Ölümcül Hastalıklara Karşı 10 Besin!

Sağlıklı bir hayat için, kanserden kalp krizine kadar, bir dizi ölümcül hastalıkla mücadele eden 10 gıda maddesi öneriliyor.

Balık, havuç, sarımsak, karnabahar, fasulye, soğan, zeytinyağı, elma, portakal ve soya fasulyesi. ABD'de yapılan, önleyici tedavi ve sağlıklı hayata ağırlık verilen araştırma sonuçlarına göre bu gıdaların yararları şöyle sıralanıyor.

Sarımsak

Soğuk algınlığına karşı savaşıyor. Enfeksiyonlarla mücadele için, günde 2 diş sarımsak yenilmesi, büyük fayda sağlıyor. Sarımsak, bakteriyel ve virütik hastalıklara ve enfeksiyonlara karsı doğal bir antibiyotik görevi yapıyor.

Balık

Kalp krizine karşı iyi geliyor. Somon, alabalık ve ton balığı türleri, D vitamini ve Omega-3 yağı ile yüksek tansiyonu düşürüyor.

Havuç

Günde 5 adet havuç, kalp krizi riskini üçte iki oranında azaltıyor. Havuç, ayrıca gözler için de yararlı.

Karnabahar

Kanseri kısıtlayan karotenoid maddesi üretiyor. Özellikle çiğ olarak yenilmesi tavsiye ediliyor.

Fasulye

Şeker hastalığını önlüyor ve vücuttaki ensülin üretimini dengede tutuyor.

Soğan

Kolesterol düzeyini düşürüyor. Böylece, kalp krizi ve kansere karşı önleyici görev üstleniyor.

Zeytinyağı

Yüksek tansiyonu düşürüyor ve vücutta taş oluşmasını önlüyor. Zeytinyağı ayrıca, kötü kolesterol LDL düzeyini azaltıyor, iyi kolesterol HDL'yi ise koruyor ya da artırıyor.

Elma

Kolon kanserini önlüyor. Beyin ve kemiklerin ihtiyaç duyduğu boron maddesini barındırıyor.

Mutfak dergisi

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
04.11.2015

...(başlangıç aşağıda)ayrı bir tencrede balıklarımızı haşlıyoruz (artık lüfer olur,palamut olur,mevsimde ne varsa...büyük balık olacak ama hamsi gibi değil)...pişmekte olan karnıbahar ve havucumuzun üstüne bir gece önceden ıslatmış olduğumuz fasulyeyi ekliyoruz...bunları kısık ateşte fasulyeler pişinceye kadar ara ara karıştırarak pişirelim...diğer tencere de pişmekte (haşlanmakta olan) olan balığımızın suyuna birkaç elma dilimleyip atalım...balığımız iyice piştiğinde artık kılcığından ayıklama vaktine geldi...kılçığından ayıkladığımız balığımızı fasulyeli karnıbaharlı yemeğimize ilave ediyoruz...hafif ateşte 5-10 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz...hasladığımız balığın suyunu atmıyor,ayrı bir kaba alarak soğumasını bekliyoruz....evet sevgili okurlar "bir ye bir daha ölme" adlı yemeğimizi artık servis edebiliriz,yemeğimizin yanına da soğumaya bıraktığımız balık suyumuzu afiyetle içebiliriz...sağlıklı afiyetli günler dilerim...;)

Pasif Kullanıcı
04.11.2015

Allah cezanı vermesin senin :DDDD yapılır mı bu bana şimdi :DDD neyse içinde havuç var diyerekten vazgeçiyorum yemekten :dd

Pasif Kullanıcı
04.11.2015

şimdi fasulyeleri bir gece önceden güzelce ıslıyoruz...tenceremize zeytinyağımızı döküyoruz...soğanları ince ince kıyıp tenceremize atıyoruz...peşine sarımsaklarımızı ekliyoruz...karnıbahar ve havuçlarımızı güzzelce yıkadıktan sonra,küp küp doğrayıp tenceremize katıyoruz... (devamı yukarda)

Pasif Kullanıcı
04.11.2015

şimdi o balığı alıcan kızartacan yanına kıvırcık soğan ah bee

TÜM YORUMLARI OKU (13)