"Buradan Tabutta Çıkmak İstemiyorum" Dedi! Ömer Öcalan İmralı’ya Götürüldü: 43 Ay Sonra Görüşme Gerçekleşti

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan DEM Parti milletvekili ve Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan, dün İmralı'ya gidip Abdullah Öcalan ile görüştüğünü açıkladı. Öcalan’ın, bir süre önce, “Buradan tabutla çıkmak istemiyorum” dediği iddia edildi.

Böylelikle Abdullah Öcalan ile 43 ay sonra ilk kez yüzyüze görüşme gerçekleştirmiş oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ı Meclise çağırması sonrası kritik gelişmeler yaşandı.

Adalet Bakanlığı 22 Ekim tarihinde Ömer Öcalan’a başvurusunun kabul edildiğini resmi olarak bildirdi. Bu gelişme üzerine, Ömer Öcalan’a dün Bursa’nın Mudanya ilçesindeki askeri iskelede hazır bulunması gerektiği iletildi. Ömer Öcalan, sabah saatlerinde Mudanya İskelesi'ne yanaşan bir feribota alınarak İmralı Adası'na götürüldü. Abdullah Öcalan ile Ömer Öcalan arasındaki görüşmenin sabah saat 11.00’de başladığı ve öğleden sonraya kadar sürdüğü kaydedildi.

Abdullah Öcalan’ın, bu görüşmede tecrit koşullarının kaldırılması ve haberleşme imkânının sağlanması durumunda, silahların bırakılması konusunda bir rol üstlenebileceği mesajını verdiği iddia edildi.

HDP Milletvekili Ömer Öcalan, 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunarak amcası Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunmuştu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ömer Öcalan, dün İmralı Adası’na giderek Abdullah Öcalan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ömer Öcalan'ın paylaşımı şöyle: "Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi.Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz."

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Ömer Öcalan’ın 23 Ekim Çarşamba günü saat 11:00’de İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüştüğünü yazdı.

Selvi’nin iddiasına göre, Öcalan’ın “Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediği ifade edilirken, MHP lideri Bahçeli’nin gündeme getirdiği, “Umut hakkı” düzenlemesinin de Öcalan açısından teşvik edici olduğu konuşuluyor. 

Öte yandan Öcalan’ın, bir süre önce, “Buradan tabutla çıkmak istemiyorum” dediği iddia edildi.

Devlet Bahçeli, Dervişoğlu'nun Fırlattığı İdam İpini İstedi: Odasına Asacak
Taksiye Müşteri Gibi Binmiş: Kadın Teröristin Görüntüleri Ortaya Çıktı
Terör Saldırısı Sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim Etkinliklerini İptal Etti
Terör Saldırısı Sonrası Sedat Peker Sessizliğini Bozdu: ''Vatandaşların Sokağa Dökülmesi Uzun Sürmeyecek''

Popüler İçerikler

Türkiye’nin Konuştuğu Savcı: Yenidoğan Çetesi Skandalını Ortaya Çıkartan Savcı Yavuz Engin Kimdir?
Tesettüre Girip Adını Değiştirmişti: Popstar Alaturka'nın Efsanesi Özlem Güneş Tesettürden Çıktı!
İlk "FETO" Diyen Defne Joy Foster Olmuştu: Ünlü İsmin Melih Gökçek'le Tartışması Tekrar Gündem Oldu
YORUMLAR
24.10.2024

Bir ülke düşünün ki terörist elebaşını yıllarca beslesin, yetmesin partisini meclise soksun, o da yetmesin güya milliyetçi bir partinin lideri teröristi meclise davet etsin. O sırada da hassas projelerin yapıldığı ve kuş uçmaması gereken bir kuruma iki terörist elini kolunu sallaya sallaya girip insanların üzerine kurşun yağdırsın. Bu ülkede yaşananlara kelime dağarcığım yetersiz kalıyor...

24.10.2024

👏👏

24.10.2024

bu ülkenin eski içişleri bakanı gerine gerine 114 terörist kaldı dememiş miydi? ayakkabı numaralarına kadar bilinmiyor muydu? şimdi ne halt yemeye tüm bu yaşananlar? kim yalan söyledi bu millete yıllarca?

24.10.2024

troller hadi havlayin bakim, muhalefete pkk ile isbirligi yapti diye iftira atin? hadi lan yapsaniza amk. siz ne karaktersiz insanlarsiniz ya. para verseler internette kendi ananiza bile kufur edersiniz.

24.10.2024

Hepsi sindi kovuklarına, söyleyecek tek sözleri yok çünki??

TÜM YORUMLARI OKU (43)