Olmayınca Olmuyor! Sinemanın Popüler Filmleri İçin Seçmelere Girip Rolü Başkasına Kaptıran 23 Ünlü Oyuncu

1. Easy A'deki Olive Penderghast rolü için Jennifer Lawrence seçmelere katıldı ancak rol Emma Stone'a gitti.

Jennifer Lawrence ve Emma Stone çok iyi arkadaşlar ve sıklıkla seçme deneyimlerini birbirleriyle paylaşıyorlar. Bir etkinlikte Lawrence, Easy A'deki rol için seçmelere katıldığını söyledi ve Emma Stone da şakalaşarak, 'Peki, tahmin et ne oldu? Alamadın! Alamadın çünkü berbatsın!' dedi. 😂

2. Tiffany Haddish, korku filmlerinde yer almayı reddettiği için Get Out filminde rol alma şansını geri çevirdi.

Haddish daha önce yazar-yönetmen Jordan Peele ile çalıştı, bu yüzden Peele ona senaryoyu gönderdi ve film için seçmelere girmesini istedi. Cevabı oldukça basitti: 'Korkutucu filmler yapmam. Bunu yapmam. Şeytanlaştırılmış bir şey. Buna izin veremem... Küfür yemek istemiyorum. İnsanlar bana zaten yeterince küfür ediyorlar. ”

3. John Krasinski, Marvel'da Kaptan Amerika'yı oynaması için düşünülüyordu, ancak rolü Chris Evans'a kaptırdı.

Menajeri, Krasinski'yi arayıp: 'Evet, ona baksana. O Kaptan Amerika.' demiş.

4. Star Wars: The Force Awakens'daki Rey rolü için Saoirse Ronan seçmelere katıldı.

Bu açıklamayı birkaç yıl önce yapan Ronan, eğer herhangi bir şekilde bir şey söyleseydi yapımcıların 'kafasını ışın kılıcıyla keseceklerini' söyledi. 😂 Rol, Daisy Ridley'ye gitti.

5. Danny DeVito, yeni Pokémon Detective Pikachu filminde neredeyse Pikachu'yu oynuyordu. Hatta sesini bile test ettiler.

Film açıklanır açıklanmaz, Danny DeVito'nun Pikachu'yu seslendirmesi için internette imza toplanmaya başlandı. 50.000'den fazla imza aldı. Prodüksiyon ekibi, It's Always Sunny'deki sesleri kullanarak DeVito'nun sesini Pikachu olarak test etti. Ancak Ryan Reynolds'ın bu iş için biçilmiş kaftan olduğuna karar verdiler: 'Reynolds girdi ve resmen iş tamamdı. Harikaydı.'

6. Mindy Kaling, Bridesmaids'deki rolü Maya Rudolph'a kaptırdı.

Maya Rudolph'un rolüne talip olduğunu ve alamadığında kalbinin kırıldığını söyledi: “Çok fazla pratik yaptım ve çok içindeydim. Bütün oyuncu kadrosunu sevmiştim.”

7. Titanic'deki Molly Brown rolü aslında Reba McEntire'a teklif edilmişti. Zamanlamayı ayarlayamadığı için reddetmek zorunda kaldı.

Reba konu hakkında şunları söyledi: 'Turdaydık ve maaş bordrosunda çok fazla insan vardı ve filmi yapmak için zaten üç ayımız vardı, sonra da programlamaya başladılar.' Bu kadar popüler olmasından sonra, filmi çekememenin onu resmen öldürdüğünü açıkladı. 'Yine de sevdiklerine bakman gerekiyor.' dedi.

8. Will Smith, filmin yapımcılarının gerçekten kötü bir adım atması nedeniyle Neo'nun The Matrix'teki rolünü geri çevirdiğini açıkladı.

Smith şunları ekledi:'Onun yerine, Wild Wild West'i yaptım... Filmle gurur duymuyorum.' Şimdi bu karardan memnun olduğunu belirtti ve şunları söyledi: 'Rolü ben alsaydım, ben siyahi olduğum için büyük ihtimalle Morpheus siyahi olmazdı. Morpheus için Val Kilmer düşünülüyordu.'

9. Shrek'i seslendirecek kişi aslında Chris Farley'di. Hatta filmin bir kısmı çekilmişti.

Farley'nin ölümünden sonra rol, Mike Myers'a verildi.

10. How the Grinch Stole Christmas'da Grinch rolü için Eddie Murphy düşünülüyordu.

11. Hatta Jack Nicholson da düşünülmüştü ancak rol Jim Carrey'ye gitti.

12. Matthew McConaughey, Titanic'teki Jack'in rolü için seçmeler katıldı ve hatta rolü kaptığından oldukça emindi, ancak yönetmen James Cameron sonunda Leonardo DiCaprio'da karar kıldı.

Bu yılın başlarında, McConaughey bu deneyimini detaylarıyla anlattı:'Seçmeler çok iyi geçmişti. O kadar iyi geçmişti ki 'Aradığımız sensin. Aldın rolü.' denmişti.'

Sonrasında, James Cameron açıklama yaptı: 'Matthew seçmelere katıldı, ardından Leo ile tanıştık. Leo görüşmek için geldi ve sonrasında odada etrafa bakmamla birlikte binadaki her kadının toplantı odasına geldiğini gördüm. Muhasebeci ve güvenlik görevlisi bile gelmişti, o yüzden 'Belki de bu adamı rol için seçmeliyim.' dedim.'

13. Jennifer Hudson, Precious'taki rolün aslında kendisine teklif edildiğini ancak geri çevirdiğini itiraf etti.

Otobiyografisinde, Dreamgirls filminde buna benzer bir işi yaptığını söyledi. 'Film beni her ne kadar duygulandırsa da kilomla herhangi bir şekilde ilgisi olmayan bir film yapmak istiyordum.' dedi. Rol ve Oscar adaylığı Gabby Sidibe'ye gitti.

14. Hugh Jackman, James Bond'u oynama şansını geri çevirdi, bu yüzden rol Daniel Craig'e gitti.

Rol için menajerinden bir arama alan Jackman, rolü geri çevirerek şunları söyledi: 'O zamanlar senaryoların inanılmaz ve çılgınca olduğunu ve daha cesur ve gerçek olmaları gerektiğini hissettim. Aldığım cevap ise bu konuda bir yaptırımımın olamayacağı ve sadece imzalamam gerektiğiydi. Aynı zamanda X-Men ve Bond arasında farklı şeyler yapmaya vaktim olmaz diye korkuyordum.'

15. La La Land'de Emma Stone'un karakterini aslında Emma Watson oynayacaktı ama zamanlama ayarlanamadığı için geri çekilmek zorunda kaldı.

Beauty and the Beast filmiyle oldukça meşhur olan Watson'ın La La Land'e hemen girmesi olanaksızdı. Beauty and the Beast için oldukça yoğun çalışması gerekiyordu (dans etmek, şarkı söylemek ve ata binmek vs.). 'İşi yapmak zorunda olduğumu biliyordum ve olması gereken yerde olmak zorundaydım. Programlama da uymayınca, işler yoluna girmedi.' Emma Stone hem rolü, hem de Oscar ödülünü aldı.

16. Az daha Thor rolünü Liam Hemsworth alıyordu ama son dakika oyuncuları seçen kişiler Liam'ın bir abisi olduğunu öğrendi ve rol teklifi Chris Hemsworth'e gitti.

Chris Hemsworth'ün seçmeleri oldukça kötü geçti. Aylar geçti ve küçük erkek kardeş Liam, seçmelerin son aşamasına geldi. Chris'in menajeri aradı ve “Biliyorsun, bir abisi var.” dedi ve Chris'in yeni bir seçme kaseti göndermesine izin verdiler ve gerisi de bildiğiniz gibi.

17. Terminator rolü aslında O.J. Simpson'a verilecekti ama James Cameron Simpson'ın böyle karanlık bir karakter için "fazla sevimli" olduğunu düşünerek vazgeçti.

18. It'deki Pennywise rolü için aslında Will Poulter seçilmişti ancak kişisel sebepler nedeniyle rolü bıraktı.

Yönetmen Andres Muschietti'e göre, 'Poulter karakterden uzaklaştığını, karakterin çok karanlık ve dehşete düşürücü olduğunu dile getirdi. Bu saygı duyduğum kişisel bir karardı ama kendi Pennywise'ımı bulmaya istekli ve gönüllüydüm, biz de öyle yaptık.'

19. Christina Applegate, Elle Woods'un Legally Blonde'taki ikonik rolünü geri çevirdi çünkü aptal bir sarışın olarak görünmek istemedi.

Married... with Children dizisinde 10 yıl boyunca oynayan Applegate, dizi bittikten kısa bir süre sonra Legally Blonde senaryosunu aldı. Kendini tekrar etmekten ve aptal sarışını oynamaktan korktuğu için rolü geri çevirdi. Ama işlerin son halinde gayet memnun. 'Reese bunu hak etti. Benim yapabileceğimden çok daha iyi bir iş yaptı.' dedi.

20. Anne Hathaway, Silver Linings Playbook'ta baş rolü almıştı ancak yönetmenle olan yaratıcı farklılıkları yüzünden geri çekildi.

Başından itibaren yapımcı, Anne Hathaway'in filmde yer almasını istedi. Mark Wahlberg ayrıca Bradley Cooper'ın rolünde rol almaya hazırdı. Hathaway'in yönetmen David O. Russell ile bazı yaratıcı farklılıkları vardı, sonuç olarak da filmi geri çevirdi. Jennifer Lawrence rolü aldı ve hatta bir Oscar kazandı. Ama kendinizi kötü hissetmeyin - Anne Hathaway aynı yıl Les Mis'deki rolüyle Oscar'ı kazandı.

21. Vanessa Williams, kişisel nedenlerden dolayı Monster's Ball'daki baş rolü bıraktı ve bu da Halle Berry'nin Oscar'ı kazanmasına neden oldu.

Oprah's Master Class'ın bir bölümünde Williams, ayrıntılara girerek şöyle dedi: “Bunun perçinli bir senaryo olduğunu biliyordum. Halle Berry bu rol sayesinde Oscar kazandı ama benim henüz bir bebeğim olmuştu ve kamera ekibinin karşısında çıplak olmak istemedim. Çocuklarım çok küçüktü, bunun zor olacağını düşünerek bu tip bir rolde olmak istemedim.'

22. Hocus Pocus'taki Max rolü için Leonardo DiCaprio seçmelere katıldı ama onun yerine What's Eating Gilbert Grape? filminde oynamaya karar verdi.

Yönetmen Kerry Ortega şunları anlattı: 'Hem cana yakın hem de çok vahşi bir çocuktu. Kendini garip hissediyordu ve 'Burada olmaktan çok rahat değilim, çünkü diğer iki film için hazırım ve onların ikisini de gerçekten istiyorum ve sizi bir vaatle kandırmak istemiyorum.' dedi.' DiCaprio o iki filmde de oynadı ve (This Boy's Life and What's Eating Gilbert Grape) ilk Oscar adaylığını kazandı.

23. Robin Williams, Harry Potter serisinde Hagrid'in rolünü alabilmek için elinden geleni yapmaya çalıştı ancak "sadece İngiliz oyuncu kadrosu" kuralı vardı, bu yüzden onu sürekli geri çevirdiler.

Hagrid rolünü alamamasına rağmen, Robin Williams, seride rol almaya çalıştı, 'Belki bir gün. Eğer Harry Yale'e giderse ve başkan olursa.' diye ekledi. Ne yazık ki, yapım yönetmeni, yalnızca İngilizlerin olması konusunda oldukça netti.

Siz bu kararlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de Üst Üste İkinci Kez Şampiyonluğa Ulaştı!
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
YORUMLAR
24.07.2019

23. maddedeki ''sadece ingiliz'' kuralını başka ülke uygulasa ırkçı damgası yer direkt.

24.07.2019

Robin Williams'a yapılan şey için üzüldüm.. Bu kadar ısrar ettiğine göre kendisi için bi değeri vardı demek ki.. Hagrid değil ama o melez prensteki karanlık sanatlar hocası yok mu? adı neydi kız onun @kıssadanhisse onu oynayabilirdi

24.07.2019

Profesör Slughorn

25.07.2019

#16 ''Liam'ın bir abisi olduğunu öğrendi ve rol teklifi Chris Hemsworth'e gitti. '' aşırı geçerli bi sebep bence :)))

TÜM YORUMLARI OKU (11)