Ombreli Saçlar İçin Olmazsa Olmaz Bakım Önerileri

Eşsiz sarılar, muhteşem ışıltılar ve doğala en yakın tonlar... Günümüzün en popüler saç trendlerinden biri olan ombre, doğru ve etkili bakım ile uzun süre kullanılabileceğiniz göz alıcı bir saç modeli. Gelin, saç renginizi ilk günkü gibi korumanızı sağlayacak birbirinden etkili tüyoları birlikte inceleyelim!

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

1. Yüksek ısı saçın en büyük düşmanı!

Saç bakımının ilk kuralı saçı zararlı dış etkenlerden korumaktır. Özellikle ombreli saçlar için en tehlikeli dışa etken yüksek ısılı saç şekillendirici ürünlerdir. Saça ve saç rengine epey zarar veren bu ürün tiplerinden olabildiğince uzak durmanızı öneririz. Peki, saç renginizi korumak adına asla şekillendirici ürün kullanmayacak mısınız? Cevap, hayır! Bu aşamada ısısız saç şekillendirici ürünler kullanabilir, saçlarınızı korurken şekillendirebilirsiniz. 

Isısız saç şekillendirici ürünlere ulaşmak için tık tık!

2. Isı koruyucu ürünleri saç bakım rutininize dahil etmeniz gerekiyor.

Saçlarınızı yüksek ısılı saç şekillendirici ürünler ile şekillendirmek zorunda kalıyorsanız, saç bakım rutininize dahil etmeniz gereken birkaç etkili ürün olduğunu söylemek istiyoruz. Bu ürünler arasında yer alan ısı koruyucu ürünler saçlarınızı yüksek ısıdan korurken, aynı zamanda uzun vadede saç tellerinizin zarar görmesine engel olur. Unutmadan, saç bakım rutininize dahil edeceğiniz ısı koruyucu ürünler sayesinde saçlarınızı kuruturken bile koruyabilirsiniz.  

Sizin için seçtiğimiz ısı koruyucu saç bakım ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

3. Mutlaka soğuk suyla duş almaya özen göstermelisiniz.

Ombreli saçlar, fazlasıyla bakım ve emek istiyor. Özellikle ilk günkü gibi ışıldayan eşsiz sarılarınızı muhafaza etmek istiyorsanız, rutin haline gelen alışkanlıklarınızı bile değiştirmeniz gerekiyor. Bu alışkanlıklar arasında sıcak su ile duş almak yer alıyorsa, öncelikle bu rutin ile vedalaşmanızı öneririz. Sıcak su ile duş almak saç tellerine ve saç rengine epey zarar veren bir rutin. Hazır yaz ayları da gelmişken soğuk suyla duş almaya başlayabilir, saç renginizi en basit şekilde koruyabilirsiniz.

4. Boyalı saçlara özel geliştirilen şampuanlar kullanmayı unutmayın!

Saçlarınızdaki ışıltıyı ilk günkü gibi canlı ve sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek istiyorsanız, saç bakım rutininizi temelden değiştirmeniz gerekiyor. Bu aşamada özellikle şampuanınızı değiştirmenizi öneririz. Ombreli saçlarınız için mutlaka ama mutlaka boyalı saçlara özel geliştirilen şampuanları tercih etmelisiniz. Saç bakım rutininizdeki minik değişiklikler, büyük geri dönüşler almanızı yardımcı olacaktır.

Sizin için seçtiğimiz boyalı saçlara özel geliştirilen şampuanlara buradan ulaşabilirsiniz.

5. Saç bakım kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Ombreli saçlar işlem sonrası zor taranmaya başlar. Zor taranan saçların en iyi arkadaşı ise saç kremlerinden başka bir ürün değildir. Hal böyle olunca koparak dökülme yaşamadan saç taramak için mutlaka iyi bir saç kreminden yardım almak gerekiyor. Siz de saçlarınızı dökülme yaşamadan taramak istiyorsanız, mutlaka iyi bir saç bakım kreminden yardım almalısınız. 

Seçtiğimiz saç bakım kremlerine buradan ulaşabilirsiniz.

6. Haftada birkaç kez mor şampuan kullanmanız şart!

Gelelim ombreli saçların olmazsa olmaz ürününe. Ombre yaptırdıktan birkaç ay sonra saçlarınızdaki turunculaşma ya da yeşillenme mutlaka dikkatinizi çekmiştir. İşlem gören saçlardaki bu renk değişimi, aslında bakım rutininin eksik olduğunun en önemli göstergesidir. Bu değişimi önlemek ise aslında çok ama çok basit bir uygulama ile gerçekleştirilebilmektedir. Haftada birkaç kez mor şampuan kullanmak, hem saç rengini korur hem de olası renk değişimine mahal vermez. 

Saç renginizi ilk günkü gibi koruyacak mor şampuanlar burada.

7. Haftalık saç bakım rutininize saç maskesi ekleyebilirsiniz.

Saç bakım rutininizde kullanacağınız doğru ürünler ile saç renginizin ömrünü uzatabilirsiniz. Kullanacağınız bu ürünleri seçerken dikkatli davranmalı ve en doğru şekilde uygulamalısınız. Bu ürünler arasında yer alması gereken saç bakım maskeleri, özellikle ombreli saçların mutlaka kullanması gereken ürünler arasında yer alıyor. İşlem görmüş saçlara sahipseniz, saç bakım rutininize mutlaka iyi bir saç bakım maskesi eklemenizi öneririz. 

Sizin için seçtiğimiz saç bakım maskelerine buradan ulaşabilirsiniz.

8. Saç bakım yağlarını es geçmemenizi öneririz.

Saçlarınızı kökten uca korumak adına saç bakım yağı kullanmayı deneyebilirsiniz. Saç bakım yağları doğal özleri sayesinde, saçlarınızdaki hasarları onarır ve besler. Özellikle işlem görmüş ombreli saçlara sahipseniz, bakım rutininize saç bakım yağı eklemenizi öneririz. 

Seçtiğimiz saç bakım yağlarına buradan ulaşabilirsiniz.

9. Tarağınızı değiştirin.

Tarak kullanmanın önemi saçları kolayca taramaktan ve açmaktan ibaret değildir. Doğru tarak kullanımı ile saç köklerinizdeki doğal yağların kökten uca dağılmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu dağılma işlemi ile saçlarınızı beslerken, saç tellerinizin zarar görmesini de engelleyebilirsiniz. Özellikle işlem görmüş saçlara sahipseniz, uzmanlar tarafından önerilen tarak modellerini kullanmanızı öneririz.

Sizin için seçtiğimiz tarak modellerine buradan ulaşabilirsiniz.

10. Çay ağacı yağının mucizevi etkilerinden yararlanabilirsiniz.

Çay ağacının güçlü etkilerinden yaralanmak için şampuanınıza birkaç damla çay ağacı yağı damlatabilirsiniz. Bu yağ sayesinde saçlarınızı yıkarken bir diğer yandan da saç köklerinizi temizleyebilirsiniz. Saç köklerinizi beslemek ve ölü deri hücrelerinden arınmak adına şampuanınıza abartmadan birkaç damla çay ağacı yağı ekleyebilirsiniz.

Sizin için seçtiğimiz ürüne buradan ulaşabilirsiniz.

11. Kuru şampuandan destek alabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi her gün saç yıkamak saç tellerindeki nemin azalmasına neden oluyor. Azalan nem ile saç kuruyor ve kırılmaya başlıyor. Bu durumun önüne geçmek için saçlarınızı her gün yıkamak yerine günaşırı yıkamayı deneyebilirsiniz. Çabuk yağlanan saçlara sahipseniz, korkmayın. Yağlanan saçlarınızı temiz tutmak için ikinci gün kuru şampuan kullanmayı deneyebilirsiniz. 

Seçtiğimiz kuru şampuan için buraya tıklayabilirsiniz.

12. SPF'li saç ürünlerini kullanmaya başlamanız gerekiyor.

Yaz aylarında saç renginizin daha çabuk solduğunu mutlaka fark etmişsinizdir. Fark etmediyseniz bile çevrenizden mutlaka duymuşsunuz. Evet, bu durum gerçek ve epey can sıkıcı. Saç renginizi ilk günkü gibi korumak istiyorsanız, öncelikle saçlarınızı güneş ışınlarından korumanız gerekiyor. Ne yaparsanız yapın güneş ile temastan kaçamıyorsanız, mutlaka SPF içerikli ürünler kullanmaya özen göstermeniz gerekiyor. 

Sizin için setiğimiz güneş koruyucu saç bakım ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Tamamlanmış bir rutin ile göz alıcı saçlara sahip olabilirsiniz.

Her alanda olduğu gibi saç bakım alanında da tamamlanmış bir rutinden daha etkili bir yöntem yoktur. Doğru ve etkili ürünlerle siz de hayal ettiğiniz saçlara kavuşabilirsiniz. 

Siz saç renginizi nasıl koruyorsunuz? Yorumlarda buluşalım... 👇

Bizi, onedio.vitrin Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Kıyafet Renklerinin İnsanlar Üzerinde Yaratığı Güçlü Etkiler
Makyajınızın Yüzünüzde Uzun Süre Kalmasına Yardımcı Olacak Ürünler
Like Yağmuruna Tutulan Sosyal Medyanın En Beğenilen Ürünleri

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!