüyse hemen silmeniz öneriliyor.

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla bankacılık gibi işlemler artık neredeyse tamamen uygulamalar üzerinden yapılmaya başlandı.

Bilgisayar korsanları da bu durumu fırsat bilerek yeni virüslerle bilgilerimizi çalmaya çalışıyor. Mobil uygulama gibi görünen, ancak içinde gizli trojanler barındıran kötü amaçlı yazılımlara bu nedenle dikkat etmek gerekiyor. Uygulama mağazalarından indirmiş olsanız bile bazen kötü amaçlı yazılımlar akıllı telefonunuza bir şekilde sızabiliyor.

Sharkbot olarak bilinen ve kullanıcıların banka bilgilerini saniyeler içinde ele geçiren bir trojanın 5 uygulamaya gizlendiği tespit edildi.

Hollanda merkezli Threat Fabric, tarafından yayınlanan raporda yeni trojan hakkında uyarılar yer aldı. Sharkbot’un kullanıcıların banka bilgilerini ele geçirme yöntemi de raporda ele alındı. Buna göre trojanın bünyesinde gizlendiği bir mobil uygulama ilk etapta gayet normal bir yazılımmış gibi hedef telefona kullanıcı tarafından yükleniyor. Ardından bu uygulama bir süre sonra sahte bir güncelleme bildirimi göndererek kullanıcıyı sahte bir Google Play Store sayfasına yönlendiriyor.

Kurbanlarına güven duygusuyla yaklaşan kötü amaçlı yazılım kullanıcının sahte Google Play Store sayfasında güncelle butonuna tıklamasına ortam hazırlıyor. Bu noktada kullanıcı uygulamayı güncellediğini düşünse de aslında kendi eliyle trojanı cihazına yüklüyor.

Aşağıdaki uygulamalardan herhangi biri cihazınızda yüklü ise hemen silmeniz gerekiyor.

  • Recover Audio, Images & Videos – 100 bin

  • Codice Fiscale 2022 – 10 bin

  • Zetter Authentication – 10 bin

  • File Manager Small, Lite – 1000

  • My Finances Tracker – 1000

Threat Fabric tarafından bu uygulamalar Google'a bildirildi ve uygulama mağazasından kaldırıldı. Ancak yüklü olan kullanıcıların bir an önce aksiyon alması kendileri açısından kritik önem taşıyor.

İlginizi çekebilir👇🏻

Android Cihazlarda 'Google Sürekli Duruyor Hatası'nın Çözümünü Açıklıyoruz!
Akıllı Telefon Kullanıcılarının Yüzde 35'i Bu Android Özelliğini Bilmiyor
Telefon Hataları Nasıl Çözülür? Android Kullanıcılarının Bilmediği Gizli Güvenlik Kodları

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!