Omzu Açık Giysilerle Okula Gelen Erkek Öğrenciler Cinsiyetçi Kıyafet Kuralını Protesto Etti!

Huffington Post haberine göre; Kaliforniya'daki San Benito Lisesi'nde omzu açık bluz giymiş 20'yi aşkın kız öğrenci "kıyafet kurallarına uymadıkları" gerekçesiyle eve geri gönderildi.

Ancak okul idarecileri bu kuraldan daha önce hiç bahsetmemişlerdi ve bu durum tepkilerin hızla çoğalmasına sebep oldu.

'Kız kardeşim diğer 20 kızla beraber, OMUZLARINI gösterdiği için EVE GERİ GÖNDERİLMİŞ'

Yıllık fotoğrafları için yapılan çekimlerde omzu açık kıyafetler giyen kız öğrenciler de olmuştu 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Öğrencilerin büyük çoğunluğu sosyal medya hesaplarından da bir açıklama talep etti.

Kısacası; öncesinde hiçbir uyarı yapılmadığı için bu yeni kuraldan bihaber olan kız öğrencilerin eve gönderilmesi adaletsizlikti.

Ortaya atılan bu "yeni kural"ı öğrencilerin çoğu düpedüz cinsiyetçilik olarak değerlendirdi. Bir grup erkek öğrenci adaletsizliğe karşı sessiz kalmak yerine, okula omuzlarını açıkta bırakan bluzlarla geldi.

Erkek öğrencilerin bu pozitif yaklaşımı ve protestosu sayesinde, okul müdürü Adrian Ramirez'le iletişime geçmek daha kolay oldu ve öğrencilerin yönetimle olan diyaloğuna olumlu katkılar sağlandı.

Okul müdürü Ramirez; bir sonraki adımlarının kıyafet kurallarıyla ilgili konuşmalarda söz hakkına sahip olacak bir öğrenci komitesi kurmak olduğunu söyledi.

Bu sürecin kendileri için de faydalı olduğunu, belirtti.

Kaygılarını çevreye hiçbir rahatsızlık vermeden gösteren ve haksızlığa karşı sessiz kalmayan öğrenciler kocaman bir alkışı hak ediyor!

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sonuç ne olursa olsun okuldaki kadın hakları için harekete geçen bu erkek öğrencileri kutluyoruz. Mutlu olduk!

👏💪

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
YORUMLAR

Dünyanın her yerinde ortak dert kadınlar. Hay! Dünya nüfusundaki kadınların sayısı kadar kafalarınıza KAYA düşsün e mi! NOT: Bu erkek öğrenciler ve onlar gibi düşünen harika erkekler hariç.

24.08.2017

delikanlı çocuklarmış, helal olsun.

25.08.2017

onlrın erkekleri vs bizim erkekler burda olsa bızım hayvan oglu hayvanlar o zomon sozdo ocok goyonmoycoksonoz dıye anırırlar ya da umurlarında bıle olmaz cok adaletsız bı dunya ya bari sunlardxan bırazcıgı bızım ulkede olsa ya da keşke ben orda olsaydım bılemedım

25.08.2017

"Bizim erkeklerimiz" her gün kaç kadını taciz, darp ediyor. Kaçına tecavüz ediyor, kaçını öldürüyor. Neymiş "bizim sevdiğimiz kıza kimse yaklaşamaz"mış. Sene 2017 oldu, 2018'e gireceğiz. Bize kimin yaklaşacağına siz mi karar vereceksiniz? Onlar dediğin insanın kaçını şahsen tanıyorsun? Eğer adam gibi adam olmak kıskançlıktan kadın dövmek, onları eve kapatmaksa lütfen alın adam gibi adamlığınızı ve başka yere gidin. Ayrıca "kadın gibi kadın" ne demek bana bir açar mısın çok merak ediyorum. Eminim senin için "kadın gibi kadın" demek kısa kıyafetler giyinmeyen, ortalık yerde gülmeyen kadınlardan ibarettir. Burada yabancı ülkeleri savunmuyorum fakat Türkiye'de ki çoğu erkeğin kadınlara olan davranışları ortadayken, neredeyse her gün ayrı bir acı haber alıyorken gelip de burada boş yapma lütfen. Nedense konu başka şeylere laf atmaya / karalamaya geldiğinde ilk önce bizler atlıyoruz ama kimse dönüp kendine bakmıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (111)