Omicron Varyantı Belirtileri Neler, Nasıl Anlaşılır? Omicron Nedir, Bulaşıcı mıdır?

Birçok kez mutasyona uğramış olan koronavirüsün yeni hali: Omicron! Tüm dünyayı kasıp kavuran omicron varyantı vaka sayılarında inanılmaz bir yükselme yaşattı. Omicron varyantı nedeniyle ülkemizde de vaka sayıları sadece 10 gün için 3'e katlanmış durumda.  Tüm dünyayı tehdit eden omicronun ne olduğu ve belirtilerinin neler olduğu araştırılıyor.  Sağlık bakanı Fahrettin Koca son toplantının ardından yaptığı açıklamalarda kişisel olarak korunmanın, kalabalıktan uzak durmanın ve aşının önemine bir kez daha değindi.  Peki omicron varyantı belirtileri neler, nasıl anlaşılır? Omicron nedir, bulaşıcı mıdır? İşte Omicron varyantı belirtileri ve konuyla ilgili tüm bilgiler...

Uzmanların 'en tehlikeli varyant türü' olarak adlandırdıkları omicron varyantı tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Covid-19'un Delta varyantının ardından Omicron varyantı da İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde vaka artışlarına sebep oldu. Delta varyatına göre daha hızlı bulaşan Omicron varyantı ile ilgili detaylar da merak ediliyor. Peki omicron varyantı belirtileri neler, nasıl anlaşılır? Omicron nedir?

Omicron Varyantı Belirtileri Nelerdir?

Bilim insanları omicron'un koku ve tat kaybına yol açmadığı yönünde bazı işaretlerin olduğunu, ama kesin sonuca varmak için henüz çok erken olduğu belirtiliyorlar. Yapılan incelemeler sonrasında Omicron varyantı tespit edilenlerin yüzde 83'ünde öksürük, yüzde 78'inde burun akıntısı ya da burun tıkanıklığı tespit edilirken, yüzde 74'ünde ise halsizlik görüldü.

Omicron Varyantı Nedir?

Omicron mutasyonunu taşıyan vaka sayısının Güney Afrika'daki giderek arttığını belirten DSÖ, yeni mutasyonunu 'Endişe Mutasyonu (VOC)' olarak sınıflandırdığını kaydetti. Uzmanlar Omicron varyantının içerisinde, 32 farklı mutasyon tespit edildiğini açıkladı.

Omicron, Kovid-19 virüsünün yeni varyantı olarak bilinen bir virüs tehlikesidir. Toplamda 10 ülkeye ulaşan bu varyantın, Türkiye'ye de gelme olasılığı da var. micron (Nu) varyantının tespit edilmesinin ardından Türkiye'de dahil olmak üzere birçok ülke başta Güney Afrika olmak üzere birçok Afrika ülkesine seyahat yasağı getirmişti. Son olarak, Japonya'da tedbiri baştan almak istedi ve sınırlarını tüm ziyaretçilerine kapatacağını bildirdi.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede