Ömür Gedik Türkiye'de Et Tüketim Oranının Azalmasına Sevindi! Sosyal Medyadan Tepki Yağdı...

Geçtiğimiz günlerde Okan Bayülgen'in programında 'Et yiyelim ama hayvanlar ölmesin.' sözleriyle gündeme düşen Ömür Gedik tekrar aynı konuya laf atınca tepkilerin odağı oldu. Avrupa’nın Yıllık Et Tüketim Raporu’na göre Türkiye'nin listenin sonunda yer almasına sevinen Gedik raporu Twitter hesabından paylaştı. Duruma sevindiğini belirten ünlü ismin paylaşımı kısa sürede binlerce tepki aldı. İşte Ömür Gedik'in o paylaşımı...

Ömür Gedik, geçtiğimiz günlerde 'Et yiyelim ama hayvanlar ölmesin' diyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Ömür Gedik, şimdi de Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla gündeme geldi. Türkiye'nin et yeme sıralamasında sonda olması Ömür Gedik'i sevindirirken hayranlarını ise kızdırdı...

"Şimdi Siz Bir Ton Laf Edersiniz"

Ömür Gedik, Türkiye’nin son sırada yer aldığı ‘Avrupa’da Yıllık Et Tüketimi Raporu’nu Twitter’da paylaştı. Gedik’in bu durumu iklim değişikliği krizine vurgu yaparak paylaşması ise sosyal medyada tepki çekti.

 Ömür Gedik, Avrupa’nın et tüketim grafiğini paylaşarak “Yıllık et tüketimi raporu… Hayvanlara ve çevreye zararımız diğer ülkelere oranla daha az. Siz şimdi bi ton laf edersiniz ama ben sevdim bu durumu…” ifadelerini kullandı. Bu tweet, diğer kullanıcılardan yoğun tepki çekti.

Takipçileri Eleştirdi

Ömür Gedik’in yaptığı yorum, sosyal medyada büyük tepki çekti. Ortak paydası “İnsanların aç olmasına mı seviniyorsunuz?” olan bu tepkiler hâlâ devam etmekte.

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
06.11.2021

Bu suratsız karıyı zerre kadar sevmezdim. Suratsız olduğu kadar beyinsizmiş de, bunu öğrendim!

06.11.2021

Bu kadin gazeteciydi bir zamanlar, simdi ne is yapar bilmem. Bir gazetecilik mezunu olarak kendisine sunu soylemek isterim ki alim gucunuz oldugu halde et tuketmemeniz bir tercih, istediginiz halde et alip tuketememeniz ekonomik bir problemdir Omur Hanim. Keske herkes ara sira da olsa et tuketebilse, malum beyin gelisimi icin onemli.

Beyin gelişimi için protein önemli. Bu bezelye, Nohut, mercimek gibi baklagillerke de çok basit karşılanabilir. Ayrıca Türkiye'de fakirlik bir sebep, yemek kültürü daha çok sebze ağırlıklı. Kebap hariç et yok. Biftek falan bize ait değil. Hala başka aşka bir sebep de Avrupa'nın et tüketiminde yüksek olması Domuzu etinin ucuz olması. Bosna, Arnavutluk, Azerbaycan'da da et tüketimi az. Domuz bir seferde 8-10 doğuruyor, İnek, Keçi, Koyun ise bir tane. Bu arada Ömür Gedik'in sadece argümanı yanlış. Çok et tüketimi, çok hayvansal tarım gerektirir bu da aşırı çok metan gaz salımına sebep olur ve iklim ısınmasına yol açar. Avrupa'da 2050'ye kadar et tüketimini azaltmak zorunda, ve bunu et fiyatlarını pahalndırarak yapacaklar. tıpkı bisiklet ve toplu taşıma yerine otomobil kullanımı. Tıpkı elektrik üretiminde fosil yerine yenilebilir enerji gibi. Her birey lükslerden tasarruf etmek zorunda, yoksa küresel ısınmayı durduramayız!

Türkiye'de fakirlik bir sebep, yemek kültürü daha çok sebze ağırlıklı. Kebap hariç et yok. Biftek falan bize ait değil. Hala başka aşka bir sebep de Avrupa'nın et tüketiminde yüksek olması Domuzu etinin ucuz olması. Bosna, Arnavutluk, Azerbaycan'da da et tüketimi az. Domuz bir seferde 8-10 doğuruyor, İnek, Keçi, Koyun ise bir tane. Bu arada Ömür Gedik'in sadece argümanı yanlış. Çok et tüketimi, çok hayvansal tarım gerektirir bu da aşırı çok metan gaz salımına sebep olur ve iklim ısınmasına yol açar. Avrupa'da 2050'ye kadar et tüketimini azaltmak zorunda, ve bunu et fiyatlarını pahalndırarak yapacaklar. tıpkı bisiklet ve toplu taşıma yerine otomobil kullanımı. Tıpkı elektrik üretiminde fosil yerine yenilebilir enerji gibi. Her birey lükslerden tasarruf etmek zorunda, yoksa küresel ısınmayı durduramayız!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ