Olmaz Olsun Böyle Gelenek! Çin’de Kutlama Amacıyla Oluşan Akıllara Ziyan Yemek Kültürü

Özel bir yuvarlak masa etrafında toplanan Çinliler bakın kutlama için ne yapıyorlar?

Kaynak

Bir başarıyı, birlikteliği ya da iş ile ilgili birleşmeleri kutlamak, mutluluğu paylaşmak pek çok toplumda yaygın bir alışkanlıktır.

Bir arada olmak ve pozitifliği herkese yaymak, birlikte mutlu olmak güzeldir çünkü.

Biz Türkler bir doğumu kutlamak için lokum dağıtırız, bir maçı kazanınca herkese baklava ısmarlarız ama Çinlilerin kutlamalar için edindikleri alışkanlığı duyunca ağzınız açık kalacak!

Canlı maymun beyni yemek! Evet, yanlış okumadınız. Çinliler kutlama yapmak amacıyla canlı maymun beyni yiyorlar!

*Indiana Jones and the Temple of Doom filminden.

Altında kelepçeleri ve tam ortasında geniş bir deliği bulunan özel bir yuvarlak masa etrafına toplanan Çinliler, kafeslerde kapalı maymunlardan birini seçiyor.

Masaya getirilen ve kolları ile bacakları kelepçelenen maymunun kafası delikten alın hizasına kadar çıkarılıyor ve çenesi masanın altına sabitleniyor. Özellikle ağzı kapatılmayan maymunun sesinin yemeğin lezzetini artırdığı söyleniyor.

Müşteriler ya da garson satırla maymunun tepesine vuruyor ve bir delik açıyor. Müşteriler pipetlerle çığlıklar atmayı sürdüren maymunun beynini yiyor.

Afrodizyak etkisi bulunduğu söylenen ve Asya’nın bazı yerlerinde de tüketilen maymun beynindeki bir hormon rivayete göre Tanrı’yı görmenizi sağlıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Orada olsanız, yer miydiniz?

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
09.02.2018

Çinliler ve Araplardan nefret ettiğim kadar hiçbir insan topluluğundan nefret etmiyorum.. Irkçılıksa ırkçıyım arkadaş elimde olsa gebertirdim bunları :@

Ulan o hiroşima ve nagazaki olayını Japonlar değil siz hakediyorsunuz siz!!! Öyle bir olay yaşarsınız ki hepiniz geberir gidersiniz umarim! En büyük dileğim şu araplarla çekik gozlulerin yok olması!

09.02.2018

Abi ya bu Koreliler böyle değil, Japonlar böyle değil, Orta Asya'da ki diğer ülkeler bu kadar değil. Lan bu Çinlilere ne olmuş arada böyle? Ne içtiniz oğlum siz, ne ile karşı karşıya kaldınız?

TÜM YORUMLARI OKU (24)