Ölü Bulunan Dina İçin Paris'te Eylem Yapılacak

Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabonlu öğrenci Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ölümüne ilişkin gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakılmıştı. Soruşturma devam ederken, Dinabongho Ibouanga için bir grubun yarın, Paris’te Türkiye Büyükelçiliği önünde eylem yapacağı öğrenildi.

Filyos Çayı'nın Yeşilköy mevkinde 26 Mart’ta, hareketsiz yatan bir kişi gören tren makinistinin ihbarı üzerine, Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi 17 yaşındaki Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın sırlarla dolu ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nun şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma, ülkesi Gabon’un yanı sıra Fransa’da yaşayan Afrikalılar tarafından da yakından izleniyor.

‘Dina için Adalet’ sloganının yer aldığı afiş, sosyal medyada hızla yayılırken, bir grup Afrikalı, yarın (7 Nisan Cuma) başkent Paris’teki Türkiye Büyükelçiliği önünde, saat 13.00’te oturma eylemi için Twitter’dan çağrı yaptı.

Gabonlu Dina'nın Avukatından Savcılığın Açıklamasına İtiraz
Postane Çalışanları Gabonlu Dina'yı Para Karşılığı Birlikte Olmaya Zorlamış

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
YORUMLAR
06.04.2023

Ortadoğuda vatandaşını kaybeden Avrupa eylem yapacak. BABİL filmini hatırladım.

06.04.2023

bir kadın daha ölmüş de ne olmuş diyerek umursamıyor Türk adaleti. kadın cinayetleri her gün işleniyor ama durduracak ya da cezalandıracak bir sistem yok maalesef.

06.04.2023

Keşke Tolga Ağar tarafından öldürülen orta asyalı kız için de yapsalardı.

06.04.2023

Yok,Türkler ırkçılar zenci öldürüyolar algısı kasacakları için işlerine gelmez oysaki afrikalılara karşı en hoşgörülü insanlar Türkiye'de.Bu olaylar hergün bir Türk kadınının başına geliyor,niye onlar için eylem yapmıyorlar?İkiyüzlü oldukları için.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ