Olimpiyatlardaki Tartışmalı Performansçı 'Mavi Adam'dan Çıplaklık Savunması

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni, birbirinden renkli sahnelere tanıklık etti. Açılış töreninde Hz. İsa'yı konu alan Son akşam Yemeği tablosunun tasviri, Drag Queen performansıyla canlandırıldı. Katolik Kilisesi başta olmak üzere toplumun birçok kesiminden tepki yağarken, performansın ön planda olan ismi 'Mavi Adam'dan bir savunma geldi.

Kaynak: CNN Sports

2024 Paris Olimpiyatları'nın açılışı, dünya genelinde takip edilen renkli performanslarla düzenlendi.

Sen Nehri'nde gerçekleşen açılış töreninde, 6 bin 800 sporcu 85 tekneyle 6 kilometrelik güzergahta geçit yaptı. Yaklaşık 4 saat süren törende, Fransız performansçılar da sahnedeydi.

Törende, Leonardo da Vinci'nin Hz. İsa'nın havarileri ile yediği yemeği konu alan Son Akşam Yemeği isimli tablosu, Drag Queen gösterisiyle canlandırıldı.

Dine hakaret olarak algılanan bu performans, sayısız eleştirinin hedefi haline gelirken Fransa Katolik Kilisesi harekete geçti. Törende Hristiyanlıkla alay eden sahnelerin yer aldığı belirtilen açıklamada, 'derin bir üzüntü duyulduğu' belirtildi.

Dünya genelinde tepki çeken performans hakkında suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı;

Paris Olimpiyat Oyunları Açılışındaki Son Akşam Yemeği Gösterisine Tepki Yağdı

Gösterinin en dikkat çekici ismi ise "Yarı çıplak mavi adam" olarak anılmaya başlanan, Yunan Şarap tanrısı Dionysos'u canlandıran Fransız Şovmen Philippe Katerine oldu.

Katerine, bir masanın üzerinde, yiyeceklerin arasında uzanmış ve baştan aşağı parıltılı mavi bir boya ile kaplanmıştı.

CNN'e röportaj veren Katerine "Nue (Çıplak)" isimli şarkısını Gazze ve Ukrayna'daki savaşlardan esinlenerek 'barış için' söylediği bir mesaj olduğunu belirtti.

'Çıplak kalsaydık savaşlar olur muydu? Cevap belki de hayır çünkü çıplakken bir silahı ya da hançeri saklayamazsınız” diyen Katerine, çıplak olmayı zararsız olmakla ilişkilendirdiğini belirtti.

Katerine, insanları şoke ettiği için "çok üzgün" olduğunu ve "niyetinin asla bu olmadığını" belirterek yaşananların bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu söyledi.

Hristiyan olarak yetiştirildiğini söyleyen Fransız performans sanatçıcısı, diniyle ilgili en iyi şeyin affedicilik olduğunu ekleyerek 'Olimpiyat Oyunlarının ortaya çıkışının ardındaki fikir de buydu. Bu yüzden oraya sadece bu şarkıyı söylemek için geldim.” ifadelerini kullandı.

"Çünkü işin özüne indiğimizde, mesele hiç de 'Son Akşam Yemeği'ni temsil etmek değildi.”

Eleştirilerin ardından insanların neden üzüldüğünü anlamak için performansını yeniden izlediğini söyleyen Katerine, '“Çok renkli, uzlaşmacı ve barışçıl bir şey gördüm” diyerek şaşırdığını ve aslında performansın amacının ''Son Akşam Yemeği'ni temsil etmek olmadığını' belirtti.

İlginizi Çekebilir

Olimpiyat Açılışında Bayrak Taşırken Alyansını Düşüren Sporcudan Eşine Romantik Özür
Olimpiyatlarda Sporculara Dağıtılan Özel Mesajlı Prezervatifler
Toplanıp Paris Olimpiyatları'nı İzleyen Fareler Akıllara Ratatouille'u Getirince Olanlar Oldu

Popüler İçerikler

Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
YORUMLAR
30.07.2024

Bu gösteri niye bu kadar eleştirildi ki muhteşemdi bence

30.07.2024

Fransa ya neden Fransa denir? çünkü Fransa herkesi Fransız yaptı olimpiyat açılışında... günahı herkes gördü..ve seyretti .. o la la sivuple ..

30.07.2024

walla ben bayıldım, çok özgür çok prograssive di. sanat bazen insana tokat atar, bazen şok geçirtir, güçlü hisler yaşatır. bu hislerin iyi ya da kötü olması önemli değil.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ