Omuz Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Toplumda pek çok kişide görülen omuz ağrıları, omuz ekleminden kaynaklanabileceği gibi başka bölgelerden omuza yansıyan ağrılar da olabilir. Bu ağrılar genellikle kolunu kullanarak çalışan kişilerde daha fazla ortaya çıkar. Duruş bozuklukları, stres, fiziksel sakatlanmalar, duygusal bozukluklar ve bazı rahatsızlıklar omuzlarda ağrı oluşturabilir. Bu ağrılar şiddetlendiği zaman, günlük hayatı olumsuz olarak etkiler. Bundan dolayı evde tedavi ile 2 hafta içerisinde geçmeyen ağrılar için mutlaka hastanelere başvurulmalıdır. Peki, omuz ağrıları için hangi doktora/bölüme gidilir? İşte detaylar...

Omuz, kolların gövdeyle birleştiği yer olarak adlandırılır. Omuz bölgesinde ve omuz ekleminin çevresinde pek çok damar, sinir ve kas grupları bulunmaktadır. Bu yapının en önemli görevi ise kol hareketlerinin çalışmasını sağlamaktır. Aynı zamanda vücudun en esnek eklemi, omuz eklemidir. Esnek olmasının yanı sıra, yaralanmalara da oldukça elverişli bir bölgedir. Boyun ise omurlar, kas, tendom, kemik gibi içerisinde birçok yapı barındırır. Boyun başı destekleyerek hareketlerin gerçekleşmesini sağlar. Eğer bu kas yapıları aşırı gerilirse omuzda ve boyunda şiddetli biçimde ağrılar oluşabilir. Ayrıca boyun ve omuz eklemi dışında bazı hastalıklarda bu bölgelerde ağrıya yol açabilir. Omuz ağrıları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Omuz Ağrısı Nedenleri

Vücudun en büyük eklemi olan omuz eklemi, yumuşak dokular ile birbirine bağlı bir şekilde var olmaktadır. Omuz ekleminde oluşan hasarlanmalar ağrı oluşturabileceği gibi bazı metabolik rahatsızlıklarda omuzda ağrı ile karakterize edilir. Omuz ağrılarına yol açan bazı hastalıklar ise şunlardır:

  • Bursit: Omuzdaki kemik ve yumuşak doku arasında yer alan, sürtünmeyi azaltmaya yarayan içi sıvı dolu iltihaplı keseceklerdir. Ağrının yanında ateş, şişkinlik ve kızarıklık da görülebilir.

  • Fibrozit: Genellikle yanlış bir vücut pozisyonunda kullanılan omuz ekleminin sertleşmesi ile meydana gelir. Buradaki kaslar gevşeyemediği için birtakım belirtiler ortaya çıkar. Ayrıca ağrının yanında uyuşma da görülür.

  • Donuk omuz: Eğer kişi omzunu uzun süre hareket ettirmez ie donuk omuz sendromu gelişebilir. Bu sendromda omuz kapsülü sertleşerek ağrıya sebep olur.

  • Boyun fıtığı: Omuz ağrılarında en sık görülen rahatsızlık boyun fıtığıdır. Fıtık kaynaklı kola giden sinirlerde sıkışma yaşanır ve kişi omzunda ağrı hissedebilir.

Omuz Ağrısına Hangi Bölüm/ Doktor Bakar?

Omuz ağrısı yaşayan kişilerin, hastanelerin ortopedi ve travmatoloji bölümüne gitmeleri gerekir. Teşhis koyulabilmesi için ayrıntılı fiziki muayene, daha sonra ise MR gibi görüntüleme tetkikleri yapılır. Omuz ağrılarının nedenlerinin tespit edilebilmesi için başka bölümlere de yönlendirebilir. Rahatsızlığa göre bazen basit ilaçlar ile tedavi edilir. Bazı durumlarda ise fiziksel tıp ve rehabilitasyon bölümüne yönlendirilebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Kalça Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Kemik Ağrısı İçin Hangi Bölüme/Doktora Gidilir?
Ayak Kokusuna Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Kol Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Makatta Şişliğe Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?