Ömrünü Uzatmak Sizin Elinizde: Aşkın Daha Dolu Dolu Yaşanacağı Bir İlişki İçin Deneyebileceğiniz 11 Yol

Sağlıklı bir ilişki kurmak aslında sanıldığı gibi zor değil. Kendinizde yapacağınız birkaç değişiklik ve biraz da emek ile ilişkinizi ileriye taşımak ve temelini sağlamlaştırmak mümkün.

İşte dolu dolu bir ilişki için işinize yarayacak bazı tavsiyeler!

1. İletişim kurmaktan çekinmeyin.

Birçoğumuz olgun bir ilişkiden belki de bihaberiz. Sağlıklı bir ilişkinin yolu iletişim kurmaktan geçiyor. Sormayı ve dinlemeyi öğrenin yani iletişim kurun. Hiçbir işe yaramayan zihin okuma yöntemini bir kenara bırakın ve problemlerinizi bu şekilde çözmeye çalışmayın.

2. Partnerinizin sizin sorunlarınızı çözmesini beklemeyin.

Kişinin kendi çözmek yerine partnerinin sorunlarını çözmesini beklemesi sağlıksız bir ilişkiye işarettir. Sağlıklı olanı ise, iki insanın birbirlerinin desteğiyle kendi sorunlarını kabul etmesi ve çözmesidir. O yüzden sorunlarınızı partnerinize yıkmayın ve kendiniz çözmeye çalışın.

3. Birbirinize her daim haber verin ve vakit ayırın.

Her zaman birbirinize zaman ayırmalısınız. Meşgulseniz dahi partnerinizi bilgilendirmek için kısa da olsa mesaj gönderin. İlişkinizin gidişatı için bu çok önemlidir.

4. İlişkinizde iyi noktalara odaklanın ve sorunları çözmeye çalışın.

İlişkinizdeki iyi şeylere sımsıkı sarılın ve kötü noktaları da tabii ki göz ardı etmeyin. Hiç kimse mükemmel değildir ve kusurları olması oldukça normaldir. Bu yüzden bunları çözmek için partnerinizle birlikte hareket edin. Tüm ilişkiler zor dönemler geçirir, eğer üstesinden gelebilirseniz ilişkinize sağlıklı bir şekilde devam edebilirsiniz. Ama eğer aşamayacağınızı, iyileşemeyeceğinizi veya bu şekilde devam edemeyeceğinizi düşünüyorsanız, saygı çerçevesinde ilişkinizi bitirmelisiniz.

5. Özel alanlar yaratın.

Bir ilişkiye başladığımız zaman her anımızı sevdiğimiz insanla geçirmek, her yaptığımızda onunla olmak istiyoruz. Bu oldukça normal bir durum. Ancak birbirinden ayrı geçirilen zaman dilimlerinin olmaması ilişkide durağanlığa partnerlerin birbirinden sıkılmasına sebep olabiliyor. Buna ek olarak bunalmışlık hali de eşlik edebiliyor. Bunu engellemek için özel alanlarınız olmasına önem göstermelisiniz. Birbirinizden ayrı yaptığınız etkinliklerin olması, konuşacak ve paylaşacak şeylerinizi de arttıracak. “Biz” olurken “Ben” olmayı ihmal etmemeli ve partnerinize de bunun için müsaade etmelisiniz.

6. Bir ilişkide endişenizin olmaması gerektiğini ve kafanızın rahat olması gerektiği unutmayın.

En iyi ilişki, ilişkiniz sırasında kafanızda soru olmaması ve herhangi bir şeyden endişe duymadığınız ilişkidir. Aldatma, yalanlar veya sırlar kafanızı meşgul ediyorsa ilişkinizi tekrar gözden geçirmeyi düşünebilirsiniz. Aşk adı altında size uygulanan hiçbir istismara da boyun eğmemeniz gerektiğini unutmayın.

7. Minik jestlerin önemini unutmayın.

Sürprizleri, hediyeleri, öpücükleri, ve romantizmi ilişkinizden eksik etmeyin!

8. İkinizin de değişip geliştiğini unutmayın.

İlişkilerde zaman içinde kişilerin değiştiği, geliştiği ve dönüştüğü görmezden gelinen konulardan biri. Unutmamalıyız ki yaşam deneyimlerimiz bizi değiştirdiği gibi partnerimizi ve ilişkimizi de değiştiriyor. “Neden eskisi gibi değil hiç anlamıyorum” cümlesine yanıt olarak bunu gösterebiliriz. Fikirlerimiz, davranışlarımız, keyif aldığımız şeyler zaman içinde kazandığımız tecrübelerle ve yaşantılarımızla değişir ve şekillenir. İlişkinizde bu durumu kabul etmeli, kendinizde de pek çok şeyin değiştiğini unutmamalısınız. Değişim ve gelişim ilişkiniz için sağlıklı bir durumdur, yenilikleri keşfetmek ilişkinizdeki doyumu arttıracaktır.

9. Güven bir ilişkinin kilit noktasıdır.

Birini sevdiğinizde ve biri sizi sevdiğinde ondan asla şüphe duymamalısınız. Partnerinizin size güvenmesi gerektiği gibi sizin de partnerinize güvenmeniz gerekir.

10. Partnerinizi değiştirmeye çalışmayın.

İki kişinin düşünce yapısının tamamen birbirine benzemesi asla mümkün değildir. Partnerinizi sizin için ideal olduğunu düşündüğünüz kişiye dönüştürmeye çalışmayın ve sizi kendi yöntemleriyle sevmesine izin verin.

11. Cinsel hayatınıza önem verin.

Cinsellik mutlu ve sağlıklı bir ilişki için olmazsa olmazlardan. Cinsel hayatınızda da partnerinize karşı açık olmanız, isteklerinizi veya istemediklerinizi söylemeniz gerekiyor. İki taraf için de doyum alınan bir cinsel yaşam ilişkiyi sağlamlaştıran dinamiklerden biridir. Cinsel hayatınızla ilgili bir problem olduğunu düşünüyorsanız bunu partnerinizle paylaşmalı, birlikte çözemediğiniz bir durum varsa bir cinsel terapistten destek almayı deneyebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'